HRC’14 Mini’s – Well Mini’s (3-3)

“FC de Kampioenen”

Zaterdag 6 December 2014, de dag dat Sinterklaas weer is vertrokken naar Spanje, maar voor onze boys het “sinterklaasgevoel” nog even doorgetrokken mag worden. Vandaag staat namelijk het eerste en zeker niet laatste kampioensduel op het programma voor onze helden. Na vorige week met veel tegenwerking van OSC’45 officieel kampioen te zijn geworden, hebben vandaag onze vrienden van Well de eer figurant te mogen spelen op deze feestdag.
Het volgende krantenbericht stond pontificaal op de voorpagina van elke krant die er een beetje toe doet in Nederland:

“Zaterdag 6 december spelen de mini’s de kampioenswedstrijd!

Op zaterdag 6 december om 11.45 uur spelen de mini’s de kampioenswedstrijd in Rossum. Nadat de C en D meiden kampioen zijn geworden en het 1e elftal de periode heeft gehaald, is het nu de beurt voor de jongste, maar zeker niet de kleinste spelers van v.v. HRC’14.
De platten kar is versiert, de champagne is in huis, dus de mannen kunnen er tegen aan.
Kom de mini’s aanmoedigen op 6 december om 11.45 uur in Rossum”

Het was duidelijk wat onze boys te doen stond : laten zien wat ze kunnen! Op voorhand was al wel duidelijk dat dit niet zomaar even gewonnen zou worden. Lange tijd was Well onze grote concurrent, en is na ons de best spelende ploeg.
Dat de krant ook in deze tijd nog gelezen word, was wel duidelijk te zien. Hordes fans waren op de wedstrijd afgekomen, waar enige dranghekken broodnodig waren!

Ook dit keer neem ik U uiteraard mee in de afgelopen trainingsweek. Hoe bereid je zulke talenten voor op wat komen gaat? Op de druk van een kampioenswedstrijd? Hulp word ingeschakeld in de vorm van Aanjager Antoine, om de groep zo goed mogelijk klaar te stomen voor de belangrijkste wedstrijd uit hun nog prille carriere. Er werd goed en fanatiek getraind, waarbij speciale opbouw en afwerk vormen centraal stonden. Onze Bram was niet aanwezig wegens ziekte, en zijn aanwezigheid op zaterdag was zelfs niet zeker. Ook Thijs was helaas niet aanwezig.

De Wedstrijd:

Sportpark D’n Hoek in Rossum is vandaag het theater voor onze boys. En hoe kan het ook anders, speciaal voor deze heugelijke dag schijnt de zon weer eens! Één voor één komen onze matadoren het sportpark binnen lopen. Waarbij trots aan elkaar verteld word wat ze wel niet van Sinterklaas hebben gekregen. Ook hoor ik dat er zelfs spelers zijn die om 6.15uur(!) al klaarwakker op de bank zaten en niet meer konden wachten om de kampioenswedstrijd te spelen. Niets staat onze boys in de weg om er een mooie pot van te maken. De opstelling:

Achterin : Stormram Sem – Sneltrein Marijn – Revelatie Ralph
Voorin : Dribbelkoning Jasper – Turbo Teddie
Wissel : Tovenaar Thijs, Kamikaze Kay en Luit

De wedstrijd is net in gang gezet, en ik zie een rood plukje haar tussen het toegestroomde publiek mijn kant op komen : Bram! Ook wel Rambo Bram genoemd! Ondanks een hectische en spannende week, wilde hij toch dolgraag komen kijken en onze boys steunen! Super Bram!
Met Rambo Bram langs de lijn, zijn we compleet en kan niks ons meer in de weg staan.
Ondanks de zenuwen proberen onze boys toch goed over te spelen. Waarbij een balletje eruit halen en de andere kant zoeken het team niet vreemd is. Echter zet Well goed druk en kan 2 keer een bal onderscheppen en zet daarmee in korte tijd een 0-2 stand op het bord. Daar staan we dan.. in onze kampioenswedstrijd 0-2 achter. Je kan een speld horen vallen. Ons team laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat op zoek naar de gelijkmaker! Na een aantal mooie aanvallen en goede kansen, word dan toch de 1-2 gemaakt! Wie anders dan onze Dribbelkoning Jasper is het Goudhaantje! Een orkaan aan geluid tot gevolg! Dit is tevens ook de ruststand.

