HRC’14 Mini’s – FC Engelen Mini’s (3-6)

“Wisselvallig”

Zaterdag 18 April 2015, wedstrijddag 6 in de voorjaarscompetitie van onze mannen. Vandaag spelen we tegen een oude bekende uit de najaarscompetitie, FC Engelen. We weten van deze ploeg dat het een prima team is, waar we vorig jaar met redelijk wat moeite hebben gewonnen ( 5-2 en 7-5 ). De stand leert ons dat ze evenveel punten hebben als ons, alleen hebben ze wel een wedstrijd meer gespeeld. Dit beloofd dus een spannende pot te worden!

Vorige week hebben we de wedstrijd van het jaar gewonnen met 5-2 van Hedel. Het toch al aanwezige zelfvertrouwen is daardoor zo mogelijk nog meer toegenomen. De trainingsopkomst van de afgelopen donderdag was wederom super, alleen Marijn kon helaas niet aanwezig zijn. Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om de jongens en zeker ook ouders een compliment te geven, bijna elke week kunnen we over een complete selectie beschikken en daarmee trainen. Erg fijn voor de trainers en daardoor word het niveau ook steeds beter! Dit gezegd hebbende, gaan we weer door naar de wedstrijd. Kunnen onze Mini’s de winnende serie in stand houden en voor de 4de keer achter elkaar winnen?

De Wedstrijd:
Een zon overgoten Hurwenen, veld 1 ligt er keurig bij, en kleedkamer 1 is weer gereserveerd voor onze boys. Langzaamaan komen de jongens binnen druppelen, de één nog gemotiveerder dan de ander. Tijdens de warming up word duidelijk dat onze vrienden van FC Engelen slechts 4 spelers hebben, en er mischien ééntje later aansluit. Er zal dus weer 4 tegen 4 gespeeld moeten worden. Zeer jammer als je 9 spelers tot je beschikking hebt en dus het grootste deel van het team in de wissel zal moeten plaatsnemen. Er zal dus veel gewisseld gaan worden en de historie leert ons dat dat doorgaans niet fijn voetballen is. De opstelling:

Achterin: Revelatie Ralph – Stormram Sem
Voorin: Rambo Bram – Dribbelkoning Jasper
Wissel: Sneltrein Marijn, Turbo Teddie, Tovenaar Thijs, Kamikaze Kay en Luitenant Luit

Het beginsignaal klinkt door scheidsrechter R. den Teuling, en de boys sprinten meteen naar voren. Ondanks dat het even wennen is om weer met zijn vieren te spelen, zijn onze Mini’s wel meteen de bovenliggende partij. Na een aantal aanvallen is daar Ralph die in een tijdsbestek van 3minuten, 2x de lat raakt. Ook zijn er wat speldenprikjes van de tegenstander doormiddel van de counter. Doordat er veel ruimte is op het veld, is alertheid geëist. Na een slippertje achterin valt ineens de 0-1 binnen. De boys stropen de mauwen op en er worden wat wissels toegepast gaandeweg. Een daarvan in Luitenant Luit. Koud in het veld lost hij al een waarschuwingsschot. Kort daarna is het dan wel raak! Hij krijgt de bal voor zijn dodelijke linker, en haalt verwoestend uit : 1-1!! Dit geeft het team vertrouwen en het combinatie spel word steeds beter. Op het moment dat we denken dat we erop en erover gaan, scoort FC Engelen de 1-2 na wederom een foutje van onze kant. Toch laten onze boys zich er niet onder krijgen en er word een tandje bijgeschakelt. Na een goede bal van achteruit, houd Luit het overzicht en weet de net ingevallen Sneltrein Marijn te bereiken. Marijn aarzelt niet en scoort , 2-2! Kort daarna klinkt het rustsignaal en worden de kleedkamers opgezocht.

In de rust word er genoten van de limonade en alle puntjes nog maar weer eens op de i gezet. Op verzoek van de jongens word de opstelling uitlegt op het grote bord met magneetjes. De opstelling voor de 2de helft is als volgt: achterin Marijn en Thijs, voorin Teddie en Kay.

De scheidsrechter is amper klaar met het beginsignaal van de 2de helft, of hij kan alweer fluiten voor een aftrap! Turbo Teddie is messcherp uit de kleedkamer gekomen en heeft binnen de kortste keren het net weer doen bollen : 3-2!! Er word vol op de aanval gespeeld om de score uit te bouwen, echter krijgen we daardoor toch de deksel op de neus. Na een afgeslagen aanval word er niet heel goed opgelet waardoor de tegenstander uit de counter de 3-3 kan maken. Door de gehele wedstrijd word er gewisseld om iedereen zo lang en vaak mogelijk te kunnen laten spelen. Het spel word daardoor wisselvallig naarmate de wedstrijd vordert. Steeds andere spelers in het veld komt niet ten goede aan de organisatie in het veld. Ondanks dat we kei hard blijven knokken en nog een aantal hele mooie kansen weten te creëren, straft FC Engelen elk foutje af en loopt het uit naar 3-6. Het eindsignaal klinkt en helaas hebben we verloren… De daarop volgende penalty serie word op karakteristieke wijze gewonnen met een aantal mooie doelpunten en goede keeper met katachtige reflexen in de vorm van Kamikaze Kay. Een groot compliment voor de jongens, die vandaag kei hard hebben gewerkt en tot de laatste minuut geloof hebben gehouden in een goed resultaat, TOP!

