HRC’14 DA1 – ’t Goy DA1(1-3)

Op de eerste lekker warme dag van het jaar speelden het eerste dames team van HRC een thuiswedstrijd tegen de nummer twee van de competitie. In de eerste helft was de thuisploeg duidelijk de boven liggende partij hoewel er aan beide zijde weinig echte kansen werden gecreëerd.

Pas na de rust kwamen er aan beide kanten meer kansen voor het doel. HRC nam hierin wel het voortouw. Maar de bezoekers kwamen een kwartier na de rust op voorsprong na een corner, die binnen gekopt werd.

HRC drong na de aftrap direct aan, maar na balverlies rond de zestien meter van de bezoekers, schakelde de dames van t Goy razend snel om en kwam een aanvalster alleen voor de goal. In een uiterste poging de bal te onderscheppen, raakte de keepsters van HRC de speelster, die viel binnen de zestien. De toegekende penalty werd nog bijna gekeerd, maar verdween toch in de verre hoek. En zo stond het na 62 minuten 0-2. HRC bleef proberen een gaatje te zoeken in de defensie van de bezoekers. Zo’n 10 minuten voor tijd lukt het Wanda van Wijnen om de 1-2 te scoren. Daarna speelde de thuisploeg alles of niets, wat helaas niet leidde tot de gelijkmakers, maar tot de 1-3 net voor het eindsignaal.

Volgende week wacht de uitwedstrijd in Houten. De wedstrijd begint om 10.30u