HRC’14 – BMC F3 (2-7)

‘geduld’

Geduld is een schone zaak zeggen ze wel eens. Spelers en supporters snakken natuurlijk naar een overwinning in deze lastige competitie met veel goede tegenstanders. Ook wij als trainers verlangen naar drie punten. Ik denk zelf dat we er heel dicht tegen aan zitten met onze jonge talenten. Vergis je natuurlijk niet dat we een erg jong team zijn ten opzichten van bijvoorbeeld bmc f3 waar we zaterdag tegen mochten voetballen. Die gasten zijn anderhalf jaar ouder en zijn dan ook tweede jaars f. In jeugdtermen is dit een enorm verschil . Dit zie je ook in het scoreverloop en verloop van de wedstrijd zelf. Aan het spel en voorbereiding denk ik dat wij beter waren dan menig ander team in deze competitie.

Nu over de wedstrijd. We hadden geen planning om spelers af te geven aan onze f1 en konden dan echt allemaal aanwezig zijn voor de geplande team foto. Trots op de foto en een super warming-up zijn de ingrediënten om aan deze wedstrijd te beginnen. Met een droom start geven we duidelijk een signaal af aan de tegenstander. Teddy zette goed door en dat resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong. Niet veel later maakte teddy ook de 2-0 door een uitstekende assist van marijn. Jammer genoeg konden we ook niet heel lang genieten van deze 2-0 voorsprong. Voor rust scoorde bmc twee keer en stond het weer gelijk.

Na de rust stortte ons team als een kaartenhuis in elkaar. Dit had een oorzaak… de trainers hadden teveel talent bij en wilden deze allemaal speeltijd geven. Iedereen verdient dit ook omdat wederom iedereen is komen trainen. Door het vele gewissel komt dit niet ten goede van de wedstrijd. We zullen dan ook komend seizoen keuzes moeten maken en willen wij als trainers een vast team creëren. Dit zal op basis van inzet en veel trainingen moeten gaan gebeuren. Omdat iedereen super bezig is zal dit voor ons erg lastig worden. In de tweede helft komt wel naar voren dat we structuur nodig hebben om vaste patronen in het elftal te krijgen. Je zag dat we door het gewissel een beetje de weg kwijt waren en wisten niet goed onze opdrachten en positie. Hier profiteerde bmc dankbaar van en was het prijs schieten voor de spitsen. De score loog er niet over en was het uiteindelijk 2-7 geworden.

Man van de wedstrijd kon ik zo snel niet aan wijzen. Maar dat jasper weer ouderwets goed voetbalde en Florian een steeds hoger niveau haalt doet ons goed. Bram viel op met zijn prima sliding ‘’s op de bal en tijn veroverd ook steeds meer ballen op het middenveld. Thijs en Ralph degelijk goed in het centrum van de verdediging en kay en sem dapper gekeept .

We proberen elke week een vaste keuze bekend te maken. Ik denk dat we op de positie in de goal na de vele wisselingen voorlopig kay aanwijzen als vaste keeper. Hij vind het leuk om te doen en is leergierig.

Tot volgende week