Man of the Match: Luitenant Luit! Waar Luit in het begin van het jaar nog wat lastig had omdat hij er niet elke wedstrijd bij kon zijn, laat hij nu zien met de nodige wedstrijdritme een aanwinst te zijn voor het team. Naast dat hij zijn eerste officiele goal heeft gemaakt, had Luit ook nog een mooie assist op Marijn. Goed bezig Luit, ga zo door!

Aankomende zaterdag spelen we een uitwedstrijd om 9.30uur tegen SV BLC. Graag nodig ik jullie hierbij uit om onze jongens te steunen en ze naar de overwinning te roepen!
Wat rest zijn nog wat statistieken in de vorm van het HRC’14 Mini’s Topscoordersklassement. En uiteraard weer een leuk stukje van de Pen. Veel leesplezier!

Topscoorders Voorjaar:
1. Marijn 8x
2. Jasper 7x
3. Teddie 7x
4. Thijs 2x
5. Luit 1x

All Time Topscoorders:
1. Jasper 27x
2. Marijn 22x
3. Teddie 19x
4. Ralph 5x
5. Thijs 3x
6. Kay 1x
7. Luit 1x

De Pen:

Harald van Deelen -> Marcel Wijgerse -> Antoine van Bokhoven -> Henry & Annuska Kooijman -> Wim en Willy van Ballegooijen -> Jan Leo en Meta van Alphen … :

Met dank aan Wim voor de praktisch lege pen…hierbij wat gegevens over de volgende opa en oma van een door een superenthousiaste trainer /leider Lavindo als sneltrein betitelde Marijn:

Wij zijn Jan Leo en Meta van Alphen en wonen sinds 1994 in Rossum, opa en oma van zoals al genoemde Marijn ook van Rens Maters , die wekelijks ook optreedt in de E-2 en waarvan we inmiddels zo’n drie jaar regelmatig wat liggende en staande beelden hebben vastgelegd.

(Tussen haakjes): Auke( schoonzoon) is samen met Jelle J. trainer/leider van de E-2 en Lisette is al een tijdje jeugdbestuurslid en al veel lange (tennissende en basketballende) dochter van ons.

Die drang en hang naar voetbal is ook niet zo vreemd: ondergetekende was van 1959 tot 1994
actief voetballer bij W.N.C. van junior tot 1e elftal en het 2e en later terug naar de veteranen ; Meta was actief in een dameselftal tot 1973, aan de overkant vierden we zo’n slordige zes- of zeven kampioenschappen, verder nog 18 jaar secretaris bij W.N.C. geweest , maar gaandeweg is het daar stiller geworden…….

Opa en oma zijn uiteindelijk, na zo’n twintig jaar in Zaltbommel te hebben gewoond, in Rossum geland, omdat we een geschikte woning nodig vonden om samen mede een kantoor te kunnen runnen en wat dichter bij de Rossumse tennisbaan konden neerstrijken ( ook daar hebben we al ettelijke jaren aan de tenniscompetitie deelgenomen- de laatste jaren zijn wat er wat lang-zaamaanacties ontstaan….), ook het zakelijke is meer hobby geworden ( leeftijd).

Verder schaatst ondergetekende al zo’n twintig jaar en is Meta actief met Nordikken…,ook
springt ze nog weleens bij in de tenniscompetitie als wat jongelui moe worden , daarnaast ook nog actief in een koor genaamd de Liedladies.
Als er dan toch nog wat tijd over is, duiken we de tuin in, fietsen we vaak en reizen de wereld rond.

Terug naar HRC’14: met veel bewondering volgen we wekelijks de fanatieke kleine mannen en het is elke keer weer een klus om daarbij rustig te blijven, want winnen proberen we regelmatig toch nog belangrijker te vinden dan meedoen…

Well uit ligt nog vers in het geheugen met een machtige overwinning.

En zo was dus het behalen van de titel ! in hun eerste jaar een prachtig hoogtepunt en geweldig zoals ze op de wagen met veel bombarie door de straat loskwamen.

Alle succes verder toegewenst aan Lavindo met zijn Messi’s en Ronaldo’s en jouw verslagen zijn om te smullen , dank voor de inzet en op naar een volgende titel !

Groeten,

Jan Leo en Meta. (Geven de pen door aan vader en moeder van Kamikaze Kay).