HRC’14 DA1 – Baronie DA1 (2-3)

De laatste wedstrijd van het seizoen speelde de vrouwen van HRC thuis tegen de nummer 2 van de competitie. De beziekers hadden theoretisch gezien nog een kansje om kampioen te worden. Dan moesten ze zelf winnen en directe concurrent BSC zou dan moeten verliezen in hun wedstrijd. Deze spanning zorgde ervoor dat de bezoekers ongecontroleerd aan de wedstrijd begonnen. In de 9e minuut leidde dat tot het eerste doelpunt van HRC. Wanda van Wijnen kreeg, wachtend op de corner die genomen ging worden, een elleboogstoot in het gezicht door een speelster van Baronie. De scheidsrechter gaf hierop een penalty die, door diezelfde Wanda van Wijnen feilloos werd binnen geschoten.

Hierna ontstond een faaie strijd tussen beide teams met kansjes over en weer. Waarbij de bezoekers langzaam een iets groter overwicht kregen. Dit overwicht zorgde in de 31e minuut tot de gelijkmaker. Echter 5 minuten voor de rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Rosanne van Hemert omspeelde keepster, na een actie op rechts en schoot de bal in het doel. Ruststand 2-1.

Na de rust keerde Baronie in 5 minuten de stand. Meteen na rust werd de 2-2 binnen geschoten en in de 50e minuut de 2-3.
In de verdere wedstrijd golfde de wedstrijd op en neer, maar gescoord werd door beide teams niet meer. Omdat BSC haar eigen wedstrijd ook gewonnen had, rest het team van Baronie slechts de nacompetitie.

Halverwege de wedstrijd werd een publiekswissel gegeven aan Rita van Doorn, die na 35 jaar voetballen bij de meisjes en vrouwen van de club, stopt met voetballen.