Seizoensterugblik HRC’14 5de elftal….

Na afgelopen seizoen verdiend als nieuw samengesteld team kampioen geworden te zijn onder de vlag van Hurwenen en Rossum, bleef het team vrijwel intact om het tweede seizoen in te gaan onder de vlag van de nieuwe fusieclub HRC’14.

Natuurlijk waren de verwachtingen weer hoog en wij als team moesten dit als HRC’14 een goed vervolg gaan geven. Nadat de tegenstanders bekend waren, zaten er enkele teams bij die we het seizoen daarvoor ook al tegen gehad hadden. Immers vorig seizoen opereerde wij als 4e team en nu gingen we als het 5de team voetballen. Ook enkele nieuwe en onbekende opponenten zoals ISC en SCR stonden op het menu.

De competitie was bekend en alle spelers waren klaar om te gaan proberen het huzarenstukje van vorig seizoen te evenaren.

De eerste wedstrijd werd thuis gevoetbald tegen het 2de elftal van ISC. De jongelingen van Ingen werden door het vertrouwde spel van de mat gespeeld en met een 8-0 zege was de toon gezet voor het nieuwe seizoen. Vanaf de eerste wedstrijd stonden we bovenaan en deze plaats hebben we het hele seizoen niet meer losgelaten. De chemie was goed en natuurlijk waren daar ook de eerste kopzorgen. Met lange blessures van Jeroen Versteeg en Marco van Oijen was het even puzzelen geblazen, maar het team dat over veelzijdigheid en ervaring bezit nam dit goed op. Ook werden er spelers geleend van de andere lagere elftallen om toch elke wedstrijd met voldoende mankracht te kunnen spelen. Onze dank gaat natuurlijk uit naar de desbetreffende spelers en leiders.

Maar zoals gezegd binnen de competitie zat het goed en ook de trainingen werden volop bezocht. De trainingen werden in het begin samen gedaan met het VE1 elftal later kwam daar het 4de elftal ook bij en was het gezellig druk op de trainingsavonden. Gelukkig want wij als team moesten deze vorm vast houden, want Buren en TEC volgden ons op de voet. De eerste confrontatie met concurrent Buren werd er een 1-0 winst uitgesleept, de uitwedstrijd werd helaas verloren met 4-0 waar een week daarvoor ook werd verloren in Tiel bij TEC met 4-1. Door deze tegenslag werd het nog spannend in de competitie en elke week werd er uitgerekend wat de winkansen waren. Met een goede reeks van tevoren werd er de inhaal wedstrijd uit tegen Ophemert gespeeld. Daar haalde het team een prima prestatie door de tegenstander te verslaan met 0-4. De week daarop zouden we het op moeten nemen tegen TEC maar helaas ging de wedstrijd niet door vanwege te weinig spelers van de gasten.

De zondag erna werd er gespeeld om belangrijke punten tegen ISC. Na eerst op achterstand gekomen te zijn stevende het team uit naar een 2-5 winst. Dus de finale om het kampioenschap werd thuis gespeeld tegen TEC die nu wel genoeg spelers hadden. Iedereen wist dat het moeilijk zou worden maar de winst werd behaald en met uiterste concentratie werd onder het toeziend oog van vele toeschouwers het kampioenschap op eigen veld binnengehaald. De euforie was groot want 2 maal achter elkaar kampioen te worden wil wat zeggen over dit goede en leuke team.

Met 18 wedstrijden gespeeld te hebben waarvan 16 in winst en 2 verloren te hebben werden er 48 punten behaald met een doelsaldo van maar liefst 102 mee en 22 tegen. De grootste score werd behaald met een 0-13 zege uit tegen SCR de kleinste winstmarge werd behaald uit tegen Theole met een 1-2 winst. Natuurlijk zijn alle spelers belangrijk geweest voor deze enorme prestatie. Een prestatie van jewelste waardoor ik als coach enorm trots ben op dit team. Ook werd dit alles goed gewaardeerd door de club en sponsor waarna ons een gezellige avond werd voorgeschoteld om dit alles lekker te kunnen vieren. Ook werd er deze avond afscheid genomen van Jasper Hoskam, die besloten heeft te gaan stoppen met het voetbal. Wij wensen hem veel succes in de toekomst.

Natuurlijk bedanken wij ook al onze toeschouwers zowel op het veld als op Facebook.
Ook vereniging HRC’14 en sponsor I4Force bedankt voor jullie steun.

Wij hopen natuurlijk volgend seizoen weer een topseizoen te beleven. We zijn nog wel op zoek naar enkele goede voetballers die ons team kunnen ondersteunen. Heb je interesse ?? Neem dan contact op met onze leider…

Heren nogmaals gefeliciteerd geniet ervan en op naar een nieuw seizoen!!!

De coach….