Poule-indeling en speelschema derde toernooi EM Cup

REGIO – Het derde Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup gaat van start met 19 poules.

Uit poule 1 gaan de beste twee door naar de knockoutfase van het toernooi. Hiervoor plaatsen verder alle poulewinnaars zich en de twaalf beste nummers 2.

Op de poulefase die afgelopen seizoen is ingevoerd, is positieve feedback gekomen van de deelnemende clubs. Vandaar dat deze opzet is gehandhaafd.

“De clubs willen het liefst wedstrijden op een redelijk gelijkwaardig niveau. Daar is met het samenstellen van de poules zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Al zul je altijd hier en daar wat concessies moeten doen, alleen al vanwege het grote aantal deelnemers uit de 2e klasse F”, zegt Chris de Lange namens de toernooicommissie.

Ook naar andere randvoorwaarden is gekeken, zoals de reisafstand en clubs die bij elkaar in de competitie zitten niet in dezelfde poule. Conform het toernooireglement spelen alle 58 deelnemende clubs minimaal twee duels, waaronder één thuiswedstrijd.

B-finale
Op basis van de input van de clubs zal dit seizoen voor het eerst ook een ‘B-finale’ worden gespeeld. Dit om het toernooi voor alle deelnemers, ook de lager spelende verenigingen, zo aantrekkelijk mogelijk te houden. De verliezers van de 1/16-finales (laatste 32) gaan naar het B-schema, waar uiteindelijk ook twee finalisten uit voort zullen komen.

De poulewedstrijden worden gespeeld op de dinsdagavonden 3 oktober, 7 november en 12 december.

Poule 17
Be Ready (4C zondag)
HRC’14 (5D zondag)
SV Noordeloos (4D)

Dinsdag 3 oktober: HRC’14 – Be Ready
Dinsdag 7 november: SV Noordeloos – HRC’14
Dinsdag 12 december: Be Ready – SV Noordeloos