HRC’14 F1 – Teisterbanders F1 (3-7)

“Vooruitgang”

Zaterdag 5 September 2015, de dag waarop de eerste thuiswedstrijd als F word gespeeld, en tevens de dag van de 2de bekerwedstrijd. Vandaag spelen we in Rossum tegen onze vrienden van Teisterbanders.

Na vorige week onze eerste wedstrijd op half veld te hebben verloren van DSC, staat er weer een nieuwe trainingsweek voor de deur. De groep is weer compleet en er kan gewerkt worden richting de wedstrijd tegen Teisterbanders. Na dinsdag goed getraind te hebben , staan er voor de donderdag welgeteld 3 trainers klaar om onze jongens te trainen. Antoine heeft zich aangemeld als keeperstrainer en neemt daarbij Teddie apart. Er word goed en hard getraind en daarbij worden veel partijspellen en afwerkvormen gedaan. Uiteindelijk word er afgesloten met een goede partij en te zien is dat elke speler er klaar voor is. Zal de geboekte vooruitgang al direct te zien zijn in de komende wedstrijd?

De Wedstrijd:

Er word om 9.45uur verzameld in Rossum. Het is goed weer, het veld nog nat van de gevallen regen, en alle spelers ogen fit. Vandaag is onze Sneltrein Marijn helaas afwezig, hij werkte op hoogtestage aan zijn conditie om top fit te zijn voor de competitie, dus gaan we proberen de klus te klaren met 8 spelers. De opstelling is als volgt:

Keeper: Teddie
Verdediging: Sem – Thijs
Middenveld: Ralph – Bram – Jasper
Aanval: Kay

Wissel: Tijn

De wedstrijd begint onder leiding van J. Verwers, en direct is te zien dat het een lastige ochtend gaat worden. Ook deze week spelen we tegen een 2de jaars F en dat is goed te zien aan de lengte van de spelers. Het eerste schot word gelost op ons doel en meteen pakt onze Turbo Teddie de bal klemvast. Na wat kansjes over en weer, word dan toch de 0-1 gemaakt door een van richting veranderd schot. Niet veel later zijn onze boys aan de beurt. Na een goede actie van Thijs, komt de bal op de linkerflank terecht bij onze dribbelkoning Jasper. Jasper speelt 3 man uit, komt naar binnen en kan met zijn rechter beheerst binnen schieten, 1-1 ! Nog geen 2 minuten later is het echter alweer 1-2. Onze jongens laten de koppen niet hangen en stropen de mauwen nog eens op. Na goed verdedigen komt de bal bij Thijs, die zich met de aanval gaat bemoeien. Hij omspeelt 2 man en levert de bal af aan Jasper. Jasper gebruikt zijn snelheid en staat 1 op 1 met de keeper, en dan weet je het wel : 2-2!! Na nog een aantal kansjes voor beide ploegen, klinkt het rustsignaal.

In de rust worden de kleedkamers opgezocht en het bekertje limonade gedronken. De trainers geven aan dat er goed gespeeld word en dat we zo door moeten gaan. Er zijn gedurende de eerste helft en tijdens de rust wat wissels toegepast, en de beginformatie voor de 2de helft is als volgt: Keeper blijft Teddie. Achterin blijft het goed spelende duo Sem en Thijs staan. Middenveld v.l.n.r. Jasper, Ralph en Bram. En in de spits staat Tijn. Wissel is Kay.

De 2de helft is in gang gezet en het spelbeeld blijft het zelfde. Een fysiek sterke tegenstander die de druk op voert en daarmee ruimte achterin maakt voor onze snelheid. Na een weergaloze redding van de goed keepende Teddie, schiet hij de bal ineens naar de diepgaande Ralph. Ralph houd van spanning en wacht zo lang mogelijk met schieten, om uiteindelijk de 3-2 te maken!! Na 2 keer terug gekomen te zijn dan nu eindelijk de voorsprong. Kort daarna krijgt Jasper de kans om de 4-2 te maken, deze word jammer genoeg tegengehouden door de keeper. Het gevoel dat heerst is dat als we nu snel nog een keer scoren, we zomaar eens zouden kunnen gaan verrassen. Na wat kansen blijft het 3-2 staan. De druk word steeds groter van Teisterbanders en daardoor krijgt Teddie het steeds drukker. Uiteindelijk word de druk te groot en word de bal ongelukkig in het eigen doel gewerkt, 3-3. Met nog een paar minuten te gaan, zit er nog altijd een goed resultaat in. Ondanks de druk van Teisterbanders, blijven we toch gevaarlijk in de omschakeling. Het team blijft bikkelen en knokken voor elkaar en dat is een groot compliment waard! Dan word er uiteindelijk toch weer gescoord door de tegenstander en is het verzet gebroken. In de laatste paar minuutjes lopen de gasten nog uit tot een geflatteerde 3-7 eindstand. De daaropvolgende penalty serie word overtuigend gewonnen met als grote uitblinker Teddie, die de ene na de andere bal eruit hield met katachtige reflexen. Een goede wedstrijd waarin veel geleerd is, en zeker vooruitgang gezien is. Onze boys deden lang mee met de 2de jaars F van Teisterbanders, en er waren zelfs kansen op een overwinning. Goed gewerkt jongens, ga zo door!!

Man of the Match: Tovenaar Thijs! Thijs werd vandaag door de trainers achterin gezet, en dat pakte verrassend goed uit! Thijs verdedigde alsof hij al jaren op die positie stond, en zocht in balbezit goed de zijkanten op. Met 2 mooie assists als beloning. Goed gedaan Thijs!!

Volgende week word de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Dat zal opnieuw een thuiswedstrijd in Rossum zijn om 10.15uur tegen OJC Rosmalen. Komende week zal er opnieuw met veel plezier hard getraind worden om de jongens klaar te stomen voor de competitiestart. Graag zie ik U dan!