HRC’14 5 – SCR 3 (12-4)

HRC’14 5 – SCR 3 (12-4)
Vandaag gingen we aantreden tegen het voor ons nog onbekende SCR 3 uit Rijswijk.
Vandaag ging het team van start met 14 spelers. En met een nieuwe scheidsrechter namelijk Rick den Teuling. Natuurlijk gingen we proberen om het net zo goed te doen als de wedstrijd van vorige week. Want met zo’n uitslag de eerste competitie wedstrijd te beginnen smaakte naar meer. Van te voren werd de tactiek bepaald en de zwart/blauwe helden werden klaar gestoomd voor hun tweede match binnen deze competitie.

Iedereen stond op scherp en men wist hij moest doen. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er al gelijk druk uitgeoefend op de gasten uit Rijswijk. En door de druk aan te houden en de tegenstander vast te zetten op eigen helft, kwam er loon naar werken. Dion de Ruiter kwam na een goede voorzet van rechts voor zijn opponent en scoorde fraai de 1-0 voor HRC’14. Nog geen minuut later verraste de tegenstander de spelers van HRC’14 door op gelijke hoogte te komen. Dit was even een domper voor de thuisploeg. Gelukkig was dit van korte duur want in de 10de minuut werd Dion de Ruiter neergelegd in het 16-meter gebied en kon Martijn van der Zwan aanleggen voor zijn eerste doelpunt van dit seizoen. Zo kwam HRC’14 weer op voorsprong. Meteen werd daarna de druk weer gelegd op de speelhelft van de tegenstander en kon Dion de Ruiter de 3-1 maken. Daarna werd het spel van HRC’14 wat onrustiger en kon de tegenstander iets meer in het spelbeeld betekenen. Het duurde tot de 28ste minuut dat HRC’14 zijn voorsprong kon uitbreiden. Door een goed ingedraaide corner van Mathon Hoskam, werd de bal verkeerd beoordeeld door de tegenstander en schoot de bal per ongeluk in eigen goal. Niettemin was daar de voorsprong van 4-1 voor de thuisploeg. Nog geen 4 minuten later konden de gasten door onoplettendheid van het middenveld en de verdediging hun tweede goal van de dag maken. 4-2 werd het en nog 13 minuten te spelen in de eerste helft. Het spel van HRC’14 was niet optimaal meer te noemen en werd er meer tegen elkaar gesproken dan gevoetbald tegen de tegenstander. Hierdoor profiteerde de gasten die hun derde konden maken via een penalty. 4-3 en nog 4 minuten te voetballen kwam de rust weer een beetje in de ploeg. Wederom werd weer de aanval gekozen waardoor er weer een corner verdiend werd. Mathon Hoskam nam deze bijna idem als zijn vorige corner en weer was er een fout in de verdediging waardoor Dion de Ruiter goed oplette en de bal in de goal kon werken. De rust werd benaderd en met een 5-3 voorsprong kon men van de thee genieten.

In de rust werd er vooral nadruk gelegd dat we niet tegen elkaar in de wedstrijd moeten beginnen, dit gaat teveel kosten van ons goede voetbal en je kan daardoor ook de tegenstander weer terug in het spel brengen. Iedereen toonde zijn begrip en wist dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Er werd gestart aan de tweede helft en de trainer bracht Alex de Lang in voor Martijn van der Zwan. Het spel wat toen gtetoond werd doordat men elkaar veel meer beter coachte als in de eerste helft, alleen maar beter. SCR kon niets anders doen dan alleen maar de aanvallen van HRC’14 te weren. Dit deden ze goed tot plotseling in de 25ste minuut Alex de Lang zijn eerste doelpunt uit zijn carriere kon scoren. Formidabel en natuurlijk erg leuk voor deze speler. Daarna zakte SCR helemaal terug waardoor Dion de Ruiter zijn vierde van de wedstrijd kon scoren en daarmee de 7-3 bepaalde. Nog geen minuut daarna kon ook Patrick van Santen zijn goal mee pikken. In de 38ste minuut kon tevens de aanvoerder van HRC’14 5 zijn tweede maken van de dag en de score op 9-3 zetten. SCR was helemaal terug gezakt en er zat weinig beleving meer in het team. Daardoor kon Rik van Os nog geen minuut later ook zijn goal maken en de stand op 10-3 brengen. Even daarna was de spits van SCR iedereen te slim en te snel af en met een bekeken uithaal bracht hij het vierde doelpunt binnen voor zijn team. In de 44ste minuut kon Rik van Os ook zijn tweede maken en in de slotminuut van deze wedstrijd bracht Donny Linnenbank de eindstand van 12-4 op het scorebord.

Een paar voordeeltjes van deze wedstrijden waren dat we een goede scheidsrechter in ons midden hadden, en dat bijna iedereen wel kan scoren binnen dit team. Dat als men elkaar positief benaderd er echt goed gevoetbald kan worden.

Een paar nadeeltjes waren de 4 tegendoelpunten die echt niet nodig waren geweest als iedereen zijn taken goed uitgevoerd had en het tegen elkaar spreken op een onnodige manier. Want hierdoor kan je het je eigen en je teamgenoten moeilijk maken waardoor je ook nog de tegenstander terug kan brengen in het spel. Dus neem dit mee in de volgende wedstrijd want per slot van rekening is voetballen een teamsport en zal je elkaar nodig hebben om als team te kunnen voetballen.

Doelpunten 1ste helft :

6e minuut 1-0 Dion de Ruiter
7e minuut 1-1 SCR
10e minuut 2-1 Martijn van der Zwan (penalty)
13e minuut 3-1 Dion de Ruiter
28e minuut 4-1 eigen goal SCR
32e minuut 4-2 SCR
40e minuut 4-3 SCR (penalty)
44e minuut 5-3 Dion de Ruiter

Doelpunten 2de helft :

25e minuut 6-3 Alex de Lang
30e minuut 7-3 Dion de Ruiter
31e minuut 8-3 Patrick van Santen
38e minuut 9-3 Patrick van Santen
39e minuut 10-3 Rik van Os
43e minuut 10-4 SCR
45e minuut 11-4 Rik van Os
46e minuut 12-4 Donny Linnenbank