HRC’14 F1 – RWB F2 (0-7)

“Maatje te groot”

Zaterdag 10 Oktober 2015, wedstrijddag 3 voor onze F1 in deze competitie. Vandaag spelen we thuis in Hurwenen tegen de nog ongeslagen koploper RWB F2. Deze ploeg heeft alles nog makkelijk gewonnen, dus het beloofd een zware wedstrijd te worden.

Vorige week was het dan zover, de eerste 3 punten in de competitie. NEO’25 werd met mooi spel aan de kant gezet en daar zaten een aantal erg mooie aanvallen bij. In die wedstrijd was goed te zien hoeveel vooruitgang onze jongens hebben geboekt, en dat als ze tegen eerste jaars F spelen, ze een stuk verder zijn dan de tegenstander. Met een positief gevoel gingen we de trainingsweek in. Door uiteenlopende redenen werden de trainingen jammer genoeg niet heel druk bezocht, en zijn er slechts 4 spelers die alle twee de trainingen aanwezig waren. Onze boys zullen toch niet naast hun schoenen zijn gaan lopen na de mooie overwinning? Toch werd er weer fanatiek getraind en is het niveau op de training ook steeds beter aan het worden. Iedereen was er van overtuigd, wij gaan als eerste ploeg van de ongeslagen koploper winnen!

De Wedstrijd:
Vandaag werd er weer verzameld op het mooie complex in Hurwenen. Iedereen was mooi op tijd. We mogen vandaag zelfs een nieuwe speler toevoegen aan de wedstrijdselectie , Florian. Hij traint al een tijdje met ons mee, en is nu ook ingeschreven en kan ons team komen versterken. Tijdens het omkleden worden de door Teddie gemaakte geluksbandjes uitgedeeld om niks aan het toeval over te laten. Kort daarna volgt de opstelling en word er verteld wie er vandaag aanvoerder is. Na zijn fantastische wedstrijd van vorige week, waarbij hij bij elk doelpunt betrokken was, heeft hij deze week 2x goed en fanatiek getraind. De keuze om Jasper vandaag aanvoerder te maken was daarom een logische. De opstelling:

Keeper: Kay
Verdediging: Ralph – Teddie – Thijs
Aanval: Marijn – Tijn – Jasper (c)

Wissel: Sem, Bram en Florian

Het startsignaal klinkt door scheidsrechter Dhr. A van Bokhoven. Meteen is te zien dat de tegenstander van vandaag een degelijk team is. Elke speler blijft mooi in positie en houd het veld groot, ook zien we meteen dat ze een paar sterke spitsen hebben. Toch gaat het begin van de wedstrijd redelijk gelijk op. RWB heeft meer balbezit, maar af en toe kunnen wij er gevaarlijk uitkomen met de snelheid op de zijkanten van Jasper en Marijn, die vaak goede diepe ballen kregen van Thijs en Ralph. Na een aantal minuten is het dan toch RWB dat de score opent na een goede actie van hun spits , 0-1. Onze boys laten de koppen niet hangen en gaan door met als aanjager Turbo Teddie. Ondanks dat hij af en toe iets te diep staat, gaat hij elk duel aan en werkt erg hard. Ook hij kan jammer genoeg niet voorkomen dat het binnen no time 0-4 staat. Wij proberen op te bouwen en via de zijkanten te voetballen, en daarbij gaat wel eens iets fout. De spitsen van RWB blijken echte killers te zijn, en straffen dat steeds genadeloos af. Na een aantal kansjes over en weer, bereiken we de rust.

In de rust worden wat omzettingen gedaan en verteld dat we elkaar nog beter moeten helpen. In het spel dat we willen spelen zit nou eenmaal het risico dat je balverlies kan lijden op een gevaarlijke plek. Dit is niet erg omdat we in een leerproces zitten, maar we moeten elkaar wel ten alle tijden steunen en helpen waar dat kan. De opstelling in de 2de helft is als volgt: Teddie is nu keeper, achterin staan Thijs, Sem en Ralph. En voorin staan nu Florian, Bram en Jasper. De wissels zijn dus Marijn, Tijn en Kay.

Net begonnen aan de 2de helft , word de bal ongelukkig in eigen goal gewerkt en staat het ineens 0-5. De mauwen worden opgestroopt en de ruggen gerecht. Het spel word steeds beter en de vaste patronen van ons team worden steeds beter zichtbaar. Na een mooie redding van Teddie, rolt hij de bal mooi in de loop van Ralph. Ralph ziet Jasper via de zijlijn diep gaan en speelt deze perfect aan. Jasper gaat op snelheid de hoek in en ziet de mee opgekomen Thijs vrij voor de goal staan en speelt deze mooi strak over de grond aan. Onder druk van de keeper mist Thijs jammer genoeg. Toch kreeg deze aanval veel applaus, dit was weer een echte HRC’14 F1 aanval. Niet heel veel later zo’n zelfde concept. Teddie gooit Ralph in de loop aan, Ralph speelt de bal mooi over de verdediging naar Jasper, Jasper oog in oog met de keeper, maar schiet de bal rakelings naast. De koploper weet even niet wat ze hier tegen moeten doen, en een doelpunt hangt in de lucht. Na weer een mooie aanval is daar ineens vanuit de counter de 0-6. Nog geen halve minuut later staat het ook 0-7. De overhand hebben in deze fase van de wedstrijd, en toch de deksel op je neus krijgen. Dat is waarom deze ploeg koploper is, ze straffen alles af. Toch blijven onze helden doorgaan en na een mooie pass van Jasper is het Marijn die net het doel mist. Ook gaat Keeper Teddie zich ermee bemoeien en kopt hij bijna raak vanuit een corner. Kort daarna word er gefloten voor het eindsignaal. Na een iets mindere eerste helft, speelde onze jongens bij vlagen erg goed in de tweede helft. Alleen is deze tegenstander gewoon een maatje te groot, maar is dit toch een goed leermoment geweest. De penaltyserie word wederom gewonnen na een aantal mooie reddingen van Teddie, en een perfecte penalty in het uiterste hoekje van onze Kay.

Man of the Match: Turbo Teddie! Teddie heeft vandaag zijn waarde bewezen als veldspeler en als keeper. De eerste helft ging hij voorop in de strijd en veroverde hij veel ballen. De tweede helft hield hij er een aantal ballen erg mooi uit, en was hij belangrijk in de opbouw van een aantal mooie aanvallen. Goed gedaan Teddie!

Volgende week spelen we de uitwedstrijd in Den Bosch tegen Wilhelmina F2 om 10.15uur. Deze ploeg heeft slechts 1 wedstrijd gespeeld in deze competitie en dat was een verliespartij tegen RWB F2. Benieuwd hoe onze jongens het gaan doen tegen de geel-zwarten uit Den Bosch? En benieuwd wie er dit keer aanvoerder is? Komt dan massaal kijken in Den Bosch en juich onze helden naar de overwinning! Graag zie ik U volgende week!