NEO’25 F1 – HRC’14 F1 (2-2)

“Multi inzetbaar”

Zaterdag 14 November 2015, speeldag 7 in de competitie. Vandaag spelen we tegen onze vrienden van NEO’25 F1. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was een ware thriller, en werd uiteindelijk door ons gewonnen met 5-4. Het beloofd dus een leuke en spannende wedstrijd te worden.

Nadat we vorige week hadden verloren van de reuzen van SVSSS F2, was de stemming toch goed. Vooral over de eerste helft van die wedstrijd was men zeer te spreken. Ook is het altijd fijn om zelfs complimenten te krijgen van de trainer van de tegenpartij.
Er stond weer een trainingsweek op het programma. Op de dinsdag werd er een spannend toernooi gespeeld waarbij er hard werd gestreden en de winst uiteindelijk naar team Marijn/Thijs ging. Donderdag werd er veel gedribbelt, stond er een mooie afwerkoefening klaar, en werd er besloten met een fanatieke partij. Iedereen was er helemaal klaar voor om de punten te gaan pakken!

De Wedstrijd:
Er werd verzameld op het sportpark in Rossum, om vervolgens de lange reis te gaan maken naar het complex van NEO’25. We kwamen mooi op tijd aan en de zon begon heerlijk te schijnen. Na verschillende omwegen werd het speelveld uiteindelijk gevonden en konden we beginnen aan de warming up. De aanvoerder werd bekend gemaakt, Tovenaar Thijs, en de opstelling was als volgt:

Keeper: Teddie
Verdediging: Jasper – Thijs (c) – Bram
Aanval: Ralph – Florian – Marijn
Wissel: Tijn en Sem

De wedstrijd begon en het leek alsof we nog niet helemaal wakker waren. Onze multi inzetbare Turbo Teddie hield ons een paar keer goed op de been met mooie reddingen. Ook Jasper, die vandaag voor het eerst in de verdediging begon, stond zijn mannetje en verdedigde erg goed. Toch kwam de thuisploeg op 0-1. Na een vlammend schot kon Teddie deze bal uit de kruising tikken, maar was er toch een spits van NEO’25 die de rebound binnen kon tikken. Het leek net of we daardoor allemaal wakker geschud werden, en we begonnen zowaar met ons bekende combinatiespel. Sem kwam erin voor Ralph, en hij zorgde ervoor dat er geen muisje meer doorheen kwam en konden zo rustig gaan aanvallen. Na een aantal mooie aanvallen waarbij Marijn en de mee opgekomen Jasper net doel mistte, werd daar toch de 1-1 gemaakt! De tegenstander heeft de bal en wij zetten met zijn alle goed druk. Marijn veroverd de bal en dribbelt zich een weg richting het vijandelijke doel. Marijn komt vrij voor de keeper en ziet naast zich de mee opgestoomde Jasper, hij denkt goed na en besluit toch zelf te schieten en doet dit mooi in de korte hoek, 1-1! Niet heel veel later krijgt Teddie de bal in zijn handen. Hij kijkt naar onze 2 snelheidsduivels (Marijn en Jasper) en schiet de bal mooi over de verdediging. Jasper doet net of ie de bal aan wilt nemen, en maakt een mooi overstapje waardoor Marijn vrije doortocht naar het doel krijgt. Dit is een koud kunstje voor de in bloedvorm verkerende Marijn en hij schiet koeltjes de 1-2 binnen! Niet heel veel later klinkt het rustsignaal.

In de rust werd er op het veld een bekertje limonade gedronken, en overlegt wat er goed ging en wat beter kon. De opstelling werd gedurende de wedstrijd wat omgegooid en daarin is vooral te zien dat onze spelers multi inzetbaar zijn en op verschillende plaatsen moeiteloos mee kunnen. Er vond zoals afgesproken een keeperswissel plaats, Ralph gaat de 2de helft zijn kunsten vertonen in het doel. Achterin staan nu Sem , Thijs en Teddie. Voorin staat Jasper weer op zijn vertrouwde plek, en word gesteund door Tijn en Florian. In de wissel zitten de moegestreden Marijn en Bram.

De 2de helft begint en het lijkt alsof we nog aan het nagenieten zijn van het op voorsprong komen vlak voor de rust. Er word niet goed opgelet en meteen is daar de 2-2. Iedereen schrikt weer wakker en we kunnen weer beginnen met aanvallen. We krijgen de overhand en spelen grotendeels op de helft van de tegenstander. Toch is het opletten op de counters, en daarbij houd Ralph een aantal prachtige ballen uit het doel! We krijgen steeds meer kansen, maar er zit vaak net een voetje tussen van de tegenstander, of de laatste bal is net niet goed. toch is het Teddie die vanuit een corner zijn mannetje uitspeeld en mooi met links schiet, de keeper verricht een wereldredding en het blijft 2-2. Er word aanvallend gewisseld, want iedereen voelt dat hier een overwinning te halen valt. Na wederom goed onderscheppen van Sem, speelt hij de bal naar Teddie, hij speelt de bal op zijn beurt keurig in de loop naar Marijn. Marijn maakt een mooie actie en wil voorgeven aan Jasper, de bal wat jammer genoeg net onderschept. Deze mooie aanval had een beter lot verdiend! Niet veel later fluit de scheidsrechter af en hebben we een punt overgehouden aan dit duel. De penaltyserie werd door ons gewonnen met een hoofdrol voor Ralph. Hij dook er zelf een paar ballen mooi uit, en schoot vervolgens prachtig de winnende in de kruising! Al met al een redelijk goede wedstrijd, waarbij vooral te zien is dat de jongens al veel geleerd hebben en op verschillende plaatsen in het veld goed uit de voeten kunnen. Complimenten!

Man of the Match: Stormram Sem! Sem heeft de draad weer opgepakt en dat was goed te zien vandaag. Vanaf de minuut dat hij in het veld kwam, oogde hij scherp en veroverde hij veel ballen. Ook in balbezit speelde hij prima, en leverde hij de ballen vaak perfect in bij onze snelle spitsen. Als Sem zo speelt is hij een nachtmerrie voor elke spits van de tegenstander. Goed gedaan Sem! Ga zo door!!!

Volgende week spelen we onze laatste competitie wedstrijd om 9.00uur uit tegen de nog ongeslagen koploper en kampioen RWB. Wij gaan er deze week weer vol tegenaan, om deze ploeg zaterdag in het hol van de leeuw van hun eerste nederlaag te voorzien! Benieuwd of dat gaat lukken? En benieuwd naar de weg ernaar toe? Bezoek dan een van onze trainingen, en kom vooral kijken aanstaande zaterdag om 9.00uur op sportpark De Gaard! Tot ziens!