HRC’14 F1 – SVSSS F2 (2-7)

Oneerlijke Strijd

Zaterdag 7 November 2015, wedstrijd 6 staat op het programma voor onze F1. Vandaag spelen we tegen de F2 van SVSSS. De heenwedstrijd werd met 9-2 verloren met name door de boomlange spits die de ene na de andere er in kegelde. Benieuwd of we het ze nu lastiger kunnen maken.

Na vorige week jammer genoeg verloren te hebben van Wilhelmina, stond er weer een trainingsweek voor de deur. De trainingen werden zoals U gewend bent weer erg goed bezocht. Deze week werd er vooral getraind op het overspelen en het samenspel. Bij de afsluitende partij op donderdag was al goed zichtbaar dat de jongens het hadden opgepikt en er zat mooi combinatiespel bij. Iedereen was er klaar voor om revanche te gaan nemen op SVSSS.

HRC’14 F1 – SVSSS F2 (2-7)

We verzamelde dit keer in Rossum en het veld lag er na de blad-blaas-behandeling keurig bij. De jongens waren mooi op tijd en zo konden we na het omkleden op tijd aan onze warming up beginnen. Vandaag hebben we een nieuwe aanvoerder aangewezen, Turbo Teddie. Ook hebben we een nieuwe keeper voor vandaag, en dat is Tijn. De opstelling:

Keeper: Tijn
Verdediging: Sem – Teddie (c) – Thijs
Aanval: Ralph – Jasper – Marijn

Wissel: Bram en Florian

De wedstrijd begon en de combinaties waren meteen al te zien. Ook was te zien dat de tegenstander een aantal grote jongens in het team heeft staan waaronder de boomlange spits die in de E niet zou misstaan. We begonnen fel en probeerden de spits van hun af te stoppen. Sem stond goed te verdedigen en zorge ervoor dat hun spits niet in het spel kwam. Na een aantal kansjes over en weer is daar Tijn met een mooie redding. Hij ziet Marijn als een sneltrein naar voren rennen en Tijn schiet de bal prachtig over alles en iedereen heen. Marijn pikt de bal op, versneld nog een keer en schiet vervolgens mooi raak, 1-0!!! Het team krijgt hierdoor vleugels en kort na de goal is daar Jasper, die op aangeven van Ralph net mis schiet. Na zo’n kwartier spelen zijn we hun spits een keer uit het oog verloren en daar maakt hij gretig gebruik van, 1-1. We blijven knokken tegen de reuzen van SVSSS en bereiken de rust met een knappe 1-1 stand.

In de rust word een compliment uitgedeeld en verteld dat we zo door moeten gaan. Gedurende de eerste helft en in de rust zijn er wat wissels geweest waardoor de opstelling bij aanvang van de 2de helft als volgt is: Tijn blijft keeper. Achterin staan Florian, Thijs en Sem. Voorin staan Marijn, Bram en Jasper. Wissels zijn Ralph en Teddie.

De 2de helft begint en we komen meteen onder druk te staan. Alsof we onze felheid in de kleedkamer hebben achtergelaten, laten we hun spits veel te vrij en staan we binnen een paar minuten naar een 1-5 achterstand te kijken. Onze jongens stropen de mouwen op en gaan op zoek naar een doelpunt. Ook blijven we op de been door goed verdedigen van Thijs, en een aantal mooie reddingen van Tijn. We zoeken de aanval en daarbij komt Marijn vlak bij het doel. Hij schiet hard maar de keeper kan de bal tegenhouden. Kort daarna speelt Ralph mooi 2 man uit, en door het enthausiasme op te willen scoren, ziet hij Jasper over het hoofd en word zijn schot uiteindelijk geblokt door een verdediger. Vervolgens zijn daar 2 counters van SVSSS waaruit ook 2x gescoord word, 1-7. Onze jongens blijven knokken en aanvallen. Na goed doorzetten van Teddie is het Marijn die vrij voor de keeper komt en de bal perfect in de hoek schiet, 2-7! Vlak voor tijd is er ook nog een mooie aanval die begint bij Marijn, die op links een mannetje eruit loopt en de bal aan Teddie geeft. Teddie houd het overzicht en speelt topscoorder Jasper in. Jasper schiet maar de bal kan nog net worden gestopt door de keeper. Kort daarna fluit de scheidsrechter af en is de eindstand 2-7. Een redelijk goede wedstrijd waarbij we vooral de eerste helft erg goed speelde. Onoplettendheidjes in de 2de helft zorgde ervoor dat de tegenstander geflatteerd wist te winnen. Onze jongens hebben kei hard gewerkt en bleven kansen creëren. Maar deze tegenstander was gewoon te groot en te sterk, waardoor het eigenlijk een oneerlijke strijd was. Goed gewerkt jongens!!!

Man of the Match: Het kanon Tijn! Tijn keepte vandaag voor de eerste keer en deed dat super! Hij hield een paar goede ballen eruit en was met een prachtige assist ook nog betrokken bij de eerste goal! Goed gedaan Tijn!!

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen de F1 van NEO’25 om 10.30uur. Vorige keer wisten we met 5-4 van ze te winnen in een leuke wedstrijd. Benieuwd of onze jongens weer van deze tegenstander kunnen winnen? Kom dan aankomende zaterdag kijken bij de kraker tussen NEO’25 F1 en HRC’14 F1 !