Hrc’14 DA1 – Floreant DA1 (3-2)

Na de valse start van vorige week in Waalwijk, verlies van de dames van Baardwijk, wilden de dames van HRC zich vandaag revancheren.
In een stralend zonnetje trapten ze af tegen de dames van Floreant uit Boskoop. HRC zocht direct de aanval en met snel tikwerk en goed opkomende middenvelders werd al snel het vijandelijke doel gevonden. Het was een kwestie van tijd eer de eerste treffer zou vallen. In de 10e minuut was het raak. Na een aanval over rechts waarbij Wanda van Wijnen vrijgespeeld werd en zij op haar beurt Caroline Blom vond, was het Arielle Hoskam die door Caroline Blom bereikt werd en die de bal droog en beheerst in het doel schoot.

Ook hierna werd er goed samen gespeeld en werden er goede kansen gecreëerd. Het was dankzij de keepster van de bezoekers dat de score niet eerder vergroot werd. In de 37e minuut was het dan toch eindelijk weer raak. Rosanne van Hemert werd op links weggestuurd, zij zag de geheel vrijstaande Wanda van Wijnen en legde bal goed af. Wanda schoot goed binnen. En zo ging de thuisploeg met een mooie 2-0 voorsprong de rust in.

Na rust veranderde het spelbeeld. HRC werd slordig in het spel en het snelle tikken kwam niet goed meer uit de verf. Na kwartier kwamen de bezoekers geheel onverwacht op 2-1. Op dat moment rechtte de dames van HRC de rug en werd weer rustiger gecombineerd. En kwamen er ook weer kansen. Dat leverde in de 77e minuut de 3-1 op. Wanda van Wijnen schoot de bal, op aangeven van Caroline Blom, met een schitterende lob over de keepster. En hoewel de bezoekers 10 minuten voor tijd nog op 3-2 kwamen, kwam de overwinning niet meer in gevaar. En zo zijn de eerste drie punten een feit.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de dames van sc ’t Zand uit Tilburg. De wedstrijd begint om 12.00 u.