RWB F2 – HRC’14 F1 (6-0)

“Geflatteerd”

Zaterdag 21 November 2015, de laatste wedstrijd voor onze helden in de najaarscompetitie. Vandaag spelen we uit tegen de ongeslagen koploper en kampioen RWB F2. De thuiswedstrijd werd redelijk kansloos met 0-7 verloren van dit sterke team, dus het beloofd een zware wedstrijd te gaan worden.

Na vorige week een punt te hebben gepakt bij NEO’25 , stond er weer een trainingsweek op het menu. Ondanks het slechte weer trainde onze bikkels gewoon 2x deze week. Er werden veel positie spellen en partijspellen gedaan, waarbij samenspel/overspelen het hoofddoel was. De jongens trainde fanatiek en waren er zeker van dat we dit keer een beter resultaat zouden gaan halen tegen RWB.

De Wedstrijd:
Terwijl iedereen nog lekker onder de wol lag, verzamelde wij ons al op het sportpark in Rossum. Een aantal gingen rechtstreeks en de rest was mooi op tijd zodat we de reis richting Waalwijk konden beginnen. Vandaag hebben we 2 afwezigen in de vorm van Kay en Ralph, waardoor we het vandaag met 8 spelers moeten gaan doen. Ook kwam Florian pas laat aan in Waalwijk, wat resulteert in een plekje in de wissel. Aanvoerder van vandaag is Stormram Sem. De opstelling:

Keeper: Tijn
Verdediging: Teddie – Thijs – Sem (c)
Aanval: Jasper – Bram – Marijn
Wissel: Florian

De wedstrijd begon en het ging gelijk op. Ondanks dat RWB iets meer balbezit had, werden wij ook vaak gevaarlijk. Na ongeveer 10minuten spelen werd een afstandsschot verkeerd beoordeeld en stonden we met 1-0 achter. Kort daarna letten we even niet goed op en stond het zomaar 2-0. We gingen steeds meer de aanval zoeken en daarbij werden we ook erg gevaarlijk. 2x kort achter elkaar kregen we een corner genomen door Jasper, en 2x was het Teddie die net mis kopte. Kort voor rust werd uit de counter ineens de 3-0 gemaakt. Ondanks dat we gelijkwaardig zijn en aardig wat kansen hebben, is het toch 3-0 voor RWB met de rust. Geluk van een kampioen zullen we het maar noemen.

In de rust werd er verteld dat we goed bezig waren en dat als we zo door zouden gaan, de doelpunten vanzelf komen. Ook werd er een wissel geplaatst, Florian komt erin op de plek van Bram.

De 2de helft begint en we zetten meteen druk. Na een mooie aanval over links krijgen we weer een corner. Jasper krult de bal richting de 2de paal en word door niemand geraakt, PAAL! Het had zo mooi kunnen zijn… Uit de daarop volgende counter word de 4-0 gemaakt. Onze jongens blijven positief en blijven knokken voor elke meter. Marijn krijgt de bal op links, speelt 2 man uit en schiet, maar mist net het doel. Kort daarna onderschept Sem mooi de bal en speelt de bal in de hoek naar Marijn. Marijn laat weer zien een echte sneltrein te zijn en rent iedereen eruit, schiet de bal mooi en hard in de lange hoek, alleen beland de bal wederom op de paal. Nog geen minuut later een mooie voorzet van Marijn op Teddie, alleen komt Teddie net een teentje te kort om de bal binnen te schuiven. De druk blijft op het doel van RWB en het is wachten op doelpunten van onze helden. Toch word er nog 2x gescoord, door RWB helaas. De paar spaarzame counters straffen ze genadeloos af en zo bereiken we de eindstand van 6-0. De penaltyserie word overtuigend gewonnen en we schieten de ene bal na de andere in de kruising, met als hoogtepunt de geweldige pegel van Bram!

Ondanks dat we veel kansen hebben gekregen, staat er een 6-0 op het scorebord waar 4-2 of 5-3 beter had gestaan. Ook kregen we weer een compliment van de tegenstander dat we goed hebben gespeeld en dat we flinke stappen hebben gemaakt ten opzichte van vorige wedstrijd.
Goed gewerkt jongens! Complimenten!

Man of the Match: Sneltrein Marijn! Marijn verkeerd de laatste weken in een bloedvorm en liet dat vandaag ook weer zien. Met zijn mooie acties langs de zijlijn is hij een lust voor het oog en een nachtmerrie voor elke tegenstander. Goed bezig Marijn!!

De competitie zit er voor ons op. We blijven wel zo lang mogelijk door trainen dus als U niet zolang zonder ons kunt, kom dan op een dinsdag of donderdag langs om een van onze trainingen te bezoeken. Blijf de site volgen voor eventuele vriendschappelijke wedstrijden en de competitie indeling voor in het voorjaar. Tot ziens!