HRC’14 DA1 – Charlois DA1 (4-1)

HRC’14 DA1 – Charlois DA1 (4-1)
Deze zonnig zondagmorgen speelden de dames van HRC thuis, in Rossum, tegen de dames van Charlois uit Rotterdam.
Meteen na de aftrap was duidelijk dat de dames van HRC deze wedstrijd perse wilde winnen, want vanaf de eerste minuut werd er druk gezet op de tegenpartij. En met mooi combinatie spel werd regelmatig te vijandige doelgebied gevonden. Het was in de 26e minuut dat Ariëlle Hoskam een corner mocht nemen. Haarbal belande op het hoofd van Wanda van Wijnen die de bal heel beheerst binnen kopte.

Dat smaakte naar meer. HRC bleef de aanval zoeken, maar het lukte voor de rust niet meer om te scoren. Na rust leek het er op dat de bezoekers weer niet veel in te brengen hadden, maar uit het niets wisten ze in de 54e minuut de gelijkmaker binnen te schieten.

De dames van de thuisploeg rechtte hun rug en gingen massaal in de aanval. Dit leverde kans na kans op. Het wilde tot de 62e minuut niet lukken. Toen was het Wanda van Wijnen die in een duel met de keepster de bal over haar heen tikte en de vrijstaande Rosanne van Hemert wist de bal binnen te schieten. Dankzij een mooie redding van keepster Bianca van Ballegooijen, konden de bezoekers niet weer op gelijke hoogte komen. Gelukkig wist Wanda van Wijnen in de 85e minuut de bevrijdende 3-1 in de verre kruising binnen te koppen na een corner van Rosanne van Hemert. En een minuut later was het Rosanne van Hemert die weggestuurd werd op rechts en de bal hard in de korte hoek wist te plaatsen. En zo wonnen de dames van HRC deze wedstrijd zeer verdiend met 4-1. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd om 12.00u in en tegen Haarsteeg.