HRC’14 F2 -Maliskamp F2 (2-3)

“Loon naar werken”

Onze jongens mochten thuis in Rossum aan treden tegen de f2 van Maliskamp. Het was natuurlijk spannend of de wedstrijd wel door zou gaan met het slechte weer. Er was behoorlijk wat neerslag gevallen en natuurlijk de nachtvorst niet vergeten. Hoe zouden de jongens hiermee om gaan met deze omstandigheden?

Nadat onze vaste keeper kay zich af had gemeld en Florian niet fit was, begonnen we als volgt met de opstelling. Teddy verdedigde het doel thijs, Ralph en sem stonden voor hem in de verdediging. Jasper, tijn en marijn stonden in de aanval en bram en jorg in de wissel. Zoals we allemaal zagen hadden we toch wel wat moeite met de kou en het harde veld. De tweede jaars f van Maliskamp hadden hier blijkbaar meer ervaring mee. We liepen dan ook al snel achter de feiten aan en stonden al vlot met 0-2 achter. Net voor rust prikte Maliskamp nog de 0-3 binnen en wisten we dat we het erg moeilijk zou worden de tweede helft.

Na de rust moesten we uit een ander vaatje tappen anders zouden we overlopen worden. Met wat tactische om zettingen en een duidelijk plan waren we van mening dat we toch het tij konden keren. Door teddy in de spits te zetten wilden met wat meer diepgang gaan spelen. Tijn zou de plaats in de goal nemen en dat deed hij ook naar behoren. De omzetting betaalden zich uit in goals van teddy en met tijden oog strelend voetbal. Naast het mooie voetbal zijn we ook in bezit van doorzettingsvermogen en strijd. Met deze ingrediënten kun je erg ver komen in de voetballerij. Doordat marijn (assist) en jasper (op de lat) vele malen op konden duiken voor de goal van Maliskamp, kon doorzetter teddy daar dankbaar gebruik van maken. Jammer dat de wedstrijd geen vijf minuutjes langer had geduurd, want wij waren van mening dat we dan zeker een gelijkspel hadden afgedwongen. En dat hadden onze jongens ook echt wel verdiend.!

Ook gaan er complimenten naar onze achterhoede die in de tweede helft het veld kort hielden. Op de juiste momenten werd er in gestapt en werd de voorhoede bedient met prachtige steek ballen.

Na de bekendmaking van onze aanvoerder en keeper wil ik nu de beurt geven aan onze grote kleine man ralph . Die nu een aantal wedstrijden centraal achterin staat en perfect het spel leest en op de juiste tijd instapt.
Op naar volgende week!