HRC’14 – vv Hedel (1-0)

HRC’14 – vv Hedel (1-0)

Vanwege een kleine competitie (11 teams) hadden de mannen van HRC’14 de afgelopen periode een Europees programma met twee weken rust tussen de competitiewedstrijden. Dit is uiteraard verre van ideaal en een oefenwedstrijd tegen vv Brakel is helaas tot twee keer toe afgelast. Na scherpe trainingen waren de mannen dus erg gretig om te knallen op Sportpark den Hoek. Voorafgaand aan de wedstrijd had de sponsorcommissie een sponsorbijeenkomst georganiseerd waarbij de kleding gepresteerd werd en de betreffende sponsors in het zonnetje werden gezet. Gecombineerd met het mooie affiche tegen Hedel zorgde voor veel publiek en een mooie sfeer wat de jongens een extra stimulans geeft om te strijden voor wat ze waard zijn. Scherpte, wedstrijdinstelling en beleving zijn cruciale aspecten voor een goed resultaat is een les die we in de eerste periode geleerd hebben en hier werd in de bespreking op gehamerd. Een kleine herinnering aan MEC uit was voldoende voor de mannen om te realiseren dat zeker tegen een sterke tegenstander als Hedel dit iedere wedstrijd het uitgangspunt moet zijn.

De volgende basis mocht het elftal betreden:
Goal: Thierry Lahey
Verdediging: Johan Verhoeven, Roy Broeders, Joost van Engelen
Middenveld: Coen van Tol, Patrick Jansen, Joost Leerintveld en Roy van Hemert
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Sjors Nendels, Gert-Jan Piels, Janno van Doornmalen en Frank Quadvlieg

Het eerste kwartier was zichtbaar nerveus van twee kanten, en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. HRC’14 was gevaarlijk bij een corner vanwege onrust in de defensie van Hedel. HRC’14 werd langzaam aan de sterkte partij en Berry kon gevaarlijk zijn na een mooie pass van Joost L. Hedel kon gevaarlijk worden uit stilstaande situaties met voornamelijk indraaiende hoge ballen, maar de defensie van HRC’14 was koel en zag er solide uit en kwamen de gehele eerste helft niet in de problemen. Er werd geen kans weggeven. N a een heerlijke voorzet van links van de voet van Roy kon Berry de bal naar de lange hoek dirigeren, maar hij daalde te laat en de bal beland op de lat. In de eerste helft was HRC’14 (voetballend) de bovenliggende partij en de afspraken werden nagekomen. De felheid, kort op de bal en duels werden goed gepakt en de wil om te winnen droop er vanaf. In de rust was de boodschap dan ook duidelijk… Hou deze scherpte vast en ga op deze voet verder. Diverse spelers gaven hier nog extra cache aan en zweepte de boel goed op.

De tweede helft begon en duidelijk werd dat iedereen de ingezette koers een vervolg gaf. In de 65e minuut gaf Patrick een splijtende pass en Hans kon aan de binnenkant van de verdediger het gas open zetten en de verdediger zag alleen nog zijn rug. Joost L kon Hans enigszins bijhouden en Hans behield het overzicht en schoof de bal breed en Joost kon in een leeg doel binnenlopen… 1-0! Hét zetje in de rug wat HJRC nodig had en Peter kon Berry alleen voor de keeper zetten. De keeper bleef koel en stopte jammerlijk de inzet van Berry. Coen werd in de 72e minuut vervangen voor Frank. Tevens ging er een knop om, want Hedel ging langzaamaan alles op alles zetten om een goed resultaat te boeken. HRC’14 ging in de goede zin van het woord mee in het vechtvoetbal en doorstond dit met verve. Ondanks de zoektocht naar een penalty door Hedel bleef HRC’14 koel en in hun taak voetballen. Het keiharde werken werd beloond toen de goed fluitende scheidsrechter na 90 minuten affloot en de drie punten volledig verdiend voor HRC’14 zijn. Een mooi bewijs dat wanneer iedereen voor elkaar door het vuur gaat, mondjes dicht blijven en de discipline kan opbrengen deze enthousiaste groep een mooi seizoen tegemoet kan zijn. We gaan geen man of the Match aanwijzen, want het collectief heeft gezegevierd!! En daar is in de kantine met volle teugen van genoten. Zondag mogen we naar Zoelen waar de blauw/zwarte trein verder moet razen en hetzelfde op moet brengen als deze mooie zondag. Graag tot ziens in Zoelen!