SEP VR1 – HRC’14 VR1 (0-1)

Dit paasweekend was een druk en spannend weekend voor de vrouwen van HRC’14. Op zaterdag speelden ze thuis tegen sc ’t Zand. Die wedstrijd werd helaas verloren en dus was alle hoop gevestigd op de wedstrijd van maandag tegen de koploper van de competitie SEP, in Delft.

De heenwedstrijd in Rossum, die toen ging om het periode kampioenschap, werd door HRC verloren met 5-6, dus de dames wisten wat hen te wachten stond. Onder toeziend oog van vele supporters, die de dames kwamen steunen, had de bezoekende ploeg veelal het betere van het spel. In de eerste helft leverde dat een aantal leuke kansen op. De thuisploeg kwam er een paar keer dreigend uit, maar keepster Melissa Biesheuvel kwam geen moment onder druk te staan. De verdediging stond weer als een huis.

Na rust werd de thuisploeg iets beter, maar ook de vrouwen van HRC’14 lieten met vlagen goed combinatie spel zien. Het duurde erg lang eer een van de teams een doelpunt maakte. In de 80ste minuut kwam dan eindelijk de ultieme mogelijkheid. Na een goede actie werd Rosanne van Hemert neergelegd in het zestien meter gebied. De toegekende penalty werd genomen door Wanda van Wijnen. Haar bal verdween in de linker bovenhoek, net buiten het bereik van de zeer sterke keepster van SEP. 0-1!

Met nog 10 minuten op de klok, werden de mouwen nog eens goed opgestroopt, dit ging de bezoekende club niet meer uit handen geven. Ook al liet de scheidsrechter erg lang doorspelen, na 105 minuten spelen floot hij dan toch af, de drie punten werden gewonnen door HRC’14. Wat inhoud dat ze nu aan kop staan, boven SEP, met 1 punt meer èn een wedstrijd minder. Met nog vier wedstrijden te gaan…..het wordt spannend!