HRC’14 F1 – OJC Rosmalen F5 (2-6)

“Valse Start”

Zaterdag 12 September 2015, de dag waarop de eerste competitiewedstrijd van onze F1 gespeeld word. Vandaag spelen we tegen onze vrienden van OJC Rosmalen F5. Benieuwd hoe de tegenstander eruitziet, aangezien deze club maar liefst 11(!) F’jes telt.

Vorige week hebben we jammer genoeg ook de 2de bekerwedstrijd van het seizoen verloren. Toch was er vooruitgang te zien in die wedstrijd en dat vertaalde zich in blije gezichten in de kleedkamer en positieve geluiden rondom het veld. Iedereen had meteen alweer zin om de trainingsweek in te gaan, en dat was goed te zien in de opkomst op dinsdag en donderdag. Er werd goed getraind door de jongens, waarbij deze week de nadruk werd gelegd op persoonlijke ontwikkeling; Veel 1 tegen 1 , afwerken en techniektraining. De jongens beginnen weer in een ritme te komen en dat is te zien aan het niveau van de partijtjes. Iedereen is er klaar voor om een flitsende start te maken in de competitie!

De Wedstrijd:

Vandaag werd er verzameld op het zonovergoten sportpark in Rossum. Iedereen ziet er topfit uit en we beginnen op tijd met omkleden. De warming up is goed en de tegenstander loopt ook het veld op. Te zien is dat ze even groot zijn als ons en dus ook eerste jaars F zijn. Dat word dus een mooie test om te kijken waar we staan. Tijn is vandaag afwezig en we zullen het vandaag met de volgende 8 gaan doen:

Keeper : Kay
Verdediging : Sem – Marijn – Thijs
Aanval : Ralph – Teddie – Jasper

Wissel : Bram

De wedstrijd begint onder leiding van Dhr. Kooijman. Het begin is wat onwennig en de spelers zijn nog een beetje zoekende naar hun positie in deze nieuwe formatie. Ook is meteen te zien dat onze tegenstander een paar technische spelers heeft die slim de duels aangaan en makkelijk kappen en draaien. Onze verdediging heeft daar wat moeite mee en moet zo nu en dan aan de handrem trekken. Na 10minuten krijgt OJC een vrije trap en die word vanuit het niks binnen geschoten, 0-1. In het enthousiasme om tegen te scoren, word er helaas slecht verdedigt en laten we de stand in enkele minuten oplopen tot 0-4. Te graag aanvallen en daarbij niet kijken wat je achterlaat, zodat de tegenstander simpel kan counteren. Lichtpuntje hierbij is toch onze Jasper, die als aanvaller steeds als een van de weinigen mee verdedigt en bikkelhard werkt! Na een bal op die manier veroverd te hebben, dribbelt Jasper naar voren en zet met een mooie pass Ralph vrij voor de keeper. Ralph schiet de bal hard en laag in de lange hoek, maar hij gaat net naast. Kort daarna hetzelfde recept, mooie steekbal van Jasper en Ralph vrij voor de keeper. Dit keer laat Ralph wel het net bollen en zet daarmee de 1-4 op het scorebord. Vlak na die goal word er gefloten voor het rustsignaal en worden de kleedkamers opgezocht.

In de rust word er gezegd dat er veel beter verdedigt moet worden, en dat we de bal vaker via de zijkanten moeten spelen. De opstelling word omgegooid om meer zekerheid achterin te krijgen en extra snelheid op de flanken. Keeper blijft Kay, achtering staan nu Sem, Teddie en Ralph. Voorin staan v.l.n.r. Jasper – Bram – Marijn. In de wissel staat Thijs.

De 2de helft is amper beginnen en de 1-5 word gemaakt door OJC. Dan is het genoeg, de mauwen worden nog eens opgestroopt en de messen geslepen. De jongens herpakken zich goed, vechten voor elke meter en er worden een aantal mooie kansen gecreeerd. Na een mooie actie van Marijn, houd hij het overzicht en zet de meegelopen Jasper vrij voor de keeper. De keeper komt echter goed uit en maakt het Jasper zo moeilijk dat hij tegen de keeper schiet. Marijn zet daarna goed door en pikt de bal op, klaar om te schieten word hij hard onderuit gehaald en de goed fluitende scheidsrechter kan niks anders doen dan de bal op de stip te leggen. Jasper gaat achter de bal staan, en schiet deze hard tegen de touwen , 2-5!

Kort daarna duikt Kay de bal mooi uit het doel, loopt een paar meter naar voren, en schiet de bal over alles en iedereen perfect in de loopt van onze dribbelkoning. Jasper schiet de bal hard en laag in de hoek, maar de keeper houd de bal eruit. Ook de rebound van Teddie pakt de keeper uitstekend. Na nog wat kansjes over en weer hangt de 3-5 in de lucht. Deze valt jammer genoeg niet en vlak word tijd word de 2-6 gemaakt. Dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal en maken we met deze nederlaag dus een valse start in de competitie. De penalty serie word zoals gewoonlijk weer overtuigend gewonnen door onder andere kanonsschoten van Teddie en Sem , en goed keeperswerk van Kay! Na een zwak begin hebben onze jongens het toch goed opgepakt en werd er de 2de helft een stuk beter verdedigt en hadden we de beste kansen. Komende week weer hard trainen om volgende week vanaf de eerste minuut te stormen!

Man of the Match: Dribbelkoning Jasper! Jasper heeft vandaag niet alleen laten zien een mooie actie in huis te hebben, te kunnen scoren en een assist te kunnen geven. Ook heeft hij kei hard geknokt en meeverdedigt toen het even wat minder ging, een voorbeeld voor het team! Goed gedaan Jasper!!

Volgende week spelen we onze 2de competitiewedstrijd van dit seizoen. We zullen dan om 9.30uur de uitwedstrijd spelen tegen koploper BVV F2 , die vandaag met maarliefst 14-0 won van Well F1. Het beloofd dus een zware wedstrijd te worden. Kom daarom met zoveel mogelijk mensen kijken om onze jongens naar een overwinning te juichen!