HRC’14 Mini’s – TGG Mini’s (12-1)

HRC’14 Mini’s – TGG Mini’s  (12-1)

“De Druk”

Zaterdag 27 september 2014, een niet uit het oog springende datum voor de normale mens. Zij het niet dat dit de 2de wedstrijddag is voor de mini’s van HRC’14.

Na de eclatante zege op onze vrienden van OSC’45 (12-4), zijn nu onze vrienden van The Goal Getters (TGG uit Den Bosch) onze sparringspartner. Een tegenstander die mede kampioenskandidaat Well heeft kunnen beperken tot slechts een 2-5 overwinning(knap!).

Hoe gaan ONZE boys om met “De Druk”?

Langzaamaan zie ik de boys van HRC´14 Mini´s binnen druppelen op sportpark Hurwenen. Op voorhand al excuus voor de lezer, een aantal sterkhouders zijn …..: TE LAAT!

Waar ligt dit aan? Denkt U met me mee?!! Komt het door gemakzucht? Sterrengedrag? Of is het overmacht?! Graag neem ik U mee in de afgelopen 2 trainingsweken.

Hoe ga je als speler van de Mini’s van HRC’14 om met een eerste wedstijd/overwinning/koppositie ? Hordes fans, handtekeningen en foto’s worden niet geschuwt. Kortom : iedereen wil wat van je! Ik heb zelfs de term “Dreamteam” gehoord!

Na de overwinning op OSC’45 werden de voetjes van onze boys weer op de grond gezet door succescoach Harald van Deelen, waarvoor dank!

Waar de rook net is opgegaan, de spandoeken opgehaald, gaan wij verder aan onze missie: Kampioen worden!

Een aantal spelers zijn (te) laat! Met of zonder reden. Ik merk aan de medespelers dat dit niet wenselijk is en een gepaste straf (beginnen in de wissel) is op zijn plaats. De matadoren die vandaag de jonge geschiedenis van HRC’14 een stukje rijker gaan maken zijn : Ralph(die afgelopen zondag pupil van de week was bij de grote mannen, en zelfs met sterkhouder Joost Leerintveld op de foto mocht), Jasper, Luit, Teddie, Kay, Bram, (sneltrein)Marijn en Sem. Meegenomen de afspraak die Sem en Marijn vorige wedstrijd hebben gemaakt : “Marijn en Sem komen daarom bij elkaar om top overleg te voeren, waarbij afspraken worden gemaakt dat als er een speler naar voren gaat, een andere speler naar achteren gaat.” is de kans op succes aardig gegroeid. Als wij als team nog beter verdedigen, hoeven wij voor niemand bang te zijn!

De wedstrijd :
Na een goede warming up zijn onze Mini’s van HRC’14 er klaar voor! De zon schijnt, het veld is nat, en er is een goede arbitrage! (nog) Meer publiek dan de vorige keer. Niks staat ons in de weg om er een leuke en mooie wedstrijd van te maken.

De Mini’s van HRC’14 zijn maar kort onderweg of er is al gescoord! Wie anders dat sneltrein Marijn maakt de 1-0! Vervolgens worden onze vrienden van TGG finaal onder de grond gelopen. In sneltreinvaard word de 2-0 en 3-0 gemaakt (Jasper en Ralph). Toch is het jammer om te zien dat er onoplettenheidjes in het spel sluipen, waardoor de 3-1 door TGG word gemaakt! Oplettentheid is gepast, al is het al door de naam die de tegenstander draagt : The Goal Getters! Teddie en Sem worden in het veld gebracht en dat heeft snel zijn uitwerking. Teddie (waarover later meer) en Ralph zorgen voor de 5-1 ruststand.

In de rust  word er genoten van het bekende bekertje limonade. Toch wil ik als insider, U meenemen in de kleedkamer. 5-1 .. na vorige keer met 12-4 gewonnen te hebben.. tevreden? NEE! Weer heeft de tegenstander een doelpunt gemaakt. En als we nou eens overspelen voor de goal?!  De welbekende puntjes worden op de i gezet, om de door een ouder gevleugelde uitspraak toe te passen : stormen zal het!

De 2de helft is pas net in gang gezet of Teddie maakt de 6-1! Kort daarna maakt sneltrein Marijn de 7-1!

Graag stel ik zoals beloofd aan U voor : Teddie! (Turbo Teddie ook wel genoemd). Teddie begon in de wissel door een disciplinaire straf (te laat zoals U weet). Was hij het niet eens met de trainer? Wilde hij zichzelfs juist bewijzen? Of heeft hij standaard een drang om “de turbo” aan te zetten? Het antwoord laat ik aan U over.

Feit blijft dat onze Turbo Teddie eigenhandig de score ombuigt van 7-1 naar 11-1! (eigen doelpunt(tgg) en 3(!) goals van mister Turbo himself) “Geen genade!” is een uitspraak die op het lijf geschreven is voor onze mannen van de Mini’s van HRC’14!  De einduitslag word op het bord gezet door Kay, die de puike voorzet van de goed spelende Jasper(waarover later meer) verzilverd : 12-1!!

Een goede wedstrijd waarbij ik een kanttekening wil plaatsen: Wat de reden ook is, het is “maar” 1 uur trainen in de week, en wees aub op tijd met de wedstrijden. (Kleine moeite!)

Man of the match : Jasper! Onze grote vriend Jasper wil graag spelen zoals Neymar en/of Robben . (hij heeft zelfs een nieuw tenue van Robben!) Maar vandaag heeft hij geleerd dat een assist net zo belangrijk is als een doelpunt! Goed bezig Jasper!!!

Volgende week staat er een heus 6 punten duel op het programma. Dan mogen we aantreden in en tegen Well. Well heeft net als ons alle wedstrijden nog gewonnen, dus dit beloofd een spannende pot voetbal te worden! Kunnen onze boys van de Mini’s van HRC’14 de druk aan? Steun ze!! En kom zaterdag 4 Oktober naar het sportpark van Well, en schreeuw onze toekomst naar de overwinning!!