HRC’14 en Harald van Deelen verlengen voor één seizoen.

Harald van Deelen is ook volgend seizoen hoofdtrainer van HRC’14. Club en trainer hebben overeenstemming bereikt over contractverlenging van één jaar. Het wordt het vierde jaar voor Harald als hoofdtrainer bij de fusieclub. Daar waar Harald zijn contract verlengt stopt Arno Cretier na dit seizoen als assistent-trainer.

Harald: “Ik heb het prima naar mijn zin bij HRC’14. We werken momenteel met een jonge selectie waar volgens mij nog veel potentieel in zit. We missen een generatie oudere spelers met ervaring, de gemiddelde leeftijd van het eerste elftal is nu 21,1 jaar.”

Waar vorig jaar op een haar na promotie werd gemist, staat HRC’14 op moment van schrijven in de middenmoot. “Top vijf moet dit seizoen haalbaar zijn, met misschien een periodetitel. In het seizoen 2020-2021 moeten we met deze selectie zeker een gooi kunnen doen naar minimaal een periodekampioenschap en misschien wel meer.”

Daar waar Harald als hoofdtrainer nog zeker een jaar aan HRC’14 verbonden blijft heeft Arno Cretier besloten dat hij na dit seizoen stopt als assistent-trainer.

“Door aanhoudend blessure leed heb ik eind 2012 met pijn in het hart op 28-jarige leeftijd besloten te stoppen als speler van destijds R.V.V.. Na een aantal jaren actief te zijn geweest als assistent-trainer bij HRC’14-2 ben ik in de zomer van 2018 begonnen als trainer bij de JO17.”

“Vijf spelers van de JO17 zijn dit seizoen doorgestroomd naar de selectie en ik ben hun pad gevolgd. De jonge spelersgroep geeft veel energie en is zeer leergierig. Als assistent-trainer werk ik nauw samen met de spelers en probeer ik het spelbeeld wat de hoofdtrainer voor ogen heeft zo goed mogelijk over te brengen.”

“Thuis wordt er veel over voetbal gesproken, mijn vriendin is speelster van H.R.C.’14 VR1 en heeft in haar studietijd verschillende onderzoeken gedaan in de topsportwereld. Er ligt altijd wel een boek op tafel dat over voetbal gaat. Door het lezen, het training geven en het vele praten over oefenstof, periodiseren en tactieken probeer ik steeds meer mijn eigen visie over het spel te creëren.”

“Nu wordt het tijd voor een volgende stap en dat begint het komende seizoen met het hopelijk behalen van de diploma UEFA C. Een deel bestaat uit theorie en een deel praktijk. Ik hoop het praktijk gedeelte te mogen voltooien bij een wat grotere club zodat ik meer inzicht krijg op bijvoorbeeld het selectiebeleid.”

“Wellicht kan ik mijn rugzak vullen met voldoende ervaring om nog eens terug te keren op het vertrouwde nest van HRC’14 om mijn ‘visie’ toe te passen.”

HRC’14 is verheugt met de verlenging van Harald en wil daarnaast Arno alvast veel succes wensen met zijn trainersopleiding. Komende zondag hervat HRC’14-1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKVSC.