HRC’14 VR1 – Bavel VR1 (2-0)

Een hele, alweer, belangrijke wedstrijd stond deze zondag op het programma. Tegen de nr 6 van de competitie, Bavel, een altijd lastige tegenstander. Om aanspraak te blijven maken op de titel, moeten de dames van HRC in de laatste twee wedstrijden 4 punten binnen halen. Te beginnen vandaag tegen Bavel.

Op een lekker druk sportpark in Rossum speelde de wind een grote rol in de wedstrijd. De thuisploeg had de wind fel tegen in de eerste helft en dat zorgde ervoor dat de voorste linie maar moeilijk gevonden kon worden. In die eerste helft waren het de bezoekers die de bovenliggende partij waren. Hoewel dat niet echt tot gevaarlijke situaties in het doelgebied van HRC leidde. En de paar kleine kansjes die gecreëerd werden, werden door keepster Melissa Biesheuvel, vakkundig gepareerd.

En zo stond het nog steeds 0-0 bij de rust. Na de rust merkte je dat de dames van HRC beter wisten te profiteren van de wind. Het spel begon wat beter te lopen en de voorste linies werden weer gevonden. Dat leidde in de 65ste minuut tot het eerste doelpunt. Een bal werd door een verdedigster van Bavel volledig verkeerd geraakt. Daardoor kwam de bal bij Rosanne van Hemert. Zij speelt zichzelf goed vrij en knalt de bal in de hoek, buiten bereik van de keepster. Eindelijk de verlossende eerste treffer. HRC ging op zoek naar meer treffers. In de 72ste minuut lukte dat. Na een goede onderschepping op het middenveld, ging Rosanne van Hemert sterk door op links. Ze gaf de bal goed af op de meegelopen Naomi van Stijn, die de 2-0 binnenschoot.

En zo zijn de eerste drie punten binnen. Een van de directe concurrenten, Anti Barbari, verspeelde dure punten. Dus nu is alleen SEP nog in de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen. Dus rest HRC niks anders dan zondag minimaal 1 punt te pakken in hun laatste wedstrijd van het seizoen. Thuis tegen Floreant. De wedstrijd begint om 12.00u op het sportpark in Rossum!