Ingezonden: Nieuwsbrief Dorpsraad Hurwenen

Ideeenavond ”Hart van Hurwenen”

Op donderdag 1 november organiseert de dorpsraad een ideeënavond over het “Hart van Hurwenen”. De voetbalvelden in het centrum komen over enige tijd vrij en we willen graag samen met alle inwoners wensen en ideeën voor de invulling verzamelen. We willen de gebiedsontwikkeling graag koppelen aan een breder gesprek over de toekomst van Hurwenen: de leefbaarheid, ruimte, voorzieningen voor verenigingen enzovoort.

De gemeente staat open voor ontwikkeling in het Hart van Hurwenen, zolang dit aansluit bij de wensen en (woon)behoeften van inwoners en bij ideeën van de gemeente. Belangrijke thema’s voor de gemeente zijn duurzaamheid, ruimte (niet volbouwen) en woon-zorgconcepten. Voor de ontwikkeling zal een wijziging van het bestemmingsplan nodig zijn, waar de gemeenteraad over gaat. Draagvlak bij inwoners voor plannen is cruciaal, zei wethouder Peter de Vries toen we hem deze zomer spraken. De gemeente zal ook op de avond aanwezig zijn om te luisteren en eventuele vragen te beantwoorden.

Programma:
19.30 Inloop met koffie en thee
19.45 Welkom en inleiding
20.00 Verzamelen van ideeën en wensen aan “kaart-tafels”
20.45 Terugkoppeling van tafels
21.15 Afspraken over vervolg
21.30 Einde – met een drankje

De avond vindt plaats in Dorpshuis De Kil en de organisatie Spectrum uit Arnhem helpt bij de organisatie. De dorpsraad hoopt op een grote opkomst en ziet uit naar veel goede ideeën van Hurweners. Ook hopen we dat dorpsgenoten geïnspireerd worden om actief mee te helpen aan het vervolg zodat we komen tot een plan van iedereen.

Wat zijn uw ideeën voor de voetbalvelden? Laat het weten op 1 november. Tot dan!

Download de volledige nieuwsbrief