HRC’14 Mini’s – Jan van Arckel Mini’s (8-0)

“Loon naar werken”

Zaterdag 21 Maart 2015, wedstrijddag drie in de voorjaarscompetitie van onze Mini’s.
Ook is dit de dag waarop de lente begint. Hoewel de temperatuur wat laag is en het af en toe regent, gaan onze boys proberen met goed spel het publiek toch op te warmen.
Vandaag spelen we dan eindelijk tegen onze vrienden van Jan van Arckel. Na een aantal afgelastingen, durfden ze het dit keer toch aan om tegen onze mannen te spelen. Zou dit door onze twee verliespartijen komen?

Zoals U in het vorige verslag al hebt kunnen lezen, hebben onze boys een geweldige vechtlust. Ondanks dat we vorige week weer hebben verloren, ging de knop meteen na de wedstrijd weer om en werd er vooral naar de positieve punten gekeken. 0-4 achter staan en toch nog terug knokken tot 3-4! Ookal is er verloren, het vertrouwen is door die veerkracht toch toegenomen : wij kunnen van iedereen winnen!
De opkomst van de training was geweldig : alle 9 helden aanwezig! Toch verliep de training dit keer niet zoals het zou moeten, er werd te veel “gekloot” en niet altijd even goed geluisterd naar de trainers. Wat uiteindelijk zou gaan leiden tot disciplinaire straffen, waarover later meer.

De Wedstrijd:

Sportpark Hurwenen is wederom het theater waar een nieuw hoofdstuk in het jongensboek van de Mini’s geschreven gaat worden. Ook vandaag weer worden we als echte sterren behandeld en is kleedkamer 1 en het Hoofdveld gereserveerd voor ons. Ook is onze vaste scheidsrechter Jordi weer aanwezig. Één voor één komen onze mannen het sportpark oplopen, de een nog gemotiveerder dan de ander! Bijna iedereen is op tijd, behalve Teddie. De “straf” die daarop staat is U als trouwe volger al lang bekend. Tijdens het omkleden worden de laatste blikken krachtvoer in de vorm van spinazie open getrokken, de camouflage strepen op de wangen gesmeerd, mouwen opgestroopt en het pruimtabak in de mond gelegd: vandaag gaat het stormen!!! De tegenstander heeft vandaag gelukkig genoeg spelers meegenomen, waardoor we dit keer 6 tegen 6 kunnen spelen. De opstelling, met in de wetenschap dat de wisselspelers een disciplinaire schorsing hebben, is als volgt:

Achterin : Kamikaze Kay – Revelatie Ralph – Stormram Sem
Voorin : Rambo Bram – Dribbelkoning Jasper – Tovenaar Thijs

Wissel : Sneltrein Marijn, Turbo Teddie en Luitenant Luit

Het eerste fluitsignaal klinkt, en onze mannen stormen meteen als leeuwen naar het doel van de tegenpartij. Binnen 3 minuten zijn er 2 mooie kansen voor Thijs, met alle 2 de keren Jasper als aangever. Helaas staat bij Thijs het vizier nog niet op scherp en worden ze allebei gemist. Toch blijven onze jongens door drukken en word de tegenstander terug gedwongen naar het eigen doel. De tegenstander, nou ja, de bal is welgeteld 2 keer in de buurt van ons doel geweest de eerste helft. Voor de rest was het eenrichtingsverkeer. Omdat onze boys zo graag willen scoren, werd er vergeten om het veld groot te houden en in positie te blijven lopen. Waardoor we het onszelf moeilijk maken en het rommelig word. Thijs word gewisseld voor Marijn die meteen het gaspedaal intrapt. Marijn loopt goed de hoek in, Ralph (die vandaag als Beckenbauer speelde) zag hem in zijn ooghoek en speelde hem perfect aan waardoor het voor Marijn een koud kunstje was : 1-0! Na nog een aantal kansen, waarbij de paal ook nog geraakt werd, klinkt het rustsignaal.

