MEC’07 4 – HRC’14 5 (0-8)

MEC’07 4 – HRC’14 5 (0-8)

Na twee weken niet gevoetbald te hebben, moesten de zwart/blauwe helden vandaag naar Maurik om daar tegen het 4de elftal te spelen van voetbalvereniging MEC’07.

Met een te dunne selectie, twaalf spelers, traden we aan op het mooie complex van deze vereniging.
Alvorens de wedstrijd begon hielden we één minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan van Loon en de vader van onze vlagger Ad van Drunen. Wij wensen de familie van deze twee mensen heel veel sterkte toe namens ons elftal.

Met een iets wat gewijzigde formatie begon de wedstrijd. HRC’14 begon fel aan de wedstrijd maar kon zijn stempel nog niet op de wedstrijd drukken. Combinaties gingen nog niet zoals het hoorde maar dat was zeker te wijten aan wedstrijdritme. Na nog geen 25 minuten te voetbalt te hebben moesten er twee spelers even voor 10 minuten afkoelen. Dat juist hierdoor het team sterker maakte had niemand kunnen denken op dat moment. Nog geen 8 minuten na deze aparte beslissing kon Dion de Ruiter de 0-1 binnenschuiven. Op dat moment zeker een terechte voorsprong omdat MEC zich alleen maar tot verdedigen beperkte. Het was twee minuten later wederom Dion de Ruiter die zijn tweede kon maken voor zijn team. Een 0-2 voorsprong en het team kwam steeds beter in het spel. In de 42ste minuut kon ook onze topscoorder Manuel Sterk zijn goal meepikken en de stand op 0-3 zetten. Op slag van rust kregen we nog een vrije trap mee net buiten het zestien meter gebied. Aanvoerder Patrick van Santen eiste de vrije trap op en kon via een droge schuiver de 0-4 ruststand bepalen. Zeker een mooie stand gezien het spel het eerste half uur onrustig was.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en een wissel toegepast. De tactiek bleef gehanteerd en het team wilde een goede uitslag behalen binnen deze wedstrijd.

De tweede helft begon en het team van MEC was eigenlijk klaar met de wedstrijd en begon te zoeken naar de ledematen van onze spelers. Gelukkig bleef het team van HRC’14 rustig door voetballen en na 15 minuten gevoetbald te hebben kon ook Manuel Sterk zijn tweede van de dag maken. Nog geen twee minuten daarna kon dezelfde man ook zijn derde inschuiven en daarmee een comfortabele 0-5 voorsprong op het score bord zetten. HRC’14 speelde weer vanouds combinaties lukte en er werd goed gereageerd op elkaar alles in positieve zin. Door dit alles kon ook Dion de Ruiter zijn derde van de dag maken in combinatie met Manuel Sterk. Daarna kreeg het team nog een penalty mee die helaas door Manuel Sterk gemist werd. Deze fout maakte hij daarna weer goed met een goed geplaatste bal kon hij zijn vierde maken en tevens de 0-8 uitslag. Eigenlijk had de uitslag hoger moeten uitvallen maar ja niet elke kans is een doelpunt zullen we maar zeggen. Wel moet er een compliment aan de jongens gegeven worden dat er op momenten zeer goed spel op de mat geplaatst werd.
Een goede generale voor volgende week waarin het team thuis moet spelen tegen de nr. 2 van de competitie Buren 3.
Daarin zal zeker alles uit de kast gehaald moeten worden voor een goed resultaat!!!

Doelpunten 1ste helft
33ste minuut Dion de Ruiter 0-1
35ste minuut Dion de Ruiter 0-2
42ste minuut Manuel Sterk 0-3
45ste minuut Patrick van Santen 0-4

Doelpunten 2de helft
60ste minuut Manuel Sterk 0-5
62ste minuut Manuel Sterk 0-6
65ste minuut Dion de Ruiter 0-7
80ste minuut Manuel Sterk 0-8