HRC’14 VR1 – Schijf VR1 (2-1)

Een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om de nacompetitie te ontlopen vandaag. Bij winst heeft het team van HRC voldoende punten gehaald om niet meer in de gevarenzone terecht te komen.

In een heerlijke zonnetje werd er afgetrapt en direct werd er gevaar voor het doel van de bezoekers gesticht. Helaas leidde dit niet tot een doelpunt.  Ondank het flitsende begin zakte het spel snel in en werd er rommelig gespeeld. Niet dat de tegenstanders beter werden, maar het spel van HRC liep niet. En dan gebeurt het onvermijdelijke. In een van de eerste echte aanvallen van Schijf wist de spits de bal achter de keepster te frommelen. En zo stond de 0-1 op het scorebord. Dit bleek ook de ruststand.

Na rust veranderde het beeld compleet. De organisatie bij de vrouwen van de Hurwenen-Rossum-Combinatie begon te lopen en er werden kansen gecreëerd. Na een dik uur spelen viel ook eindelijk de gelijkmaker. Een mooie combinatie tussen Sabine van Sluis en Wanda van Wijnen, leidde tot een strakke voorzet die in eerste instantie door de uitstekend spelende keepster aangeraakt werd, maar de uiteindelijk door invalsters Esther van Geffen (spelend voor vrouwen 2) binnen getikt werd.

De tegenstanders trok zich volledig terug in het eigen zestien meter gebied en werd omsingeld. Het was moeilijk om er doorheen te komen. Tot vlak voor tijd. Babs Warbout (speelster van MO15) onderschept de bal en gaf die door op Sabine van de Sluis. Ze gaf de bal strak voor op Wanda van Wijnen.  Wanda bleef rustig en schoot beheerst onder de keepster door de bal in het doel. En zo stond na 90 minuten de 2-1 op het bord. Een knappe teamprestatie, dankzij een uitstekende tweede helft. Handhaving in de eerste klasse is een feit!!

Toch staat het vizier alweer gericht op de volgende wedstrijd. Aanstaande donderdag, wederom in Rossum, om 12uur tegen de dames van OVV’67