In de rust word er genoten van het bekertje limonade, en vooral even bijgekomen. Het is toch niet niks om zo’n belangrijke wedstrijd te spelen met zoveel publiek. Er worden vervolgens verschillende wissels toegepast en de spelers peppen elkaar op.

De 2de helft is maar net begonnen of onze topscoorder maakt de 2-2! Bij een goede actie passeert Jasper een aantal man en werkt bekwaam af. Het publiek gaat uit zijn plaat en de platte kar komt het sportpak oprijden! Toch laat Well zien , zich niet zomaar gewonnen te geven en maakt uit het niets de 2-3. Het zal toch niet dat we dan alsnog gaan verliezen… Ondertussen is onze grote vriend Luit ingevallen. Beter bekend als Luitenant Luit! Dit is pas zijn 2de wedstrijd, maar aan zijn spel is dat niet af te lezen! Hij sticht veel gevaar bij het vijandelijke doel en verdedigt waar nodig ook goed mee.
Met nog 2 minuten op de klok zijn onze helden bezig aan een heus slotoffensief! En hoe kan het ook anders, Turbo Teddie staat op de juiste plaats om de 3-3 te maken! Ook vandaag heeft hij zijn wondersloffen uit de kast gehaald! Met nog een paar seconden speeltijd is onze Turbo zelfs dichtbij de winnende goal, hij raakt echter jammerlijk het houtwerk. Eindstand 3-3, weer niet verloren en het feest kan beginnen! De massaal toegestroomde pers neemt zijn kiekjes bij het uitreiken van de bekers en stoere petten met de tekst : HRC 14 MINI’S KAMPIOEN! Snel word er een lange broek aangetrokken om vervolgens de feestkar in beslag te nemen! Een mooie route word afgelegd onder het genot van de bekende kampioensliedjes! Onze boys kunnen teksten als “We are the champions” en “Waar is dat feestje ? Hier is dat feestje!!” na vandaag wel dromen. Bij terugkomst worden sponsors en trainers in het zonnetje gezet, en onze helden genieten van het kampioensfrietje! Het bleef nog lang onrustig…

Wat rest is de Man of the Match. Waar alle spelers fantastisch hebben gewerkt onder zo’n druk, is vandaag het publiek Man of the Match! Ze hebben gezorgd voor een super sfeer en onze boys door het aanmoedigen erg geholpen in deze wedstrijd! Top!!

Via deze weg wil ik graag iedereen bedanken die op zijn/haar manier heeft bijgedragen tot dit succes!! Van sponsoren tot rijouders, van hulptrainers tot velduitzetters! Als ik namen ga noemen vergeet ik er vast en zeker een, dus dat doe ik dan ook niet! Nogmaals iedereen dank voor alle inzet, TOP!!

Deze competitie is ten einde gekomen, met ons als “FC de Kampioenen”! Wat volgt zijn nog wat statistieken:

Wedstrijden : 8 gespeeld, 6x winst, 2x gelijk, 0x verlies
Doelsaldo : 54 voor 24 tegen

Topscoorders:

1. Jasper 20x
2. Marijn 14x
3. Teddie 12x
4. Ralph 5x
5. Kay 1x
6. Thijs 1x

(1x eigen doelpunt)

Meest gebruikte uitspraken door spelers:

– “Muurtje bouwen!!”
– “Muurtje slopen!!”
– “Heb je mijn goal/sliding/pass gezien?”
– “Zijn we al kampioen?”
– “Mogen we een hoopje maken na de wedstrijd?”

Meest gebruikte uitspraken door ouders:

– “Ooeeehh!!”
– “Aaaahh!!”
– “Leuk verslag Lavindo!!”
– “Waauuw!!”
– “Ooefff!!”

Ook wil ik U als trouwe lezer bedanken! En U erop wijzen dat onze boys niet op hun lauweren gaan rusten. Houd de site daarom in de gaten voor eventuele oefenwedstrijden en de competitie indeling voor het komende seizoen. Mocht U toch niet zolang zonder kunnen, bezoek dan een van onze trainingen op de donderdag avond!