HRC’14 5 – SCZ 3 (3-2)

Afgelopen zondag was daar dan weer de allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Weliswaar voor de beker waarin we dit seizoen ook voor in gedeeld zijn. Met tegenstanders als Ophemert 2 , RKVSC 3 en de tegenstander van vandaag SCZ 3. SCZ 3 was net als HRC’14 5, vorig seizoen kampioen geworden binnen hun competitie.

Dus stond er vandaag een mooie wedstrijd op het programma. HRC’14 miste weliswaar enkele spelers vanwege vakantie, maar dit werd goed opgevangen door enkele spelers van het 4de elftal, onze dank daarvoor… Het zonnetje scheen al goed en onze mascotte liet al vroeg op deze morgen zijn vleugels zien. Het team was zoals altijd weer gedreven om het weer te willen laten zien op de groene grasmat.

De wedstrijd onder leiding van Dhr. Den Teuling, ging van start. De thuisploeg ging goed van start en het leek wel of er geen vakantiestop was geweest. Enkele kansen werden al gelijk gecreëerd maar op een doelpunt moest men even wachten.

Na een half uur gespeeld te hebben werd de druk op het doel van de tegenstander opgevoerd. Manuel Sterk, topscorer van het afgelopen seizoen, miste een kans waardoor de bal afgeslagen werd en deze terecht kwam in de voeten van onze Benjamin Donny Linnenbank, deze bedacht zich geen moment en via zijn uithaal belande de bal zeer mooi over de keeper in de goal van de tegenstander. 1-0 voor HRC’14 en op dat moment een terechte stand. Vlak voor rust kreeg HRC nog een kans. Men mocht aanleggen voor een gegeven penalty, Rik van Os (aanvoerder)wilde dit wel gaan proberen, hij legde aan maar de keeper kon de bal uit zijn goal redden. Met deze tussenstand ging men vlak daarna rusten.

In de rust werd er vers bloed ingebracht en afgesproken dat we de score uit moesten breiden. Maar de gasten uit Zoelen dachten daar anders over en kregen steeds meer vat op het spel van HRC. De coach besloot dat het tijd werd om met drie spitsen te spelen om zo iedereen te kunnen laten voetballen. Helaas werkte dit een beetje averechts omdat ons team nu eenmaal ons vast concept beter vindt om te spelen. Mede door het niet goed kunnen anticiperen binnen het veld kon SCZ uitlopen naar een 1-2 voorsprong. Met nog een dik kwartier te voetballen stroopte HRC de mouwen op. Manuel Sterk kon na een mooie actie zijn team naast SCZ zetten.

Doordat we toch terug gingen naar ins oude systeem werd de goal van de tegenstander nog een keer opgezocht. Na goed teamspel kon Manuel een voorzet geven op Dion de Ruiter die niet aarzelde en de 3-2 kon binnenschieten.

Een goed resultaat werd daarmee vandaag behaald tegen toch wel een gezien de tweede helft een betere tegenstander. Maar sjapoo voor het team dat ondanks een achterstand bleef vechten voor een goed resultaat. Volgende week wacht Ophemert waar we naar toe moeten voor de tweede bekerwedstrijd.

Graag tot dan!

Doelpunten 1ste helft:
1-0 Donny Linnenbank

Doelpunten 2de helft:
1-1 SCZ
1-2 SCZ
2-2 Manuel Sterk
3-2 Dion de Ruiter