RKKSV 3 – HRC’14 3 (0-4)

RKKSV 3 – HRC’14 3 (0-4)

08:30…..het verschrikkelijk krakende geluid van de wekkerradio tergt mijn gehoor. Heerlijk zo’n fanatiek voetballende vriendin die net iets te vroeg (zelf heb ik nog een uur) en iets te gedreven uit bed stapt. Ikzelf beleef een deja vu. Net als vorige week die droge mond, bonkende hoofdpijn en gammele knieën. Enige verschil is misschien dat er deze zaterdagavond geen Absint langskwam. Oh jah, toch nog een verschil, vandaag spelen we om 11:00 het potje tegen RKKSV. Wat was ik graag net als vorige week in bed blijven liggen.

Wanneer ik om 10:00 het complex op kom lopen is de meeste lammigheid wel verdwenen en bij het zien van de bloeddorstig fanatieke gezichten van mijn medespelers heb ik er stiekem toch wel weer zin in. “RKKSV pas maar op, het derde komt er aan!”

Net als je denkt dat het niet mooier kan komt “Onze Directeur” de bestuurskamer uitgelopen. Chris Jan heeft onze nieuwe tassen en inloopshirts meegenomen en als we even een krabbeltje zetten zijn we de trotse eigenaren van een nieuwe tas en een nieuw warmloopshirt. Via deze weg willen we Chris-Jan (SOBU BV) en Hein (Blom Schilderwerken) ontzettend bedanken voor de sponsoring!!

Dan de wedstrijd: We starten met Pepijn in de goal. “Pepijn??” Hoor ik u denken. Jawel.. Pepijn.. na Berend, Noah, Sjors, John en Thierry als vervangers gaat Pepijn vandaag op voor zijn tweede volledige wedstrijd. (Detail: Nog één wedstrijd en de competitie is op de helft!) Achterin spelen we met Peter, Roy, Stefan en John. Op de midden Peter-Jan, Ramon, Frits en Django en in de spits Lex en CJ.

We mogen ons zelf gelukkig prijzen dat we spelen tegen de nummer laatst. Iedere middenmoter had ons vandaag waarschijnlijk een draai om de oren gegeven. Het spel is verre van best maar omdat de tegenstander niet bij machten is er iets tegenover te zetten weten we toch een aantal goede kansen te creëren en geven we vrijwel niets weg.

Net voordat Stan zijn donderspeech voor tijdens de rust instudeert is daar toch het moment: 41’ de bevrijdende 0-1 van Lex brengt ons met een voorsprong naar de thee.

Gedurende de rust pakt iedereen even zijn momentje en grijpen we de mogelijkheid aan om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Onze mistery guests van deze week, Armando en Job mogen invallen om het team van nieuw elan te voorzien.

Toch is het spel na rust ook niet best. Voetbaltechnisch Meesterbrein Stan weet zelfs dat het slechter is dan wat we voor rust lieten zien. (Zou het hem in de wissels hebben gezeten?)

Gelukkig kunnen wij als HRC’14 3 altijd terugvallen op één man. Onze blanke Usain Bolt, inspirator op noppen, legende van de groene mat, onze “Buitenkantje Lex”. Ook vandaag bewijst onze topscorer weer zijn klasse. Met een scoringsgemiddelde van 1,42 per wedstrijd is hij dit seizoen goed op dreef en de hattrick van vandaag getuigd nog niet van enige slijtage. Alhoewel.. bij zijn derde goal in de 87’ minuut is daar toch de kramp.

Gelukkig beschikken wij sinds enige tijd over onze eigen verzorgster. Lex is dan ook in goede handen bij Henrieke. Fantastisch dat je er bij bent Henrieke! Wat zal dat derde elftal topfit blijven. Enige nadeel van een echte verzorgster is misschien dat Peter nu helemaal niet meer meedoet met de warming-up. Die laat zich liever masseren.

Lex wordt trouwens vervangen door Stefan die niet veel later betrokken is bij de laatste goal van de dag. Een voorzet van John wordt door Stefan met een lepe voetbeweging verlengt tot aan Frits “El-Ghazi” Verhoeckx die het leder achter de kansloze keeper schiet.

Al met al een vrij gemakkelijke wedstrijd die met een zakelijke 0-4 wordt afgesloten. In de kleedkamer proosten we op Nick, zoon van Martin, kleinzoon van Henk en neefje van Django. Familie van den Burght van Harte Gefeliciteerd met jullie kleine aanwinst! Als hij is gezegend met de sliding van Martin, de aanname van Django en het scherpe oog van Henk kan het niet anders dan een groot talent zijn.

Volgende week spelen we in eigen huis de derby tegen DSC4. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om uitzicht te houden op Europees Voetbal.