HRC’14 F1 – NEO’25 F1      (5-4)

“Winnaars”

Zaterdag 3 Oktober 2015, wedstrijddag 2 voor onze F1 in de 3de klasse. Vandaag spelen we een thuiswedstrijd in Hurwenen tegen een onbekende tegenstander genaamd NEO’25 F1. Eens kijken of we vandaag de eerste punten van het seizoen kunnen gaan pakken.

Vorige week hadden we onze eerste wedstrijd in deze competitie helaas verloren van SVSSS F2, of beter gezegd, we hadden verloren van “Het Kanon”. Toch werd er in die wedstrijd bij vlagen mooi gecombineerd en dat geeft toch een positief gevoel. Iedereen ging dus vol goede moed de trainingsweek in. Op de dinsdag werden de jongens beloond voor al het harde werken tot nu toe, er werd een toernooi gehouden en een lekkere lange partij gespeeld. Op de donderdag kregen de keepers weer keeperstraining van Antoine, en stond de training vooral in het teken van techniek en combinatiespel. Iedereen had goed en fanatiek getraind, en niks staat een goed resultaat meer in de weg.

De Wedstrijd:
Er werd verzameld op het zonovergoten sportpark in Hurwenen. Iedereen was mooi op tijd waardoor we op tijd met de warming konden beginnen. Helaas waren vandaag leider Alexander en Stormram Sem niet aanwezig, zij hielden een apart trainingskamp in het hooggebergte. Nog voor de warming up begon, werd de opstelling bekend gemaakt en de daarbij horende aanvoerder. Na een goede wedstrijd vorige week, en een fanatieke trainingsweek, is vandaag Sneltrein Marijn onze aanvoerder. De opstelling:

Keeper : Kay
Verdediging: Ralph – Teddie – Thijs
Aanval: Marijn (c) – Bram – Jasper
Wissel: Tijn

Iedereen pakt zijn positie in het veld en de wedstrijd kan beginnen. Te zien is dat de tegenstander van vandaag ook grotendeels 1ste jaars F is, dus word dit een mooie krachtmeting. In het begin is het even aftasten en daarbij vliegt er ineens een bal in van grote afstand, 0-1. De jongens lijken wakker geschrokken, en het positie spel word in gang gezet. Na een mooie aanval is er na 5minuten een corner te nemen. Jasper gaat achter de bal staan en ziet Ralph in de zogeheten 2de lijn staan. Jasper legt de bal perfect terug op Ralph, die de bal van hele grote afstand ineenkeer er schitterend in schiet, een wereldgoal! 1-1! Nog geen 2 minuten later onderschept Thijs de bal en speelt hem direct naar Teddie. Teddie ziet Jasper vrij staan en speelt hem mooi met zijn linker been in. Jasper komt naar binnen met een voor hem zo karakteristieke dribbel , en werkt heel mooi af zoals een echte topscoorder kan, 2-1! De jongens komen steeds meer in hun spel, en daarbij word er een aantal keer mooi overgespeeld. Na een foute pass krijgen we helaas een counter om de oren en staat het uit het niks 2-2. We laten ons niet van de wijs maken en gaan door met waar we gebleven waren. Na een mooie steekbal van Jasper op Marijn, schiet Marijn de bal hard en laag richting doel. De bal raakt de paal, rolt tergend langzaam op de doellijn en raakt ook nog eens de andere paal. Jammer genoeg geen doelpunt, deze aanval had een beter lot verdiend. Met een 2-2 stand klinkt het rustsignaal en worden de kleedkamers opgezocht.

In de rust word er een compliment uitgedeeld aan de spelers voor het feit dat ze vaak proberen over te spelen. En dat er ook gepasst en geschoten word met het “verkeerde been”. Toch werden de spelers erop attent gemaakt dat we moesten uitkijken voor counters van de tegenstander. Er vind een wisseling plaats, Tijn vervangt Bram in de spits en de rest van het team bleef op dezelfde vertrouwde posities staan.

