HRC’14 Da1 – SEP DA1

De dames van HRC’14 hebben afgelopen zondag een schitterende overwinning geboekt op de dames van SEP uit Delft. HRC’14 was heer en meester op het veld. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de thuisploeg vol voor de winst zou gaan. Met goed verzorgd veldspel werden een aantal mooie kansen gecreëerd. Dat leverde binnen het half uur een onvervalste hattrick op voor Noami van Stijn. Bij de 1-0 speelde ze, na een steekpass van Wanda van Wijnen, mooi twee verdedigsters uit en schoot hard binnen. Kort daarna was ze zeer attent na het geblokte schot van Arielle Hoskam. De afvallende bal schoot ze beheerst binnen. Het derde doelpunt was na een goede rush op rechts door Wendy de Laat die bal bij Rosanne van Hemert bezorgde. Die op haar beurt de vrijstaande Naomi niet over het hoofd zag. En zo tekende Noami voor haar hattrick!

Kort voor rust kon Rosanne van Hemert de 4-0 intikken op aangeven van Arielle Hoskam. En zo werd dezelfde ruststand als volgende week bereikt. En waar vorige week na rust onrustiger werd gespeeld gingen de dames van HRC’14 ditmaal gestaag door met hun goede spel. Door snel tikwerk op het middenveld werden de spitsen veelvuldig gevonden. In de 60ste minuut was het Wendy de Laat die een afvallende bal van buiten de zestien hoog in het doel schoot. Omdat de thuisploeg vooruit speelde kwam er even een gaatje in de defensie waar de bezoekers van profiteerden. 5-1. HRC herstelde zich prima en wist een kwartier later het verschil weer te vergroten; Rosanne van Hemert werd door Floor van Baaren met een steekpass weggestuurd. Via Wendy de Laat kwam de bal bij Caroline Blom terecht, die de bal droog binnenschoot. 6-1. Vijf minuten voor het einde kopte Wanda van Wijnen de bal na een korte corner snoeihard tegen de keepster van SEP aan, waarna Wendy de Laat de afvallende bal in het dak van het doel schoot.

In de laatste minuut mochten de dames SEP nog een keer profiteren van de aanvalsdrift van de thuisploeg. Ze vonden in de vrijgekomen ruimte een gaatje om de bal in het doel te leggen. En zo eindigde dit duel in een overtuigende 7-2 overwinning voor de dames van HRC’14.

Volgende week spelen de dames van HRC’14 in en tegen Schijf. De wedstrijd begint om half 3.