HRC’14 VR1 – DVC’26 VR1 (4-1)

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de vrouwen van DVC’26 op het programma. De nummer 4 van de competitie. De vrouwen van HRC gingen direct na het eerste fluitsignaal in de aanval. Met combinatie voetbal werd al snel de voorste linie gevonden. Na een kleine 20 minuten leidde dat tot het eerste doelpunt. Na een pass van achteruit, speelde Rosanne van Hemert de keepster uit en schoot ze de bal in de verre hoek.

Tot aan rust had de thuisploeg het betere van het spel, maar wisten ze de score niet uit te bereiden.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. HRC viel aan en de bezoekers uit Didam speelden op de counter. Een hele grote kans kreeg de voorhoede van de thuisploeg ongeveer na een kwartier in de tweede helft. Maar de bal belandde eerst op de lat en ging later snoeihard via de binnenkant van de paal uit het doel. En zoals vaker valt dan de goal aan de andere kant. Na een uitbraak van de bezoekers werd hen een (onterechte) penalty toegekend, die hard binnen geschoten werd.

De mouwen werden nog eens opgestroopt en de thuisploeg ging op zoek naar gerechtigheid. En die kwam een kleine 10 minderen later. Wanda van Wijnen schoot de bal tussen alles en iedereen door van dichtbij in het doel. Een terechte voorsprong. En 5 minuten later schoot Eline de Groot de bal van dichtbij binnen, 3-1. Net voor het einde was het Rosanne van Hemert die de eindstand van 4-1 op het bord zette. En zo staan de dames van HRC keurig in de middenmoot.

Volgende week spelen ze weer thuis tegen de vrouwen van Amstenrade. Aanvang wedstrijd is 12.00 uur op sportpark Den Hoek in Rossum.