HRC’14 5 – Wadenoijen 4 (7-0)

HRC’14 5 – Wadenoijen 4 (7-0)

Gelukkig mochten we vandaag weer gaan voetballen, ondanks de enorme regenbuien de dag ervoor werd het veld goed gekeurd en konden we aan de wedstrijd beginnen tegen Wadenoijen 4.

Wadenoijen 4 dat zich onderaan de ranglijst bevindt kwam aan in Hurwenen met een veredeld elftal. Het team van HRC’14 wist wat hen te doen stond vandaag en dat was de drie punten behouden op eigen bodem.

Met 13 spelers vanuit de spelersgroep traden we aan, gelukkig konden we er nog twee reservespelers op het laatste moment aan toevoegen, Ruud vanuit het 4de elftal en Henry vanuit het VE1 elftal, daarvoor onze dank. Dus konden we aan de slag met 15 spelers.

De wedstrijd begon onder leiding van Dhr. R. den Teuling, en het team was er klaar voor.
Dat bleek wel omdat direct naar het fluitsignaal HRC’14 binnen een paar minuten het spelbeeld bepaalde en de druk bij de tegenstander gelegd werd. Binnen die paar minuten werden er al kansjes gecreëerd op de voorsprong en dat gaf de coach en het team het vertrouwen dat het vandaag goed zou komen. In de 6e minuut kwam daar dan de voorsprong, Manuel Sterk kon zijn eerste van de dag maken en de 1-0 was een feit. Nog geen minuut later een scrimmage voor de goal van de tegenstander die zo verrast was dat het een eigen goal maakte en daarmee HRC’14 nog verder op het zadel bracht. Daarna kwamen de gasten iets onder de druk vandaan maar nog geen 10 minuten later kon Manuel Sterk zijn tweede maken en de 3-0. Het spel bleef rustig op en neer gaan maar HRC’14 was de bovenliggende partij en dat bleek ook wel toen Manuel Sterk zijn derde van deze ochtend op zijn rekening nam. Schitterend?? Ja want na 25 minuten stond er een verdiende 4-0 op het scorebord. Maar HRC’14 was nog niet klaar en zette stevig door, ook nadat aanvoerder Patrick van Santen meerdere malen stevig aangepakt werd door de tegenstander. Hij nam sportieve wraak door in de 32ste minuut de 5-0 te scoren na een mooie aanval en goed samenspel.

Met deze stand gingen beide teams ook rusten. De wonden werden geheeld de ruggen gerecht en daar was alweer de tweede helft.
Met Henry voor Mathon en Martijn voor Dion ging de tweede helft van start.

Wadenoijen kwam er sporadisch uit maar de eindstreep werd niet gehaald door goed toedoen van de oplettende keeper Chris van Oijen.
De tegenstander vond het wel goed zo en kon ook geen vuist maken tegen een oppermachtig HRC’14, daarom kon de coach met gerust hart en kijkend naar volgende week, de topper tegen TEC, zijn aanvoerder en spits Patrick en Manuel wat rusttijd geven en deze te wisselen voor respectievelijk Ruud en Dion.

Verschillende mensen op vreemde posities even was het zoeken naar elkaar maar toen men eenmaal elkaar gevonden had kon ook Rik van Os zijn doelpunt maken in de 33ste minuut. 6-0 wat een score de euforie op de reservebank en binnen het veld was groot te noemen.
Met nog 12 minuten te spelen kon ook Martijn van der Zwan in de 38ste minuut scoren wat uiteindelijk ook de einduitslag van deze dag betekende. 7-0 winnen tegen een veredeld elftal is een goede generale tegen de topper van volgende week uit tegen TEC. Als daar de punten behaald worden kan men zich eigen een prima uitgangspositie realiseren op de nummer twee van de competitie. Of dit allemaal gaat lukken leest u uiteraard volgende week weer.

Doelpunten 1ste helft :
6e minuut Manuel Sterk 1-0
7e minuut Eigen goal Wadenoijen 2-0
17e minuut Manuel Sterk 3-0
25e minuut Manuel Sterk 4-0
32e minuut Patrick van Santen 5-0

Doelpunten 2de helft :
33e minuut Rik van Os 6-0
38e minuut Martijn van der Zwan 7-0