HRC’14 F1 – OJC F6 (4-3)

“EINDELIJK”

Even terugkomend op de wedstrijd tegen empelina van onze jongens. Helaas had ik niet genoeg tijd vorige week om een verslag te maken. Toch even aandacht voor deze pot, zoals we allemaal al aan voelden zitten we dicht tegen onze eerste puntjes aan.

We staan tactisch steeds beter en we gaan steeds beter het spelletje begrijpen. dit komt ook zeer zeker dat onze jongens erg hard werken op de trainingen en altijd aanwezig zijn.

Omdat we heel de wedstrijd goed stonden te voetballen en met een goal van jasper beloond werden was het een nieuw fenomeen dat opstond, de “thuisfluiter” . we hadden dit nog niet eerder mee gemaakt in deze leuke competitie waar elke zaterdag een prima scheidsrechter klaar staat.

Het was dan ook lastig te begrijpen voor onze jongens en ik denk zelf ook voor de spelers van empelina zelf. In de laatste minuut werd er een vrije trap gegeven erg dicht bij de goal (misschien wel een penalty?). teddy wilde dan ook verwoestend gaan uithalen maar kreeg van “de thuisfluiter” te horen dat het een indirecte vrije trap was. Teddy vroeg terecht wat dat nou betekende!!

De thuisfluiter kon hier ook geen antwoord opgeven want hij snapte het zelf ook niet helemaal. Het enige wat hij wel wist was dat hrc hier niet zomaar ging scoren uit deze vrije trap.

Voor de duidelijkheid zal ik deze regel toelichten. Als we dan zelf er achter gekomen zijn hoe het nu zit kunnen we het onze kinderen vertellen.

Er kan alleen een doelpunt worden gemaakt als de bal, nadat de indirecte vrije schop is genomen, wordt geraakt door een andere speler voordat de bal in het doel gaat. Als een indirecte vrije schop rechtstreeks in het doel van de tegenpartij wordt getrapt, wordt een doelschop toegekend.

Deze regel word dan ook eigenlijk zelden gebruikt en al helemaal niet bij de jeugd.

En nu dan de wedstrijd waar het om gaat! Nadat we kay aan de f1 hadden af gestaan stond wederom tijn weer in de goal. Dit gaat hem trouwens heel goed af en het is misschien een aanrader om samen met kay op maandagavond keepers training te gaan volgen.

Helaas was bram net niet op tijd hersteld om het tegen de koploper ojc f6 op te nemen. ik hoop dat hij van de week weer aanwezig is. We starten deze wedstrijd met tijn in de goal,sem, ralph en thijs in de achterhoede. Links voorin stond jasper en op rechts marijn, daartussen spits teddy. Wissels florian en jorg.

Wederom starten we erg sterk en stonden we op de juiste posities. Helaas kwamen op 0-1 achterstand door een uitbraak van ojc. Dit komt dan ook dat we niet snel genoeg de omschakeling vinden als wij balverlies hebben geleden in een aanval. Door dit te blijven coachen door ons als trainers (klinkt niet altijd even leuk langs de lijn) word dit beter opgepakt door de jongens. Al snel na deze tegen goal was het de beurt aan marijn die goed door ging en de bal binnen schoot. Binnen 1 minuut was het ojc die weer tegen scoorde 1-2.

Doordat we flinke druk op de tegenstander zetten scoorde we vijf minuten later de 2-2. En hoe!! Teddy kopte de bal tegen het net aan. Twee minuten later ongelofelijk maar waar, de zo goed als kleinste van het veld marijn kopte hem net zo mooi strak tegen de touwen aan. Hier kunnen wij als trainers alleen van genieten na de vele kop oefeningen op de training. Dit bleek ook uit het compliment van de trainer van ojc, zijn jongens tweede jaars f waren nog te bang om te koppen.

Jammer genoeg scoorde ojc net voor rust de 3-3.

Door in de rust toch weer terug te komen op de omschakeling hebben de trainers met lege bekertjes uit gelegd hoe ze bij een tegen aanval om moesten schakelen. Ik hoorde uit betrouwbare bron dat harald nog wat materiaal over had van de hoofdmacht van hrc. Hiermee kunnen we misschien op een bord wat voorbeelden schetsen.

Vijf minuten in de tweede helft werd sem gewisseld voor florian. Sem heeft zijn niveau weer terug die we van hem kenden van vorig seizoen super! Florian startte erg goed in aanvallende zin, daar is dan ook niks mis mee. Voor de volgende keer iets beter je positie kiezen en je tegenstander volgen. Door de toenemende aanvallen van hrc op de goal van ojc kwamen er rijkelijk veel corners waarin wij levensgevaarlijk zijn. met een perfecte corner op maat van jasper maakte marijn de 4-3.!! Eindelijk een driepunter voor onze jongens, en zeer zeker verdiend door prachtig voetbal. Twan en ik kunnen alleen maar zeggen, ga zo door.

Ook wil ik tegen jorg zeggen dat ik het klasse vond dat hij geduldig heel de wedstrijd in de wissel heeft gezeten. Neem van mij aan dat dat niet de insteek is van ons als trainers. Wij willen iedereen laten voetballen en heeft niks met de inzet te maken. Soms zijn deze beslissingen nodig om een wedstrijd te winnen en daar horen ook deze super wissels bij. Erg moeilijk om de man van de wedstrijd te kiezen omdat iedereen het geweldig gedaan heeft. Ik kies dan uit de twee wedstrijden en dan kom ik uit op teddy. Met zijn doorzettingsvermogen en de wil om altijd te winnen heeft hij zijn plaats in de spits dik verdient.

Ik wil ook via deze weg de scheidsrechter (corinda) bedanken voor haar goede inzet. (aandachtspuntje; avondje oefenen met de fanfare).

Ik hoop dat er meer ouders/familie/kennissen opstaan om een keer een wedstrijdje te fluiten. Dit is echt geen straf maar een leuke ervaring.

Tot volgende week!