HRC’14 Mini’s – FC Engelen Mini’s (5-2)

HRC’14 Mini’s – FC Engelen Mini’s   (5-2)

“Dodelijke Selectie”

Zaterdag 11 Oktober, wedstrijddag 4 voor de nu al geroemde Mini’s van HRC’14. Vandaag is de dag dat er gespeeld word tegen onze vrienden van FC Engelen. Dit team heeft slechts één keer verloren, en jawel, dat was in “De Heksenketel van Well”. Op het oog dus een goede tegenstander!

Na de 2 dikke zeges op TGG en OSC’45 was afgelopen zaterdag Well aan de beurt. Zoals U gelezen heeft, een zinderende wedstrijd (3-4 winst)! Door die zege is het zelfvertrouwen nóg meer toegenomen. Ondanks dat we het lastig hadden, hebben we op wilskracht en mentalteit de punten over de streep getrokken. We bleven combineren en acties maken, waardoor voetbal de winnaar werd in de strijd om de koppositie. Onze boys hebben in die wedstrijd veel geleerd. Maar ook ik, ouders en supporters! Deze groep is niet zomaar een groep! Verdedigen, aanvallen, doelpunten  maken, doelpunten tegenhouden, in deze groep zit alles! Aldus : “Een Dodelijke Selectie!”

Ook vandaag neem ik U mee in de afgelopen trainingsweek.

Nog voor de trainingsdag krijg ik bericht dat er op de trainingsdag , vlak voor de training, iets te doen is op school. Er moet dus gepuzzeld worden. Al snel merk ik dat ouders en spelers zich proberen te verzetten… en nee.. niet tegen de hobby voetbal, maar tegen school! Vragen als “waarom houd school geen rekening met onze boys?’ doen de ronde. Afspraken worden gemaakt en uiteindelijk is iedereen ruim op tijd. Complimenten voor de ouders, die dit goed wisten te combineren! Top!

De training werd druk bezocht door familie en fans. Wat logisch is, dit zijn sterren in wording! Onze boys trainden goed en geconcentreerd en daarbij werd een basis gelegd voor de wedstrijd van vandaag.

Zaterdagochtend werd er verzameld op het sportpark in Rossum. De toekomst van HRC’14, de spelers die ons nog zoveel plezier gaan brengen, oftewel : “De Dodelijke Selectie” , komt het sportpark op lopen. En zoals tot nog toe iedere keer, de zon schijnt! Hoe gaan onze boys om met de favorietenrol en de druk van het “moeten” winnen?

De Wedstrijd:
Het omkleden gaat steeds sneller. Er zijn zelfs spelers die thuis om 8.00uur(!) al omgekleed op de bank zaten. Hierdoor is ook meer tijd voor de warming up, die goed word uitgevoerd door onze boys. Het veld ligt er beter bij dan ooit, met dank aan de papa van Jasper en papa van Bram, die uiterst secuur te werk zijn gegaan om het veld zo optimaal mogelijk af te leveren aan onze Mini’s ! De oplstelling word bekend gemaakt. Met in de wetenschap dat als we wisselen, we niet minder zullen worden. (Want dit is De Dodelijke……U raad het al.) De opstelling is als volgt:

Achterin : Kamikaze Kay – Sneltrein Marijn – Thijs
Voorin    :   Jasper – Ralph
Wissel    : Turbo Teddie, Sem en Bram

De wedstrijd is net in gang gezet, en voordat ik U lekker kan maken met termen als spanning, kansen over en weer, en weergaloze acties, moet ik U nu al voorstellen aan de volgende speler: Jasper! Beter bekend als “De Dribbel Koning”! Dribbelkoning Jasper had duidelijk zijn zinnen gezet op deze wedstrijd! Een dikke cirkel om de datum 11-10-2014 op zijn kalender! Met ongekende rushes langs de zijlijn, vermaakte hij het publiek en zette hij eigenhandig onze Mini’s binnen de kortste keren op een 3-0 voorsprong! Maar niet alleen Dribbelkoning Jasper was op dreef, het hele team laat steeds beter spel zien! Overspelen en steekballen is dit team niet vreemd. Met een 3-0 stand worden de kleedlokalen opgezocht. Er worden een aantal wissels toegepast, waarbij Sem achterin het stokje over mag nemen van Sneltrein Marijn, die op zijn beurt een linie naar voren schuift.

