RKVSC – HRC ‘14 (0-3)

RKVSC – HRC ‘14 (0-3)

Er zijn verschillende wedstrijdverslagen te vinden van deze belangrijke wedstrijd en uiteraard kon deze, met een blauw/zwarte blik, niet ontbreken. Vandaag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot op heden. De derby tegen Velddriel met als inzet de eerste periode en de koppositie. Uiteraard wist eenieder wat we ons te doen stond en wat is er mooier dan zo’n wedstrijd te spelen!

Vandaar dat iedereen om 12.30 uur verzamelende en te voet naar een lunchadres konden afreizen. Daar aangekomen konden de mannen genieten van zelfgemaakte tomatensoep en groentesoep. Speciale dank aan Gera van Hezik en Wilma van Boxel die voor deze belangrijke match met veel liefde de heerlijke soep hebben gemaakt. Naast de soep konden de jongens kiezen uit heerlijke broodjes, vers uit de oven, en aangeboden door de beste bakker van de regio (met dank aan deze bakker die anoniem wil blijven. Van een eitje, tot, kaas, ham of filet americain.. keuze te over om een goede bodem te leggen voor een topprestatie.

Marcel Helderton had een dvd met de wedstrijd Wadenoijen-RKVSC op de kop weten te tikken en kon een aantal belangrijke aandachtspunten op beeld laten zien. Garantie voor een goede wedstrijdbespreking en ieder zijn taak duidelijk uit te leggen. Deze goede voorbereiding werd afgerond toen de bus van de Juijn voor kwam rijden en we gezamenlijk naar Velddriel konden afreizen. In Velddriel aangekomen was aan de strakke kopjes te zien dat ook Velddriel de spanning van deze wedstrijd voelde. Behalve de F- Pupillen die een mooie voorwedstrijd speelde en lieten zien waar het spelletje om draait… plezier!

Om 14.00 uur begonnen de mannen aan de warming-up en de opstelling zag er als volgt uit:
Goal: Thierry Lahey
Verdediging: Johan Verhoeven, Roy Broeders, Joost van Engelen
Middenveld: Coen van Tol, Patrick Jansen, Joost Leerintveld en Gert-Jan Piels
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Noah Maas, Sjors Nendels, Joost van Tol, Mark Langedijk, Janno van Doornmalen en Roy van Hemert
Geschorst: Frank Qaudvlieg
Geblesseerd: Jos van der Donk

Gedurende warming-up bleek dat er veel publiek op deze beladen derby af is gekomen en de penningmeester zag het met een tevreden blik gebeuren. Er waren ruim 400 man afgekomen op het karakteristiek sportcomplex in Velddriel. Alle voorwaarden voor een topprestatie waren aanwezig en gezien de concentratie en discipline die de groep uitstraalde kon dit haast niet meer misgaan. De handen gingen op elkaar, men keek elkaar eens goed in de ogen en de yell die volgde piept nog in m’n oren.

De eerste tien minuten was aftasten en de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken. Ook moest men erg wennen aan het hoofdveld, want daar zitten behoorlijk wat verbeterpunten in. Je hebt een goede ondergrond nodig om het spelletje van HRC ‘14 te spelen en helaas was dit erg moeilijk, voor beide partijen! Nadat de eerste pittige overtredingen door RKVSC zijn gemaakt, Jos van Namen begon te praten en Berry zijn eerste kans had gecreëerd begon de wedstrijd langzaam te ontdooien. Een rollertje van RKVSC en diverse mogelijkheden voor HRC ‘14 was hier een gevolg van. HRC ‘14 had echter de controle over de wedstrijd en RKVSC kon alleen de voorwaartse vinden door de door hun welbekende lange bal te spelen. Ook hier overheerste de defensie van HRC ‘14, werd de druk opgevoerd en hing de 0-1 in de lucht. Of het verdedigingsduo van RKVSC de goal ook in de lucht zagen is onduidelijk, maar door een kolderiek moment in de eigen zestien waar twee verdedigende honden vechten om een been, was het Joost Leerintveld die alert was, koel bleef en de belangrijke 0-1 binnen kon schieten. Dit was tevens de ruststand en HRC ‘14 begon ongewijzigd aan de tweede helft. Al snel was duidelijk dat Coen het einde van de wedstrijd niet zou halen wegens een blessure en was het Roy van Hemert die hem goed verving.

In de tweede helft leek het eenrichtingsverkeer en was het de 53-jarig doelman die zich kon onderscheiden door een aantal geweldige reddingen op inzetten van Roy, Berry en Patrick. Toen HRC ‘14 een vrije trap rond de zestien kreeg, na een overtreding van RKVSC, moest hij zijn meerdere erkennen in Berry. Die had al zijn gevoel in z’n rechtervoet gestopt en stuurde de bal naar de linkerkruising en op een mooi moment en dito vrije trap was de 0-2 een feit en leek de buit binnen. Aan de ontlading van de mannen te zien leek dit een zekerheid. Mark Langedijk en Joost van Tol kwamen binnen de lijnen voor Joost van Engelen en Joost Leerintveld en bleef HRC ‘14 “pressen”. Hans Grandia, alias “de TGV (snelheidstrein) van HRC ” was een ware plaag voor de verdediging en met z’n snelheid en acties schijnt de linksback van Velddriel tot vanmorgen hebben staan te tollen op z’n benen. Het was Patrick die in de 84e minuut de bal op het middenveld kon veroveren en Hans aan het werk kon zetten. Hans behield toen hij de zestien binnenliep het overzicht en kon Patrick de definitieve nekslag uitdelen. 0-3 !! Niet veel later floot de scheidsrechter af en was de koppositie en het eerste periodekampioenschap een feit! HRC ‘14 schrijft geschiedenis, want een fusieclub is nog geen garantie voor succes. Zie DSS en MEC, maar HRC ‘14 bewijst op een geweldige manier het tegendeel. Buiten dit succes is op alle fronten gebleken dat de keuze door zelf het initiatief te nemen en een fusieclub op te richten de beste keuze in tijden is geweest en middels deze weg een grote pluim voor alle betrokkenen van HRC ‘14 . Bewust gaan we geen namen noemen, want je vergeet per ongeluk altijd iemand die dat niet verdiend. Dus een compliment en dankwoord voor alle HRC’ers!!

Met het mooie publiek uit Rossum en Hurwenen, in de kantines, in de bus, boven op een berg en tot in de late uurtjes is dit succes op grootste wijze gevierd en dat is terecht! Of het nou met een biertje, een microfoon, dansend of in de sloot springend is.. er mag genoten worden van deze collectieve prestatie van formaat.

Het is een cliché, maar de show must go on en één zwaluw maakt nog geen zomer, want zondag reizen we naar Kruisstraat af en vanaf nu kijkt men anders naar HRC ‘14, zijn we de favoriet en dat uitgerekend tegen RKKSV. Één van de best voetballende ploegen uit de 5e klasse en een zeer geduchte concurrent. Om in de flow te blijven nemen we met niets minder genoegen dan een overwinning en zou puntverlies hard aan komen en de jongens met beide beentjes op de grond zetten.

Kortom, knop om en focus op de volgende wedstrijd!