HRC’14 F1 – Wilhelmina F2 (4-7)

“Wisselvallig”

Zaterdag 31 Oktober 2014, speeldag 5 voor onze mannen van de F1. Vandaag spelen we een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina F2. Dit is de 2de keer dat we tegen deze ploeg moeten spelen. De vorige wedstrijd werd in Den Bosch gewonnen met 5-7. Benieuwd of we ook dit keer van Wilhelmina F2 kunnen winnen.

Onze laatste wedstrijd werd 2 weken geleden gespeeld uit tegen Wilhelmina. Daar hebben we laten zien wat we kunnen en hebben met goed veldspel en de nodige veerkracht de 3 punten mee kunnen nemen naar huis. De daarop volgende trainingen werden goed en fanatiek afgewerkt. In die trainingen stonden vooral de techniek en afwerken centraal. Iedereen was scherp en helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Wilhelmina.

De Wedstrijd:

We verzamelde op het zonovergoten sportpark in Huwenen. Iedereen was mooi op tijd en zo konden we rustig omkleden en een goede warming up zetten. Vandaag hadden we jammer genoeg 2 afwezigen , Bram en Kay. De aanvoerder van vandaag is wederom Jasper. Hij is elke training nog geweest en doet daarin altijd zijn uiterste best. Ook bij elke wedstrijd speelt hij goed en werkt hij hard voor het team. De opstelling:

Keeper: Teddie
Verdediging: Florian – Thijs – Sem
Aanval: Jasper – Tijn – Marijn

Wissel: Ralph

De wedstrijd begint en meteen is te zien dat de tegenstander niet helemaal hetzelfde was als de vorige keer. Hun F1 was die dag vrij en daar hebben ze goed van geprofiteerd. Het begin golfde op en neer. Beide teams kregen een aantal kansjes waaruit uiteindelijk Wilhelmina de 0-1 wist te maken. Kort daarna een counter voor de tegenstander, Teddie komt echter goed uit en gooit zich als een leeuw voor de bal om zo nog een tegengoal te voorkomen. Na zo’n 10 minuten gespeeld te hebben speelt Florian de bal mooi naar Marijn. Marijn versneld en rent iedereen eruit om vervolgens beheerst de 1-1 te maken! Nog geen minuut later speelt Jasper de bal naar Marijn, Marijn rent nu nóg harder dan daarvoor en omspeelt de tegenstander met speels gemak. Oog in oog met de keeper blijft hij rustig en schiet de 2-1 mooi in de hoek! Kort daarna een aanval van Wilhelmina waarbij wij niet goed staan op te letten, en zo komt de 2-2 op het scorebord. Onze jongens gaan door met aanvallen en na een mooie bal van Marijn, is het Jasper die met links schiet en scoort : 3-2! Vlak voor rust is daar wederom Sneltrein Marijn. Hij krijgt de bal van Tijn , dribbelt als een train door de verdediging van Wilhelmina en maakt met zijn 3de van de ochtend de 4-2!

In de rust word er genoten van het bekende bekertje limonade. En word er verteld door de trainers dat er meer overgespeeld moet worden. Er vind één wisseling plaats, Ralph komt in het veld en neemt de plek in van Florian.

De 2de helft begint en we zien dat de tegenstander ook een aantal spelers heeft gewisseld. De spelers van hun F1 mogen het gaan doen. Wij blijven de aanval zoeken maar komen er wat lastiger doorheen. De wissels bij hun hebben duidelijk goed gedaan en Wilhelmina krijgt steeds meer de overhand. Bij vlagen komen we er bijna niet meer uit maar word er wel erg goed verdedigt door Thijs, die bijna overal tussen zit. Ook houd Teddie ons met een aantal mooie reddingen op de been. We blijven wel steeds gevaarlijk door onze snelheid in de vorm van Jasper en Marijn. Toch kunnen we niet voorkomen dat in korte tijd de stand is omgedraaid in 4-5. We stropen de mouwen nog maar eens op en gaan op zoek naar en doelpunt. Na een goede pass van Sem, is het Jasper die via de zijkant naar binnen komt en schiet. De keeper staat echter goed op te letten en red. Niet veel later is Marijn doorgebroken maar ook hij vind de keeper op zijn weg. Kort voor tijd word in een counter de 4-6 gemaakt en nog geen minuut later de 4-7 en daarmee is de wedstrijd afgelopen. Ondanks de mooie 4-2 voorsprong hebben we vandaag helaas niet weten te winnen. Mede doordat er te weining werd overgespeeld ging het iets minder goed dan de vorige wedstrijd. Toch een groot compliment aan de jongens voor hun vechtlust! Ook bij een achterstand zijn onze jongens kei hard blijven werken voor een goed resultaat.

Man of the Match: Tovenaar Thijs! Thijs is dit seizoen erg goed bezig en word met de week beter. Ook vandaag speelde hij goed en verdedigde hij super. Maar naast het verdedigen zocht hij ook de aanval en speelde onze aanvallers vaak perfect aan. Goed bezig Thijs! Ga zo door!

Volgende week spelen we opnieuw een thuiswedstrijd. Dit keer in Rossum tegen SVSSS F2 om 11.15uur. De heenwedstrijd tegen deze ploeg werd met 9-2 verloren, dus we hebben nog wat recht te zetten! Kom massaal kijken naar deze revanche wedstrijd! Graag zie ik U allen volgende week! Wat rest zijn nog wat statistieken voor de liefhebber:

Topscoorder:
1. Jasper 11x
2. Marijn 7x
3. Ralph 5x
4. Thijs 2x
5. Teddie 1x

Assists:
1. Teddie 6x
2. Jasper 5x
3. Marijn 3x
4. Ralph 3x
5. Thijs 3x
6. Florian 1x
7. Tijn 1x

MVP (Most Valuable Player / Goals+Assists) :
1. Jasper 16pnt
2. Marijn 10pnt
3. Ralph 8pnt
4. Teddie 7pnt
5. Thijs 5pnt
6. Florian 1pnt
7. Tijn 1pnt

Trainingsopkomst (21x):
1. Jasper 21x
2. Thijs 20x
3. Marijn 19x
4. Ralph 18x
5. Teddie 18x
6. Sem 17x
7. Bram 16x
8. Kay 16x
9. Tijn 13x
10.Florian 8x

All Time topscoorder:
1. Jasper 42x
2. Marijn 31x
3. Teddie 22x
4. Ralph 12x
5. Thijs 6x
6. Kay 1x
7. Luit 1x