De 2de helft is in gang gezet en het spelbeeld blijft hetzelfde. Wij hadden een veldoverwicht en waren op zoek naar doelpunten. Teddie ontvangt de bal en dribbelt een paar meter naar voren. Hij ziet Jasper weer naar binnen komen en speelt hem perfect in de loop aan. Jasper speelt nog een mannetje uit en komt zo oog in oog met de keeper. Een koud kunstje voor Jasper en hij zet zo de 3-2 op het scorebord. Kort daarna dribbelt Sneltrein Marijn door de verdediging heen en zet met buitenkantje links Jasper vrij voor de keeper. Dit keer mist Jasper echter een keer en blijft het 3-2. De spelers blijven combineren, en iedereen speelt vandaag een goede wedstrijd. Veel overspelen, mooie dribbels, en hard werken bij balverlies, vandaag is dat allemaal te zien op het veld. Na een mooie actie van Jasper over links, speelt hij de mee opgekomen Thijs mooi in de diepte aan. Thijs aarzeld geen moment en schiet de bal mooi in de hoek, 4-2! Na een mooi afstandsschot van Ralph, krijgen we een corner. Jasper geeft de bal mooi voor, en weer is het Thijs die de bal op miraculeuze wijze in het doel tovert, 5-2! Na een afgeslagen aanval krijgen we wederom helaas een counter om de oren en word de 5-3 gescoord door de tegenstander. Met nog een paar seconde te gaan word er een foutje gemaakt achterin en dat word meteen afgestraft, 5-4. Kort daarna fluit de scheidsrechter af en stappen we eindelijk weer eens als winnaars van het veld! Een goede wedstrijd met ons als dikverdiende winnaar! De penaltyserie word zoals U gewend bent weer overtuigend door ons gewonnen. Met dit keer als hoogtepunt de loeiharde bal op de lat van Ralph, het doel is nu nog aan het trillen. Al met al dus een mooie wedstrijd met bij vlagen mooi combinatiespel.

Man of the Match: Dribbelkoning Jasper! Jasper heeft vandaag zijn klasse laten zien, en is met 2goals en 3assists de absolute uitblinker. Jasper is niet alleen meer een goaltjesdief, hij houd ook steeds vaker goed het overzicht en zet daarbij anderen vrij voor de keeper. Ook heeft hij heel erg hard gewerkt bij balverlies en heeft dus laten zien een echte teamspeler te zijn. Goed bezig Jasper! Ga zo door!

Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd in Hurwenen. Dit keer om 10.15uur tegen koploper RWB F2. Bent U ook zo benieuwd of onze helden deze lijn kunnen doortrekken? En wie er aanvoerder zal zijn? Kom dan massaal naar het sportpark in Hurwenen om onze jongens aan te moedigen! Graag zie ik U volgende week! Wat rest zijn nog wat statistieken:

Topscoorder:

 1. Jasper 7x
 2. Ralph 4x
 3. Marijn 2x
 4. Thijs 2x

Assists:

 1. Teddie 5x
 2. Jasper 4x
 3. Thijs 3x
 4. Marijn 2x

MVP (Most Valuable Player / Goals+Assists) :

 1. Jasper 11pnt
 2. Teddie 5pnt
 3. Thijs 5pnt
 4. Marijn 4pnt
 5. Ralph 4pnt

Trainingsopkomst (12x):

 1. Jasper 12x
 2. Thijs 12x
 3. Marijn 11x
 4. Ralph 11x
 5. Sem 11x
 6. Bram 10x
 7. Kay 10x
 8. Teddie 10x
 9. Tijn 6x
 10. 10.Florian  4x

All Time topscoorder:

 1. Jasper 38x
 2. Marijn 26x
 3. Teddie 21x
 4. Ralph 11x
 5. Thijs 6x
 6. Kay 1x
 7. Luit 1x