Het 2de bedrijf is net in gang gezet, of Sneltrein Marijn laat zien het scoren niet verleerd te zijn : 4-0! Vervolgens vind er jammer genoeg verslapping plaats. Waar we de voorgaande keren zonder twijfel door stormden, werd er nu een versnelling terug geschakeld. Met als gevolg de 4-1 en 4-2. Het zal toch niet gebeuren dat we dit weggeven? Dat deze boys genoeg succes hebben gehad en nu al rondlopen als gearriveerde veddetes? Het woord is vervolgens aan de familie Van Bokhoven: Waar de papa van Turbo Teddie ( Ook wel “Aanjager Antoine” genoemd) de boel van achter het doel opjut, heeft Turbo Teddie ondertussen zijn wondersloffen aangetrokken!  Mister Turbo ontvangt de bal nog net voor de middenlijn, en vervolgens gebeurt het:  noem het een kronkel, noem het gek, ik vind het geniaal, hij gokt puur op zijn wondersloffen en schiet vanuit onmogelijke hoek. De bal gaat zo hoog dat eenieder verblind word door de zon, heeft een effect dat winkracht 11 doet vermoeden, en heeft een snelheid alsof hij door een kanon is afgevuurd : 5-2!!! Het juichen doormiddel van het bekende “hoopje” was daarbij zeer op zijn plaats. Hiermee was de wedstrijd gedaan, de tegenstander knock out, en de 3 punten binnen.

Man of the match : Ralph! Onze grote kleine vriend Ralph heeft vandaag laten zien een ideale speler te zijn voor iedere trainer. Hij was zowel voor als achterin te vinden. Vermaakte het publiek met heerlijke acties en voelde zich niet te goed om mee te verdedigen, een ware plaag voor de tegenstander! Ralph heeft vanaf dag 1 een stijgende lijn ingezet en zet die elke week voort! Ga zo door Ralph!!

De eerst volgende competitie wedstrijd staat pas op 1 November op het programma. Er word hard gewerkt om tussendoor wat vriendschappelijke wedstrijden te plannen, dus houd U vooral de site in de gaten! Ook zal ik U nu alvast de tussenstand geven van het topscoorders klassement van de Mini’s van HRC’14 :

1. “Dribbelkoning” Jasper, 10 goals
2. “Sneltrein” Marijn, 9 goals
3. “Turbo” Teddie, 8 goals
4.   Ralph, 4 goals
5. “Kamikaze” Kay, 1 goal

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken een nieuw item het leven in te roepen : De Pen! Sommige van U zullen het al kennen vanuit het wedstrijdboekje van het Eerste, maar ik zal deze variant toch nog even uitleggen: Iemand krijgt de gelegenheid vrijuit een stukje te schrijven over zijn/haar bevindingen over in dit geval de Mini’s/algehele jeugd (De Pen) Vervolgens geeft diegene aan, aan wie de pen doorgegeven word, om ditzelfde kunststukje uit te voeren maar dan met andere hoofdpersonen, enzovoort enzovoort. Daarbij kan dus eenieder zijn/haar mening geven en waar nodig kritiek/complimenten uitdelen. Dit stuk zal bij het wedstrijdverslag van de Mini’s gevoegd worden. De aftrap van “De Pen Jeugd” gaat bij deze naar succescoach Harald van Deelen. (Het stukje kan gestuurd worden naar ondergetekende.)