HRC’14 Mini’s – OSC’45 Mini’s (12-4)

HRC’14 Mini’s – OSC’45 Mini’s (12-4)

Zaterdag 13 september 2014 is een dag die niet snel meer vergeten zal worden, want we staan aan het begin van 9 nieuwe voetbalcarrières van spelers die fusieclub HRC’14 komen versterken.

Op het moment dat de spelers die het vandaag moeten gaan doen het sportpark in Rossum op komen lopen, begint de zon te schijnen. De spelers zien er een beetje gespannen uit, alhoewel dat sterk ontkent word door elke speler. Zelfs heb ik vernomen dat er ouders bij waren die een korte nacht hebben gehad doordat de spelers er al (te) vroeg klaar voor waren.

Het moment is daar, voor de eerste keer samen omkleden en het mooie geel blauwe tenue aantrekken (de nieuwe zwart blauwe tenues zijn nog in de maak). Op het moment dat het team naar buiten komt zie ik veel trotse gezichten bij de spelers maar ook vooral bij de ouders. Niks staat de mannen van die Mini’s in de weg om er een mooie wedstrijd van te maken.

Graag stel ik de spelers aan U voor die vandaag onze vrienden van OSC’45 moeten bestrijden: Marijn, Jasper, Teddie, Ralph, Olivier, Bram, Sem, Kay en Thijs.

De wedstrijd begint onder toezien van heel veel supporters. Het begin is een beetje onwennig en daarbij word al snel de 0-1 gemaakt. Toch laten de jongens zich niet uit het veld slaan en na een goede actie is het Ralph die de eerste goal van de Mini’s maakt : 1-1.
Door enthousiasme om graag te willen scoren, word er helaas vergeten om te verdedigen en staat het binnen enkele minuten 1-3 voor OSC’45. Voetbal is niet alleen aanvallen maar ook verdedigen. Marijn en Sem komen daarom bij elkaar om top overleg te voeren, waarbij afspraken worden gemaakt dat als er een speler naar voren gaat, een andere speler naar achteren gaat. Dit heeft meteen een goede uitwerking en geven de rest van de wedstrijd bijna geen kans meer weg. Nog voor rust word de achterstand omgebogen naar een 5-3 voorsprong door doelpunten van Jasper 2x, Marijn en Teddie. In de rust worden de puntjes op de i gezet onder het genot van wat limonade.

De 2de helft is nog maar net begonnen of Jasper maakt met zijn 3de doelpunt van de ochtend de eerste hattrick van de Mini’s dit seizoen : 6-3. Marijn maakt vervolgens de 7-3 waarna een foutje word afgemaakt door OSC’45 : 7-4. Vervolgens is het tijd voor sneltrein Marijn, die het gaspedaal heeft gevonden en alles en iedereen voorbij rent en daarbij in korte tijd een loepzuivere hattrick maakt : 10-4. En of er nog niet genoeg gescoord is zijn daar Teddie en Jasper die de eindstand op 12-4 zetten.

Al met al een hele leerzame en goede wedstrijd van de Mini’s van HRC’14. Man of the match is onze kleine grote man Bram. Die vlak voor de wedstrijd nog hard op zijn knie is gevallen, maar toch met een grote pleister op zijn knie het team niet in de steek wil laten en ook nog eens heel goed invalt in de 2de helft!

Volgende week zijn we vrij. De week daarna wacht wederom een thuiswedstrijd, dit keer tegen TGG. Hopelijk zal er na vandaag nog meer publiek op af komen om onze jongens te zien schitteren.