Beste ouders/verzorgers,

De KNVB verwacht van clubs dat zij bij thuiswedstrijden van jeugdteams zelf zorgen voor een scheidsrechter. Afgelopen seizoen hebben we moeten constateren dat het steeds moeilijker wordt om een scheidsrechter te regelen. Een aantal teams heeft een vaste scheids, maar de meeste teams moeten een beroep doen op een zeer klein groepje vrijwillige scheidsrechters. Deze vrijwilligers willen graag fluiten maar hebben, zoals ieder ander, ook regelmatig andere verplichtingen.

We kampen dus regelmatig met een enorm tekort aan scheidsrechters. Dit heeft al een aantal keer geleid tot een afgelasting van de wedstrijd van een jeugdelftal.

Om het uiteindelijke voortbestaan van HRC’14 te kunnen garanderen (geen jeugd betekent namelijk geen toekomstige seniorenteams!) doen wij een een DRINGENDE OPROEP aan de ouders/verzorgers van jeugdleden om zich op te geven als scheidsrechter voor de jeugdteams.

HRC’14 ondersteunt de scheidsrechters met training, opleiding en begeleiding. Dit kan gaan om een korte basiscursus tot en met een officiële KNVB opleiding met bijbehorend diploma. Als voldoende mensen zich opgeven komt het erop neer dat een scheidsrechter 4 à 5 wedstrijden per voetbaljaar moet fluiten. Er blijven genoeg vrije zaterdagen over!

Via onderstaande strook kunt u aangeven of wij u mogen inplannen. U kunt het strookje inleveren bij een van de jeugdcommissieleden.  Maar u mag ons ook bellen, appen of mailen. Het maakt dus niet uit hoe, als u maar meehelpt!

Met vriendelijke groet,

Jeugdcommissie HRC’14

Michel van Bruchem, Basselien van Deelen, Lisette Maters, Corrine van Doorn

Telefoon: 06 – 1502 6796
Email: crien1966@gmail.com

Download het inschrijf formulier om u op te geven als jeugdscheidsrechter.

opgeven_scheidsrechter