HRC’14 – Wadenoijen (7-1)

De oplettende volgers van de wedstrijdverslagen hebben het wedstrijdverslag gemist van de kampioenswedstrijd tegen RKSVC. Het kan u haast niet ontgaan zijn.. Na een 2-0 overwinning is HRC 1 kampioen van de 5e klasse geworden!

Een geweldige prestatie na een bewogen jaar. Er is bewust gekozen om geen verslag te schrijven, want woorden leggen het af tegen het geweldige item van HRC TV ( AV Mediaproductions, Zamma Bommelerwaard), de foto’s van Miriam Linnenbank, Mooi Maasdriel (Anja van Maurik), Joaja Creations (Joanette van Eck) of Frank van Engelen. Een aanrader om deze beelden rustig terug te kijken en puur te genieten van deze triomf. Een dankwoord aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt, top!!

Wat heeft HRC’14 zich dit jaar geweldig op de kaart gezet met 4 kampioenschappen,halve finale beker van HRC 2, een onvergetelijke eerste fusiejaar, en fijne samenwerking tussen alle leden en vrijwilligers van HRC’14. Uw reporter heeft zondag jl. enkele momenten voor zichzelf genomen en gekeken hoe goed en fijn er is samen is gewerkt. Allen met één doel… om het seizoen überhaupt mogelijk te maken voor onze fusieclub. Een aanrader om eens te doen, want dat is genieten. Zonder iemand over te willen slaan… BEDANKT, HET IS ONVERGETELIJK! WE ZULLEN HET NOOIT, NOOIT VERGETEN!

De training van dinsdag stond in het teken van herstellen en plezier. Het kampioenschap hebben we goed en tot in de late uurtjes gevierd en donderdag staat een inhaalwedstrijd gepland. Kortom, plezier maken en lekker ballen is het devies. Uiteraard snel de kantine in waar we genoten hebben van de Champions League.

Wegens twee afgelastingen mochten we donderdag 23 april om 19.30 uur aantreden tegen Wadenoijen. Eerlijk is eerlijk, een doordeweekse wedstrijd, enkele dagen na het kampioenschap, met werkende spelers is niet ideaal. Typerend was dat iedereen om 18.30 uur netjes in de kleedkamer klaar zat en leek alsof ze gebrand waren om een goed resultaat te behalen.

We spelen immers nog steeds voor de prijzen.. de Torenbokaal en de 2e periode zijn prijzen waar we graag voor blijven strijden. Uiteraard ook voor de eer, het goede gevoel en een passend slot van de competitie. Onbewust gaat iedereen ook voor een goed resultaat om interm-duo Louis Weijers en Harald van Deelen sportief te bedanken voor de fijne samenwerking.

Dit duo heeft de volgende gladiatoren de wei ingestuurd:

Thierry Laheij
Coen van Tol, Johan Verhoeven, Roy Broeders© enJoost van Engelen
Hans Grandia, Joost van Tol, Patrick Jansen en Peter Maasdam
Frank Quadvlieg en Berry van Maren
Wissels:
• Joost Leerintveld
• Gert-Jan Piels
• Janno van Doornmalen

Helaas was er wegens een zon die laag stond niet altijd goed zicht, maar we nemen u graag mee in enkele hoogtepunten van deze wedstrijd. HRC begon sterk aan de wedstrijd met een krachtige focus. Goede veldbezetting, vroeg druk zetten, hoog baltempo en dus dominant voetbal was het eerste half uur mooi om te zien. Johan Verhoeven zet na een kwartier spelen een aanval op ter hoogte van de middenlijn en zoekt de kaats met Berry. Er wordt een opening gevonden op Frank Quadvlieg en die blijft kalm en zet HRC beheerst op een 1-0 voorsprong. HRC wist nog enkele kansen te creëren met een sterk spelende Frank die oa Hans Grandia en Berry van Maren goede mogelijkheden schonk.

Na goed een half uur spelen was een afgeslagen bal uit een corner die voor de voeten van Joost van Engelen beland. Controle, kijken, hoek uitzoeken en de 2-0 is een feit. Goede goal! Het laatste kwartier nam HRC wat gas terug en wordt Wadenoijen gevaarlijker en schieten zelf een bal op de buitenkant van de paal. Een waarschuwing voor de 2e helft en hiermee gaan we de thee opzoeken.

De waarschuwing kwam niet over of HRC was nog niet helemaal bij de les. Feit is dat Wadenoijen in de eerste minuut van de tweede helft op een 2-1 komt en lijkt alsof ze erop en erover willen gaan. En ja, er zat een buitenspelluchtje aan deze goal, maar 2-1 is 2-1. Zoals wel vaker dit seizoen heeft Thierry Laheij op een cruciaal moment een wereldredding in huis en sleept HRC op een cruciaal moment er door heen. Klasse!

Mooi om te zien is hoe HRC haar rug rechtte met invallers Gert-Jan Piels en Janno van Doornmalen die de 2e helt hun opwachting maken. De HRC-show kan beginnen met een ontketende Hans Grandia aan de rechterkant. Het is topscoorder Berry van Maaren die de 3-1 beheerst langs de keeper schuift.

Johan Verhoeven rukt op richting de goal van de tegenstander, want hij weet.. tegen Wadenoijen scoor ik altijd. Zo ook vandaag is zijn opmars niet te stuiten en schiet de 4-1 onberispelijk tegen de touwen. Berry pakt helaas zijn 4e gele kaart. Niet wegens de kaart, maar om te bedanken voor bewezen diensten (28 doelpunten!!!) wordt hij naar de kant gehaald en vervangen voor Joost Leerintveld.

Eén van zijn eerste wapenfeiten is een actie op de rand van de zestien en op het moment dat hij in de zestien is wordt hij naar de grond gebracht. Penalty! Het publiek begint de naam van Thierry te scanderen en daar wordt Thierry niet warm f koud van. Hij steekt het veld over, blijft koel en schiet de penalty beheerst in de hoek. 5-1. Graag verwijzen we naar de website van HRC om dit unieke moment terug te kijken!

Niet veel later is het Gert-Jan die een mooie aanval heel beheerst af rond en een monsterscore lijkt in de maak. Temeer omdat Peter Maasdam op onnavolgbare manier Joost Leerintveld in de gelegenheid stelt om de mooiste goal van de avond (lob over de keeper) te maken en de eind stand, 7-1 op het scorebord te zetten. Een groot compliment voor de spelersgroep voor deze lastige wedstrijd. Dit geeft vertrouwen om de laatste wedstrijd van het seizoen in Ophemert op een passende manier de competitie af te sluiten. Tot ziens in Ophemert!