SCZ 1 – HRC’14 1 (0-6)

SCZ 1 – HRC’14 1 (0-6)

Na de goede overwinning vorige week op Hedel (zie vorig wedstrijdverslag) mocht HRC’14 zich klaar maken voor een wedstrijd in het altijd lastige Zoelen. Uiteraard was bekend dat vrijwel het eerste elftal van SCZ vertrokken is en we te maken kregen met nieuwe gezichten. Van andere verenigingen hoorden we dat het een makkie moet zijn, maar de realiteit tot dusver leert ons dat er geen makkies bestaan. Vandaar dat deze wedstrijd uiterst serieus genomen werd en een aantal jongens spontaan in Waardenburg een uitgebreide voorbespreking hebben gehad. Het schijnt dat de kantineomzet met tientallen procenten gestegen is tijdens deze bespreking.

In het kader van “never change a winning team” mochten dezelfde 11 spelers het veld betreden. Te weten:
Goal: Thierry Lahey
Verdediging: Johan Verhoeven, Roy Broeders, Joost van Engelen
Middenveld: Coen van Tol, Patrick Jansen, Joost Leerintveld en Roy van Hemert
Aanval: Hans Grandia, Berry van Maren, Peter Maasdam
Wissels: Sjors Nendels, Gert-Jan Piels, Mark Langedijk en Frank Quadvlieg

HRC’14 begon de wedstrijd voortvarend, want een weggeven hoekschop werd van dichtbij door Hans Grandia binnen gewerkt en mocht zijn vijfde competitietreffer maken. Een geweldig begin voor HRC’14 en het teken voor SCZ om de bus langzaam maar zeker voor hun goal te parkeren. HRC’14 was naarstig op zoek naar gaten in de defensie van SCZ, maar ondanks dat twee ploegen er last van hebben was het veld zeker één van de oorzaken waardoor het geliefde positiespel van HRC’14 minder uit de verf kwam. Na een half uur kon Joost L van het middenveld opkomen door een paar man te passeren en na een een-tweetje met Berry kon deze goede aanval mooi afgerond worden met een schot met het linkerbeen van Joost. Vervolgens waren enkele goede aanvallen te zien waarbij het vizier niet op scherp stond, te geforceerd afgewerkt werd of gewoon botte pech niet voor de derde treffer zorgde. Gelukkig heeft HRC’14 een spits die het net weet te vinden en Berry kon vlak voor rust de derde treffer noteren en de thee opzoeken met een 0-3 ruststand.

In de rust werd Patrick vervangen voor Gert-Jan en keek iedereen elkaar goed aan. Hier kon een hele mooie uitslag neergezet worden. Denk aan de veldbezetting, blijf geconcentreerd en blijf (simpel) voetballen was het devies. Vlak na rust was er één moment sprake van een aanval en doelpoging van SCZ, maar Thierry keek de bal goed naast. Na 10 minuten in de 2e helft kwam Frank in de plaats van Joost en mocht Mark zijn eerste minuten maken in het eerste elftal van HRC’14. Een eigen doelpunt van SCZ bracht de score op 0-4. Na een mooie voorassist van Gert-Jan en dito actie van Hans was het Roy die met z’n rechter de 0-5 kon aantekenen. Kwam het door de score, een kleine selectie of angst voor een grote uitslag, feit was dat SCZ gebruik maakte van de verzorger en de keeper na diverse behandelingen vervangen werd door een veldspeler. Het spel van HRC’14 kakte iets in en men ging iets te geforceerd op zoek naar een hoge uitslag. Gelukkig kon Berry zijn 14e(!) competitietreffer noteren door een vrije trap van 35 meter hard binnen te schieten. De sfeer na afloop in de kleedkamer was veel zeggend.. een 0-6 overwinning, maar echte voldoening en tevredenheid was er niet. Een goede eigenschap om vast te houden, omdat volgende week een zeer geduchte tegenstander op HRC’14 staat te wachten. We gaan naar Wadenoijen en kunnen een belangrijke stap zetten als we naar de ranglijst kijken. Op naar Wadenoijen!!