OJC 9 – HRC’14 3 (0-2)

Vanmiddag staat de lastige uitwedstrijd tegen OJC Rosmalen 9 op het programma. Na de thuiswedstrijd van vorige week tegen de ongeslagen koploper “FC schop de bal maar naar nummer 9” is dit wederom lastige pot tegen de nummer drie van de competitie.

Hoewel we vorige week verloren was het wel degelijk een wedstrijd waarin we aan ons vertrouwen werkten. De 2-3 die uiteindelijk op het wedstrijdformulier verscheen was duidelijk minder dan waar we recht op hadden. Een 200% penalty werd helaas niet gegeven door de (verder prima fluitende) scheidsrechter die te weinig zicht had op de situatie. Naar verluid slaapt de scheids sinds het betreffende incident wel in de garage omdat zijn toekijkende vrouw dermate ontevreden was met zijn actie. Daarnaast kunnen we toch ook niet anders dan respect opbrengen voor de 45 jarige spits van RKJVV die naar het schijnt al een een kleine 90 goals heeft gemaakt dit seizoen.

Zoals gezegd vanmiddag de wedstrijd tegen OJC 9. De thuiswedstrijd die we eerder met 4-3 wonnen (na een 3-0 achterstand) toont aan dat er mogelijkheden zijn maar dat we ook wel degelijk goed op onze hoede moeten zijn. OJC staat immers ook niet voor niets derde. We realiseren ons echter dat ook voor ons een derde plaats nog haalbaar is. OJC speelt immers nog tegen RKJVV en FC Engelen en bij winst komen we op gelijke hoogte (met een wedstrijd meer).

Eenmaal aangekomen bij de grootste amateur club van Nederland mogen we omkleden in kleedruimte 23 en spelen we op veld 8. Een veld met, godzijdank met echte grassprieten. We beginnen met de volgende elf namen: Pepijn in het doel. De verdediging met Stefan, Roy, Kees en John. Daarvoor PJ, Tim, Django en Frits. In de voorhoede Peter en Lex. Op de bank CJ en Ramon.

Om 12:30 trappen we af op het in verbazend goede kwaliteit verkerende speelveld. De bal gaat goed van voet naar voet en OJC komt maar sporadisch over de middenlijn. Het duurt tot aan de 24e minuut voordat we de verdiende voorsprong nemen. Lex zet vanaf links voor op Peter-Jan die de bal in een keer met een weergaloze volley achter de kansloze keeper schiet.

Naarmate de eerste helft vordert neemt naast het aantal slordigheidjes in ons spel ook de hoeveelheid regen toe. Het wordt lastiger voetballen en het goede positiespel van het eerste half uur komt steeds minder tot uiting. Zonder heel veel moeite overleven we echter tot aan de rust en als een stelletje verzopen katten zoeken we de kleedkamer op.

In de rust wordt besloten “mooi weer voetballer” Django te sparen en “trainingsbeest” Ramon te belonen met zijn trainingsopkomst van de laatste weken. Wanneer we richting het veld lopen voor de tweede helft oppert de scheidsrechter de wedstrijd af te maken op kunstgras. Met dit voorstel maakt hij echter weinig vrienden en er is geen haar op ons hoofd dat er aan denkt op kunstgras verder te gaan.

We hervatten de wedstrijd op het soppende veld naast het oorspronkelijke speelveld. Vraag is nog altijd waarom want dit veld is nog vele malen slechter als het veld waarop we zijn begonnen. De regen valt met bakken uit de hemel en van goed voetbal is geen sprake meer. Hoewel OJC iets sterker is als in de eerste helft worden ze niet echt gevaarlijk. Een aantal voorzetten leiden tot niets en uit de counter krijgen wij zelfs de beste kansen om de wedstrijd te beslissen. Hands van de keeper buiten de 16-meter wordt niet bestraft en ook een ouderwetse counter is aan onze voorwaartsen niet besteed. Wanneer Lex en Frits beiden alleen voor de keeper staan verzuimd Frits te roepen dat hij vrij staat. Lex kan dan ook niet anders dan drie keer zelf draaien en de bal uiteindelijk niet naar Frits spelen. Zonde want Lex het graag over gespeeld, Frits laten scoren en de wedstrijd in het slot gegooid.

Het speelveld heeft inmiddels meer weg van een moeras en we moeten oppassen dat we niet verdrinken in een van de vele plassen. Het is letterlijk een kwestie van pompen of verzuipen maar dat is aan de mannen van HRC’14 3 wel toevertrouwt. “Mouwen opstropen en ploegen met die handel”. Het duurt tot de 87e minuut voordat we de wedstrijd beslissen en aan alle spanning een einde maken. Een corner van John wordt door Peter binnen gekopt en het is 0-2. OJC gooit de handdoek in de ring en beseft dat ze voor de tweede keer in dit seizoen de punten aan de blauw/zwarte formatie moeten laten.

Toch kennen we nog een hachelijk moment vlak voor ons doel. Een ware scrimmage waarbij vijf spelers in de modder rondkruipen levert gelukkig niets op voor OJC.

Voor de tweede maal verslaan we OJC en hebben nog altijd zicht op de derde plaats. Volgende week zijn we vrij en de week daarna nemen we het thuis op tegen RKKSV.