Nemelaer – HRC’14 (0-4)

Nemelaer – HRC’14 (0-4)

De dames van HRC hebben goede zaken gedaan in de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2014. Op deze ijzig koude zondag traden ze aan tegen Nemelaer in Haaren. Ondanks de kou en de regen, werd er een goede wedstrijd gespeeld. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten de bezoekers de aanval. Dat leverde in de eerste 5 minuten 3 dotten van kansen op, die helaas niet benut werden. HRC bleef kansen creëren, maar pas in de 24e minuut werd het net gevonden. Ariëlle Hoskam gaf een slimme pass op Rosanne van Hemert die de bal knap over de keepster heen schoot in het doel. Ondanks de kansen die HRC daarna creëerde bleef het tot de rust 1-0.

Na rust veranderde het spelbeeld niet echt. HRC bleef de aanval zoeken en de thuisploeg kwam sporadisch in het doelgebied van HRC zonder echt gevaarlijk te worden. In de 53e minuut verdubbelde Rosanne van Hemert de score. Na kort tikwerk van achteruit werd zij de diepte ingestuurd. Ze omspeelde de uitgekomen keepster en schoot hard binnen. Een kleine 10 minuten later kon Ariëlle Hoskam aanleggen van buiten de zestien meter en schoot de bal droog en hard in het doel; 0-3

Hierna kreeg de thuisploeg een paar kleine kansjes. Iris den Teuling, reserve keepster, zorgde met een mooie redding dat de 0 op het scorebord bleef.

En een klein kwartier voor tijd werd het ook nog 0-4. De keepster van Nemelaer schoot een bal hoog weg uit het doel, Rosanne van Hemert nam die direct uit de lucht op de slof en knalde de bal in een boog over de keepster heen! En zo sloten de dames van HRC het jaar goed af met een zeer verdiende overwinning.

Nu volgt er een lange winterstop en in het nieuwe jaar gaan de dames vol goede moed verder om hun positie, de vierde plek in de competitie, te verbeteren.