HRC’14 3 – FC Engelen 3 (2-3)

HRC’14 3 – FC Engelen 3 (2-3)

Onze gasten van vandaag kwamen uit Engelen en hadden met een wedstrijd minder beide potten nog gewonnen met een ongepasseerde keeper. Onze keeper van vandaag was Noah met voor hem het verdedigende blok Stefan, Kees, Roy en Martin. Het middenveld werd beheerst door PJ met op de zijkanten Frits en Hein. Voorin Lex en John die hun kunsten als spitsenduo mochten vertonen met CJ net achter hun. John is aardig op weg om werkelijk alle posities te proberen dit jaar. Op de bank Peter, Django, Pepijn en Ramon.

FC Engelen kwam aardig uit de startblokken en het bleek al snel dat we met een voetballend team te maken kregen. De posities en snelheid van onze gasten liep als een geoliede machine. Voor ons was het even wennen aangezien we dit in deze competitie nog niet zo hadden gezien. Vanuit ons eigen kunnen, ruime ervaring en werklust konden we mee met het spel van onze tegenstander.

Dit resulteerde in de 20e minuut in 1-0 door John die op aangeven van Hein strak inschoot en de eer kreeg de doelman voor het eerst in zijn competitie te passeren. Echter in de 29e minuut kon de tegenstander de gelijkmaker op het bord schieten. In het veld bleek de volwassenheid van HRC door onder andere op eigen inzicht en initiatief Frits op de snelste spits te zetten die in eerste instantie de man van Martin was. Ook Kees en Roy zorgde voor een optimale benutting en wisseling van de juiste man op de juiste plaats in de verdedigende linie.

Hein moest er in de rust met een kwetsuur af en werd vervangen door Ramon. Peter en Django vormde het spitsenduo (Lex en Stefan eruit en John naar de rechtshalf).

In de 2e helft bleven we meeliften op het lekkere voetbal van onze tegenstander. Over het algemeen konden we ons eigen spel goed neerzetten en schakelde snel om als de tegenstander de bal in het bezit had.

Des al niet te min kwam Engelen in de 58e minuut met 1-2 voor door een wat slordige uitverdediging van onze zijde. Echter 7 minuten later nam CJ een corner die bij de 5 meter viel en na enig worstelen en een tikje van Peter kon John zijn 2e doelpunt zetten.

In de 67e minuut legde Ramon de bal met de hand neer om het opvangen van de bal met borst te voorkomen (rib kneuzing van de wedstrijd ervoor). Ook al was dit op een “neutrale” plek op hoogte van de middenlijn met geen enkele voordeelkans van Engelen vond de scheidsrechter dit voldoende om de gele kaart te trekken en 10 minuten af te koelen. Prijzenswaardig was de reactie na de wedstrijd van de scheidsrechter dat dit een overtrokken straf was, zeker gezien een eerdere handsbal van onze tegenstander die niet bestraft werd.

Het laatste kwartier mocht Pepijn CJ vervangen. Pepijn kwam in de spits en Django nam de nr 10 positie van CJ in. Al konden we goed meekomen met de tegenstander, we hebben er geen punten aan over kunnen houden. In de 85e minuut scoorde Engelen de 2-3. Dit feit werd Kees teveel en hij verliet het veld voor Lex. Met een extra spits konden we misschien iets forceren maar het mocht niet baten.

De man of the match was vandaag John die met 2 echte spitsendoelpunten en loopvermogen zijn vele kwaliteiten voor het team liet zien. Nipt gevolgd door de niet te vermoeien Frits en motor van het middenveld PJ. Op naar Haarsteeg volgende week die tot nu toe 4 punten uit 3 wedstrijden hebben.