HRC’14 DA1 – SEP DA1 (2-2)

HRC’14 DA1 – SEP DA1 (2-2)

Deze zondag kwamen de dames van SEP uit Delft op bezoek in Hurwenen.

In een wedstrijd waarin HRC het betere van het spel had, had de wind een groot aandeel in het verloop van de wedstrijd. Met vlagen waaide het erg hard en konden de ballen alle kanten op schieten.

De eerste helft hadden de dames van HRC de wind in de rug, waardoor aanvallen spaak liepen omdat de bal te hard over het veld vloog. Toch creëerde de thuisploeg een aantal goede kansen, maar de sterk spelende keepster van SEP en de paal/lat stonden doelpunten in de weg. Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. HRC bleef de aanval zoeken en SEP kwam er sporadisch gevaarlijk uit. Dankzij een zeer sterk keepende Bianca van Ballegooijen, werden die kansen niet omgezet in doelpunten.

Na twintig minuten in die tweede helft, werd het aanvallende spel van HRC beloond. Na een corner kwam de bal, via veel verschillende schijven voor de voeten van Denise den Tek. Die de bal hard en hoog in het doel schoot. HRC ging op zoek naar meer. En 10 minuten voor tijd werd de score verdubbeld. Na kort tikwerk in de zestien meter, kwam de bal bij Ariëlle Hoskam. Die bedacht zich niet en tikte heel beheerst binnen. HRC leek op rozen te zitten. Maar helaas lukte het de bezoekers om een paar minuten later de aansluitingstreffer te maken. En kort voor tijd kwam, geheel tegen de verhoudingen in, ook nog de 2-2 op het bord. Na een handsbal in de zestien meter door een verdedigster van HRC werd de toegekende penalty benut. In het slot offensief van de thuisploeg werd nogmaals de paal geraakt en lukte het niet om nogmaals te scoren. En zo werden de punten gedeeld.

Volgende week spelen de dames van HRC uit bij Antibarbari in Rotterdam. De wedstrijd begint om 14.45u