HRC’14 VR1 – OJC VR1 (2-1)

Vandaag stond de topper tegen OJC Rosmalen op het programma. De nummer 4 tegen de nummer 2. Een altijd lastige tegenstander.

Nadat de pupil van de week Inge, de aftrap had genomen, begon de wedstrijd. HRC’14 speelde direct aanvallend voetbal en creëerden een aantal kansen. Dit leidde in de 10e minuut tot een schitterend doelpunt. Naomi van Stijn stuurde Rosanne van Hemert weg op links. Die ging het sprintduel aan met haar directe tegenstandster. Rosanne was sneller en schoot de bal achter de keepster van OJC. 1-0.

HRC’14 bleef de aanval zoeken totdat het spel langere tijd onderbroken moest worden. Een van de speelsters van OJC raakte dusdanig geblesseerd, dat de ambulance er aan te pas moest komen. Nadat die weer weg was, werd het spel hervat. Echter de onverwachte pauze had een negatief effect op de speelsters van de thuisploeg. Het spel werd slordiger en er werden een aantal onnodige foutjes gemaakt. Dit zorgde voor een aantal hachelijke momenten voor het doel van HRC’14. Gelukkig strafte de bezoekers dit pas in de 43e minuut een keer af. En gingen de dames met een 1-1 ruststand de kleedkamers in.

Na rust herpakte de dames van HRC’14 zich enigszins en werd er met vlagen weer goed combinatievoetbal vertoond. De kansjes die gecreëerd werden, werden helaas niet verzilverd. Tot in de 66e minuut. Een aanval van HRC’14 leek onderschept te worden in de zestien meter, echter nam de verdedigster de bal met de arm mee. Dus een penalty. Deze kans liet Wanda van Wijnen zich niet ontnemen en ze schoot de bal hard en onberispelijk binnen. En zo kwam de thuisploeg verdiend op 2-1.

In de 25 minuten die nog volgde ging het spel op en neer en kregen beide ploegen nog een paar kansen. Maar geen van beide kwam tot scoren. Na 90 minuten was de eindstand 2-1. Omdat de nummers 1 en 3 punten hebben laten liggen vandaag, loopt HRC’14 op de concurrenten in. Dat beloofd een spannend slot van de competitie te worden.
Volgende week spelen de dames uit bij Viola in Alphen (Nbr). Aanvang 10.00uur.