SEP DA1 – HRC’14 DA1 (5-0)

Deze ijskoude zondag , vol regen en natte sneeuw, togen de dames van HRC naar Delft om te spelen tegen de dames van SEP.

HRC kwam sterk uit de startblokken en creëerde de eerste minuten een paar kleine kansen. Met goed combinatie voetbal werd de thuisploeg aardig onder druk gezet. Toch lukte het niet om te scoren. In de 20e minuut gebeurde dat wel aan de andere kant. De eerste echte aanval van SEP werd volgens de scheidsrechter onreglementair gestopt en de thuisploeg kreeg een penalty. En zo kwamen ze op 1-0. Daarna kreeg de scheidsrechter van SEP, een negatieve hoofdrol in het spel. Hij had een aantal discutabele beslissingen en na een klein half uur spelen stuurde hij de laatste vrouw van HRC van het veld. Waardoor de bezoekers driekwart wedstrijd met 10 man stond te spelen. De ploeg bewaarde gelukkig goed de rust, ondanks dat de thuisploeg nog voor rust op 2-0 kwam.

Na rust kreeg Sabine vd Sluis een levensgrote kans, haar harde schot kwam ongelukkig tegen het hoofd van een tegenstandster aan, waardoor de bal naast het doel belandde.
Ondanks het numerieke overwicht van de thuisploeg, was het HRC dat goed combinatie spel liet zien. In de omschakeling was de thuisploeg helaas sterker. En de 10 konden dan ook niet voorkomen dat aan het einde van de wedstrijd de 5-0 op het scorebord stond.

Ondanks alle blessures en ziekmeldingen, konden de dames, dankzij dames 2 en Meisjes B, met 13 speelsters op pad.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Schijf op het spel. Aanvang 10.30 op het sportpark in Hurwenen.