HRC’14 VR1 – ST Someren/NWC VR1 (2-1)

Deze zondag kwam de nummer 3 van de competitie, ST Someren/NWC, op bezoek op het zonovergoten sportpark in Rossum. Na het onnodige verlies, door de week, tegen de vrouwen van Nijnsel moesten er deze wedstrijd wel punten gepakt worden, om uit de gevarenzone voor nacompetitie te blijven. En ook voor de tegenstanders stond er nog heel wat op het spel. Zij zijn nog steeds in de race voor nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Voor beide teams dus een belangrijke wedstrijd.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd en wisten al snel een paar mooie kansen te creëren. Het vizier stond echter (nog) niet op scherp of ze vonden een verdediger of de keepster op hun pad. Na een kwartier spelen vonden ze wel het doel, echter vanuit buitenspelpositie, dus dit doelpunt werd afgekeurd. Dat leek het signaal voor ons om de mouwen eens extra op te stropen. En na een paar kleine kansjes, werd in de 18e minuut dan echt het doel getroffen. Een vrije trap van rechts, geschoten door Caroline , werd door de inlopende Wanda diagonaal in de verre hoek gekopt. 1-0!

Hierna golfde het spel wat op en neer. Tot in de 28e minuut. Na miscommunicatie achterin, profiteerde de linksbuiten van Someren. Ze tikte de bal langs de uitgekomen Melissa in het lege doel. 1-1

Lang kon er echter niet genoten worden door de bezoekers. Want 3 minuten later, werd Denise opzichtig weggeduwd in de zestien meter, waarna een penalty werd toegekend. Wanda nam plaats achter de bal en schoot hard en beheerst laag in de hoek. 2-1.
Er ontspon zich steeds meer een interessant gevecht op het veld, waarbij de teams niet veel onder deden voor elkaar. 

Na de thee waren wij de bovenliggende partij en hanteerden de bezoekers veelal de lange bal. Onze verdediging stond echter als een huis, dus echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Toch was het noodzakelijk om de volle 90 minuten alert te zijn, want in de heenwedstrijd werd door Someren, na een waar slotoffensief, in de allerlaatste minuut het duel beslist. Ditmaal gebeurde het niet en bleef de 2-1 stand, in ons voordeel, op het bord staan. Drie heel belangrijke punten. Zeker nu blijkt dat de concurrenten punten hebben laten liggen, is handhaving in de eerste klasse steeds dichterbij gekomen.