RKVSC 3 – HRC’14 5 (0-7)

Vandaag werd er voor de derde wedstrijd in de bekercompetitie afgereisd naar Velddriel om aldaar tegen het 3de elftal van RKVSC te gaan voetballen. Op papier een minder moeilijke tegenstander gezien de stand maar sowieso eentje om wel degelijk rekening mee te houden. Met een aantal afwezigen binnen het elftal kon de coach wederom weer bouwen op de van het 4de elftal afkomstige Alexander van Drunen, Ruud de Wit en Lavindo Wynia. Tevens was daar het moment voor Aziz Koavass om zijn entree binnen dit elftal te maken. De tactiek werd besproken en de elf basis spelers werden bekend gemaakt.

Meteen na de aftrap was daar al gelijk het moment van Martijn van der Zwan, na goed doorzetten kreeg hij de kans om een goal te maken zijn schot echter kwam toch goed terecht tegen een tegenstander waardoor de bal in eigen goal belandde. Nog geen minuut gespeeld en de voorsprong van 0-1 was binnen. Geen energiedrank nodig maar dit gaf het team toch de nodige vleugels waardoor er mooi combinatievoetbal op de mat werd neergezet.

Na vijf minuten werd de score verdubbeld met een mooi bekeken bal van Lavindo Wynia. Het team zat op rozen aldaar RKVSC toch een paar keer gevaarlijk voor het doel kwam van HRC. HRC bleef de druk houden bij de tegenstander maar met redelijk snelle spelers van RKVSC moest men oppassen op de counter. Met een snelle aanval naar voren werd de spits van RKVSC gevloerd binnen het 16 meter gebied, de scheidsrechter kon niks anders doen dan een penalty te geven. Gelukkig voor HRC werd deze gemist en kon HRC weer gaan bouwen om het goede spel een vervolg te geven. Met een aantal niet te missen kansen werd de druk op de helft van de tegenstander opgevoerd, totdat daar wederom Lavindo Wynia de bevrijdende 0-3 voor zijn rekening nam en daarmee het slot op de wedstrijd bepaalde. Het spel ging daarna op en neer met meer balbezit voor HRC, na vele kansen niet benut te hebben gingen we met deze tussenstand rusten.

In de rust werd er benadrukt dat we de score moesten uitbouwen en werden er twee wissels toegepast.

En toen begon de tweede helft alweer. HRC begon waar het de eerste helft mee gestopt was, met wederom goed voetbal kon Lavindo Wynia in de 57ste minuut zijn derde van de wedstrijd inschieten. Het was eenrichtingsverkeer van HRC waardoor vijf minuten later Patrick van Santen zijn eigen inzet zag veranderen in een goal. Een 0-5 voorsprong met nog bijna een half uur te gaan waar zou dit gaan eindigen vandaag. In de 75ste minuut kon Lavindo Wynia weer scoren nadat vlak daarvoor de ingebrachte Alex de Lang zijn inzet gestopt zag worden door de keeper van RKVSC. Nog geen drie minuten later was het weer Man of THE Match Lavindo Wynia die zijn vijfde goal van de dag maakte. Daarna volgden er nog kansen voor Rik van Os, Corne Walraven en Patrick van Santen, die helaas hun inzet niet konden omzetten in nog meer goals voor HRC. De stand bleef op 0-7 een dikke winst voor het elftal, waardoor mede door het verlies van Ophemert bij SCZ (6-3 voor SCZ) het team van HRC’14 5 een ronde door is in het beker toernooi.

Volgende week is het team vrij, daarna mag het zijn entree maken binnen de nieuwe competitie die zal gaan starten op 20 september.
Al met al drie goede oefenpotjes waarin er op inzet en fanatisme is gevoetbald en deze goede vorm meenemen naar de competitie….

Doelpunten 1ste helft:
1ste minuut 0-1 e.g. RKVSC
6e minuut 0-2 Lavindo Wynia
32ste minuut 0-3 Lavindo Wynia

Doelpunten 2de helft :
57ste minuut 0-4 Lavindo Wynia
62ste minuut 0-5 Patrick van Santen
75ste minuut 0-6 Lavindo Wynia
78ste minuut 0-7 Lavindo Wynia