SCR 3 – HRC’14 5 (0-13)

SCR 3 – HRC’14 5 (0-13)

Op deze koude ochtend was het al vroeg uit de veren voor onze zwart/blauwe helden.
We moesten vandaag aantreden tegen SCR 3 uit Rijswijk, gelukkig niet om 14.30 uur maar om 10.00 uur stond deze wedstrijd gepland.
Na vorige week de concurrent verslagen te hebben stonden de neusjes weer dezelfde richting uit om ook vandaag weer de winst te willen behalen tegen het altijd lastige SCR.

Met een bijna complete selectie, Jeroen Versteeg sluit volgende week weer aan en Donny was helaas afwezig, traden we aan in Rijswijk aldaar het veld bijna speelgerechtigd was nadat eerst het ijs nog even moest ontdooien.

Na een goede ontvangst mochten we zelf een kleedkamer uitzoeken om ons om te kleden, ook werd er verteld dat we vandaag op het hoofdveld mochten spelen. Dit alles werd gade geslagen door onze helden. Eenmaal in de kleedkamer getrokken te zijn werd de tactiek besproken en een goede warming up werd zeer welkom geheten bij onze helden.

Nadat iedereen goed opgewarmd was, opende de scheidsrechter het duel op de inmiddels groene grasmat.
SCR trapte af en HRC nam het initiatief nadat er balbezit was, om gelijk de goal op te zoeken van de tegenstander. Met al gelijk een aantal goede kansen om op voorsprong te komen maar helaas net niet kunnen scoren. Er werd goed voetbal op de mat gelegd en daardoor kwam er dan toch de verdiende voorsprong doordat Manuel Sterk in de 7e minuut kon scoren. SCR trapte wederom weer af maar nog geen minuut later kon Martijn van de Zwan de 0-2 op zijn conto nemen. Schitterend om zo een ploeg vol passie te zien voetballen. Na nog geen twee minuten later te hebben gevoetbald kon Manuel Sterk zijn 2de maken en de 0-3. Nog voor het kwartier om was scoorde Manuel Sterk zijn 3de en de 4de voor HRC. Nogmaals er werd goed voetbal neergelegd door het team. Kansen werden volop gecreëerd maar niet altijd afgerond. Het was Martijn van de Zwan die zijn 2de en de 0-5 in de 20ste minuut kon maken. 20 minuten gevoetbald en een 0-5 score, dit als alles zo door ging kon men afstevenen op een mega score. Zoals gezegd werden de combinaties nog steeds goed uitgevoerd alleen werden er tot de rust geen doelpunten meer gemaakt.

In de rust werden er 2 wissels toe gepast en enige tactische info besproken. Het team had er vandaag zin in en dat bleek ook wel in de 2de helft. Deze was net van start gegaan of Manuel Sterk mocht zijn 4de maken van vandaag. 0-6 wat een score in een uitwedstrijd!!!

Hierna ging het hard met het doelpunten festijn. Manuel Sterk scoorde nog 5x en Patrick van Santen scoorde een mooie goal met een goed afstandschot in de kruising. Manuel Sterk scoorde de mooiste en de laatste van de dag een doelpunt die gescoord werd met een schot achter zijn standbeen langs.
0-13 werd het een uitslag die in de boeken mag!!!

Een compliment mag gegeven worden aan de tegenstander die ondanks de forse nederlaag gewoon netjes bleef voetballen.
Een compliment aan de goed fluitende scheidsrechter…
Maar ook een compliment aan het team dat collectief niet te verslaan was vandaag…
Ook aan Manuel Sterk die in een wedstrijd maar liefst 10 goals wist te maken…..
Ook aan Rik van Os die het bleef proberen maar helaas niet lukte om te scoren…
Ook aan Alex de Lang die vandaag zijn score had kunnen verdubbelen…
Maar vooral aan alle spelers die ondanks het vroege tijdstip en de kou hun coach wisten te verwarmen met het aanschouwen van het mooie voetbal die op de mat werd gelegd vandaag.

Volgende week zijn we vrij van voetbal die week erna nemen we het op tegen de huidige nr.2 van de competitie TEC 6.
Hopend dat we de vorm die er vandaag was vast kunnen houden en als de nr.1 van deze competitie kunnen overwinteren…

Doelpunten 1ste helft
7e minuut Manuel Sterk 0-1
8e minuut Martijn van der Zwan 0-2
10e minuut Manuel Sterk 0-3
15e minuut Manuel Sterk 0-4
20e minuut Martijn van der Zwan 0-5

Doelpunten 2de helft
49e minuut Manuel Sterk 0-6
58e minuut Manuel Sterk 0-7
60e minuut Manuel Sterk 0-8
62e minuut Manuel Sterk 0-9
68e minuut Manuel Sterk 0-10
73e minuut Manuel Sterk 0-11
74e minuut Patrick van Santen 0-12
80e minuut Manuel Sterk 0-13