In de rust worden een aantal wissels toegepast en de opstelling duidelijk uitgelegd via het bord van de grote mannen en bijbehorende gekleurde magneetjes. Belangrijkste aanwijzing is dat we het zo breed mogelijk moeten houden, en dat we daarbij de ruimte en snelheid kunnen gebruiken. Als we dat goed uit zouden voeren, komen de doelpunten vanzelf. De opstelling voor de 2de helft is als volgt: Luit, Ralph en Kay achterin, en een droomvoorhoede waar Barcelona nog jaloers op zou worden met v.l.n.r Marijn, Teddie en Jasper.

De 2de helft is begonnen, en meteen is te zien dat de jongens goed hebben opgelet in de rust. Het veld word breed gehouden, waarbij er ook meer ruimte is om over te spelen. Na een geblokt schot van Marijn word er een corner toegekend door de goed fluitende scheidsrechter. Deze word genomen door Jasper die hem panklaar legt voor pinchitter Teddie, die de voorzet op waarde schat en de 2-0 maakt! Vervolgens is het tijd voor de actie van het seizoen tot nu toe, ga er dus maar even goed voor zitten. Ralph ontvangt de bal centraal achterin, doordat hij vandaag de uitstraling heeft van Beckenbauer en niet één keer balverlies heeft geleden, word er nieteens geprobeerd om de bal van hem af te pakken. Hij houd het overzicht en ziet aan de zijkant de pionnen van de lijn staan. Alsof hij in de zaal voetbalt en de bal via de muur speelt, kiest hij nauwkeurig een pion uit om te gebruiken in het spel. Ralph speelt de bal met de perfecte snelheid tegen de pion en daarbij kaatst de bal precies in de voeten van Jasper, die daarbij meteen 1 op 1 staat. Zo’n kans is Jasper wel toevertrouwd en hiermee word het 3-0! Nog geen minuut later zien we Turbo Teddie juichend weglopen, hij heeft de 4-0 gemaakt op aangeven van Jasper. Meteen vanaf de aftrap zet de totaal losgeslagen Tubro Teddie druk en veroverd daarmee de bal, om vervolgens verwoestend uit te halen en de 5-0 aan te tekenen. Gedurende de tweede helft word er verschillende keren gewisseld, waarbij de posities steeds goed bezet bleven. Doordat we het veld groot bleven houden, konden we de tegenstander helemaal stuk spelen. Jasper maakte na een goede individuele actie 6-0. En dat was nog niet genoeg, de kampioensvorm hebben onze boys weer te pakken en de tegenstander word daarbij zoals we weten niet gespaard! Teddie zet met zijn 4de(!) doelpunt van de dag de 7-0 op het scorebord. Sneltrein Marijn zorgt voor het slotakkoord met een mooie 8-0 na goed doorzetten! Eindelijk is er weer gewonnen, en wel met 8-0! Ondanks de eerdere 2 verliespartijen zijn deze mannen blijven knokken en vechten. En dan is daar eindelijk “loon naar werken” ! En dikverdiende overwinning met zeker in de 2de helft goed voetbal. Bij een groot veld en 6 veldspelers werd er goed gecombineerd en goed onze snelheid gebruikt. Dit beloofd nog wat voor volgend jaar als deze boys F worden , en op half veld gaan voetballen.

Man of the Match: Rambo Bram! Bram heeft een stijgende lijn in gezet en dat is goed te zien. Ondanks dat ie wat kleiner is, is hij nergens bang voor en gaat voorop in de strijd. Zijn penalty in de penaltyserie was daarom ook alleszeggend: snoeihard in de kruising!! Ga zo door Bram!

Volgende week spelen we onze eerste uitwedstrijd tegen BVV uit Den Bosch om 10.15uur. Kom onze helden steunen bij hun inhaalrace naar de titel!
Wat rest is nog het topscoordersklassement van deze competitie, en over het hele jaar genomen (All time topscoorder).

Voorjaarscompetitie:

1. Marijn 5x
2. Jasper 4x
3. Teddie 4x
4. Thijs 1x

All Time Topscoorders:

1. Jasper 24x
2. Marijn 19x
3. Teddie 16x
4. Ralph 5x
5. Thijs 2x
6. Kay 1x

Graag zie ik U volgende week !