SEP DA1 – HRC’14 DA1 (2-6)

SEP DA1 – HRC’14 DA1 (2-6)

Deze zondag togen de dames van HRC naar Delft om daar te spelen tegen de dames van SEP. Een goede wedstrijd van de dames van HRC. Want direct na het beginsignaal wist de ploeg het spel te domineren. Met rustig combinatie spel werd al snel het vijandige doelgebied gevonden. En in de 8e minuut leverde dat meteen de eerste goal op. Na een aanval over rechts werd de bal door de verdediging van de thuisploeg tot corner verwerkt. Ariëlle Hoskam nam deze en schoot de bal precies op het hoofd van Wanda van Wijnen die de bal onberispelijk binnenkopte. En een kleine 10 minuten later was het alweer raak. Wanda van Wijnen nam een vrije trap halverwege de helft van SEP. Ze plaatste de bal over de verdediging heen op de opgekomen Rosanne van Hemert. Die gaf een zuivere voorzet op de meegelopen Sabine van de Sluis die de bal in de verre hoek kopte.

In een van de weinige tegenaanvallen kreeg de thuisploeg een vrije trap 10 meter voor de achterlijn. De bal werd hard voorgegeven en helaas voor HRC door een van de verdedigsters in eigen doel gekopt.

Maar HRC liet zich niet uit het veld slaan en zocht meteen weer de aanval op. In de 24e minuut werd het spel weer beloond. Een verdedigster van SEP maakte hands in de zestien meter. De toegekende penalty werd door Wanda van Wijnen onberispelijk binnengeschoten.

Helaas duurde het slechts 30 seconden eer de thuisploeg nogmaals wist tegen scoorde. Direct na de aftrap werd de bal voor het doel gebracht en knap binnengeschoten. 2-3.

Maar de veerkracht van HRC was groot vandaag. Het goede spel werd voortgezet en er volgde een paar kansen. In de 40e minuut werd het spel weer beloond met een doelpunt. Rosanne van Hemert gaf van rechts een hoge bal voor. Sabine van de Sluis ging heel sterk naar de bal toe en wist zowel de verdedigster als de keepster af te troeven en de bal uit de draai hard in het doel te schieten. En zo stond het bij rust 2-4.

Na rust veranderde er niet heel veel aan het spelbeeld. HRC viel aan en creëerde een aantal mooie kansen. Dat leidde nog tot 2 mooie doelpunten van Wanda van Wijnen. In de 70ste minuut werd ze bediend door Caroline Blom. Die gaf de bal mooi mee en Wanda kon de bal mooi afmaken. En kort voor het einde werd het zelfs 2-6. Op aangeven van Rosanne van Hemert schoot Wanda de bal in het doel.

En zo keerden de dames moe maar voldaan met 3 zeer verdiende punten terug naar huis. Volgende week wacht de inhaalwedstrijd tegen de dames van SCHIJF. Op het sportcomplex in Hurwenen is de aftrap om half 11.